ESSENCE MY MUSTHAVES PALETTE

ESSENCE MY MUSTHAVES PALETTE

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de laatste tijd niet meer echt in het schap van Essence ga kijken. De prijs is altijd erg voordelig en de kwaliteit is meestal niet heel slecht, maar toch spendeer ik liever wat meer aan echt goede producten. Maar toen ik zag dat ze het My Musthaves palette kwamen dat je zelf zou kunnen gaan samenstellen, was ik toch wel nieuwsgierig.

ESSENCE MY MUSTHAVES PALETTE
ESSENCE MY MUSTHAVES PALETTE

Het My Musthaves Palette van Essence is te koop in een klein formaat, met 4 vakjes (€ 1,59), of een groot formaat, met 8 vakjes (€ 1,99). Je kan ze vullen met oogschaduw, poeder, highlighter, blush, bronzer of lippoeder, de keuze ligt helemaal bij jou. De producten zijn speciaal voor het palette gemaakt en je kan de pans er makkelijk in klikken en later weer wisselen.

Ik koos voor het grote palette, waar plaats in is voor 8 pans. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het palette niet echt mooi vind. De tekst die erop staat is een typische vormgeving voor Essence, maar mij spreekt dit niet aan. Wel voelt het palette stevig aan, het formaat is vrij groot, maar toch nog makkelijk om mee te nemen.

ESSENCE MY MUSTHAVES PALETTE
Je koopt alle producten die je in je palette wil klikken apart. Je kan kiezen tussen 20 verschillende oogschaduws, 5 blushes, een fixing powder, een highlighter, een bronzer, 3 lippoeders en een lipbasis. Ze kosten allemaal € 1,59 per stuk. Voor een gevuld klein palette betaal je dus € 9,55 en voor een gevuld groot palette € 14,71.

Ik koos zelf 7 oogschaduwkleuren en 1 blush uit om mijn palette mee te vullen:

09 chilli vanilli // 10 apricotta // 03 miss foxy roxy // 18 black as a berry
01 coral dream // 08 peach-party // 19 steel the show // black is back

Ik koos bijna alleen oogschaduws uit en maar 1 blush. De lippoeders en -basis spraken mij helemaal niet aan, net zoals het gezichtspoeder. De bronzer vond ik een te oranje ondertoon hebben en de highlighter vond ik niet opvallend genoeg. Maar bij de oogschaduws vond ik wel echt mijn ding! Er zitten een paar meer opvallende kleuren in het assortiment, maar ik koos voor enkele mooie nude kleuren en wat donkerdere kleuren voor een meer smokey look te kunnen maken.

ESSENCE MY MUSTHAVES PALETTE
ESSENCE MY MUSTHAVES PALETTE
Alle individuele pans zitten in een kartonnetje verpakt en hebben een dekseltje. Deze haal je er makkelijk af en dan klik je de pan eenvoudig in het palette. Ik heb de dekseltjes niet bijgehouden. Als ik later een nieuwe kleur koop en deze liever in het palette wil, zet ik het dekseltje daarvan gewoon op de poeder die ik eruit haal.

De pans zitten allemaal stevig in het palette vast, maar zijn er toch ook makkelijk weer uit te klikken. Ik had bijvoorbeeld mijn palette al volledig gevuld toen ik bedacht dat ik de oogschaduws liever in een andere volgorde wou, dit ging zonder problemen.

ESSENCE MY MUSTHAVES PALETTE
ESSENCE MY MUSTHAVES PALETTE
my-musthaves-palette-12

09 chilli vanilli // 10 apricotta // 03 miss foxy roxy // 19 steel the show
01 coral dream // 08 peach-party // 18 black as a berry // black is back

Chilli Vanilli is een matte creme kleur die perfect is als basis voor elke ooglook.
Apricotta is een mooie, warme highlighter die ik niet alleen in mijn ooglooks gebruik maar ook om mijn gezicht te highlighten.
Miss Foxy Roxy is een prachtige bronskleur met een heel mooi en intens pigment.
Steel The Show is een donkergrijze shimmerkleur.
Coral Dream is de enige blush uit het palette. De blush heeft een satin finish waardoor hij een zachte glans heeft.
Peach-Party een lichte peachkleur met een mooie glans en shimmer.
Black As A Berry is een mooie, glanzende donkerpaarse kleur.
Black is Back is een matte bijna zwarte kleur. Voor mij een must in elk oogschaduwpalette.

ESSENCE MY MUSTHAVES PALETTE
Ik ben echt verrast door dit palette. Het voelt vrij stevig aan en is makkelijk zelf samen te stellen. De oogschaduws en blush die ik heb uitgekozen hebben echt een hele goede kwaliteit, ze voelen lekker zacht aan en zijn niet te poederig. Het pigment is goed en ze zijn makkelijk om mee te werken. Een leuke aanrader voor een kleine prijs! Good job, Essence! Ik kijk alvast uit naar nieuwe kleurtjes om dit palette mee te vullen.

De Essence My Musthaves palettes en alle producten om ze mee te vullen zijn te koop in de Kruidvat winkels en online!

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.