LAMAZUNA MILIEUVRIENDELIJKE REINIGINGSDOEKJES

Lamazuna Reinigingsdoekjes

Een pak wattenschijfjes ging bij mij nooit lang mee. Elke keer als ik er kocht sloeg ik een hele voorraad in en die was altijd vrij snel op. Ik gebruikte ongeveer 6 wattenschijfjes per dag, wat dus heel wat afval gaf en dat moest anders kunnen. Dus ik ging op zoek naar een milieuvriendelijker alternatief voor mijn honderden wattenschijfjes en dat vond ik bij Lamazuna!

Lamazuna Reinigingsdoekjes

Lamazuna Reinigingsdoekjes


lamazuna-reinigingsdoekjes-11

Lamazuna was tot voor ik deze reinigingsdoekjes kocht een voor mij onbekend merk. Ze maken 100% natuurlijke en vegan producten, die net zoals de verpakkingen milieuvriendelijk zijn en volledig natuurlijk afbreekbaar. Buiten deze reinigingsdoekjes hebben ze ook nog andere leuke producten zoals solid shampoo, body butter, zeep, …

Ik kocht van het merk een doosje met 10 herbruikbare reinigingsdoekjes. Het doosje is gemaakt van populier en heeft een toffe print op het dekseltje. Het is niet te groot en dus handig om te blijven gebruiken en je reinigingsdoekjes in op te bergen.

Lamazuna Reinigingsdoekjes

Lamazuna Reinigingsdoekjes

In het doosje zitten 10 ronde reinigingsdoekjes, een waszakje en een klein foldertje met uitleg over het product en hoe het te gebruiken.

De doekjes zelf zijn gemaakt van microvezel (70% polyester, 30% polyamide), dit is een zeer absorberende stof waarmee je makkelijk je makeup zou kunnen verwijderen. Je maakt het doekje nat onder de kraan en kan dan zo heel mild je makeup weghalen zonder extra producten te gebruiken of hard te moeten wrijven. Voor het verwijderen van waterproof makeup kan je een drupje makeupremover gebruiken, maar dan moet je erna je doekje goed uitspoelen.

De waszak is gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen. Als je reinigingsdoekjes vuil zijn kan je ze dus in dit zakje in de wasmachine meewassen. Gebruik hierbij geen wasverzachter en hou de temperatuur laag.

Lamazuna Reinigingsdoekjes

Lamazuna Reinigingsdoekjes

De doekjes zijn wat groter dan een wattenschijfje waardoor je makkelijk je hele gezicht kan reinigen met slechts één doekje. Ik gebruik de reinigingsdoekjes nu al best een tijdje en ben er erg tevreden over. Vroeger had ik altijd verschillende wattenschijfjes met micellair water nodig om mijn gezichtsmakeup te verwijderen en nu gebruik ik nog slechts één doekje. Mijn makeup is in no time verwijderd, de doekjes voelen zacht aan, maar glijden wel wat stroef over de huid.

Voor mijn oogmakeup gebruik ik wel nog steeds gewoon kokosolie en een wattenschijfje. Ik heb geprobeerd om de reinigingsdoekjes voor mijn oogmakeup te gebruiken, maar zelfs met wat makeupremover kreeg ik moeilijk mijn mascara eraf en ik trok ook soms een wimpertje mee uit. Dus daar ben ik dan ook snel mee gestopt.

Ik verwijder nu eerst mijn oogmakeup op mijn vertrouwde manier, daarna mijn gezichtsmakeup met de reinigingsdoekjes en als laatste gebruik ik nog een facewash.

Lamazuna Reinigingsdoekjes

Ik gebruik elk doekje één keer en wanneer ze allemaal vuil zijn, gaan ze mee de wasmachine in. De eerste keer heb ik hiervoor het waszakje gebruikt dat bij de reinigingsdoekjes zat, maar ik merkte dat de doekjes toen niet helemaal schoon waren. Doordat het zakje zo klein is, zitten de doekjes te dicht tegen elkaar aan. Wanneer je ze in een grotere waszak stopt, komen ze wel weer schoon uit de wasmachine. Ik gebruik het kleine zakje nu gewoon in de badkamer om mijn gebruikte doekjes in te stoppen tot ik ze ga wassen.

In de wasmachine was je de doekjes zonder wasverzachter en op een lage temperatuur. Je kan de doekjes ook met de hand uitwassen als je dat fijner vindt. Je kan ze 300 keer reinigen en opnieuw gebruiken.

Lamazuna Reinigingsdoekjes

Ik vind het echt heel fijn om deze doekjes te gebruiken, het is zoveel milieuvriendelijker dan al die wattenschijfjes die ik vroeger altijd nodig had! Ik kan eigenlijk geen echte nadelen ervan bedenken. Buiten misschien het feit dat ik er mijn oogmakeup niet goed mee kan verwijderen, maar daarvoor gebruik ik toch sowieso het liefst kokosolie, dus dat stoort me niet echt. Ik betaalde € 12,50 voor dit doosje, wat ik helemaal niet duur vind. Als ik zou berekenen wat ik heb bespaard aan wattenschijfjes en micellair water, zou ik waarschijnlijk ook al op dat bedrag uitkomen en deze reinigingsdoekjes zullen nog veel langer meegaan!

De Milieuvriendelijke Reinigingsdoekjes van Lamazuna kan je online kopen voor € 12,50.

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

    1. Nee, voor mijn oogmakeup gebruik ik altijd kokosolie. Die haal ik dan weg met 1 wattenschijfje. Maar je kan ook een soort van herbruikbare wattenschijfjes kopen hiervoor 😉

  1. Hey Isabelle! Ik ben van plan om eens wat ecologischer te gaan voor mijn make-up reiniging, en toen moest ik meteen aan deze post denken 🙂 Maar ik gebruik eigenlijk enkel oogmake-up, dus zijn deze doekjes dan wel een goed idee? Weet je wat ik anders zou kunnen gebruiken? Nu gebruik ik make-up doekjes van Kruidvat, ik doe 1 week met een doekje haha, dus qua afval valt het al wel heel goed mee. Niets moeten weggooien zou natuurlijk nog beter zijn… Maar ik heb zo het gevoel dat deze doekjes niet echt geweldig zijn voor je ogen… 🙂

    1. Ja, voor je ogen vind ik deze niet ideaal. Voor mijn oogmakeup gebruik ik altijd kokosolie. Zo een pot gaat echt superlang mee! Gewoon een klein beetje olie op je vingers doen en wat laten smelten en dan zachtjes over je ogen wrijven. Daarna spoel je alles gewoon af! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.