L’OREAL NUDE MAGIQUE CUSHION FOUNDATION

CUSHION FOUNDATION

Een goede foundation vinden is elke keer weer een uitdaging, zowel op vlak van finish als van kleur. Voor de zomer ging ik op zoek naar eentje met een lichte dekking en een mooie glowy finish. Ik besloot de cushion foundation van L’Oreal uit te proberen. Deze belooft een egale, frisse teint met dauwachtige gloed.

CUSHION FOUNDATION
CUSHION FOUNDATION
De Cushion Foundations werden een tijd geleden plots heel populair en nu zie je ze bij veel merken terug. Geen foundation in een flesje, maar in een doosje met daarin een soort sponsje waar de foundation in zit. L’Oreal heeft zoals je kan zien ook een spiegeltje en een applicator sponsje in de verpakking van hun Nude Magique Cushion Foundation gestopt. Heel handig om mee te nemen voor een touch-up overdag dus.

De verpakking bevat 14,6 gr foundation (ongeveer de helft van een standaard flesje foundation) en kost € 17,99. Dit vind ik toch al best prijzig.

CUSHION FOUNDATION
CUSHION FOUNDATION
Als je de foundation opendoet zit een een plastiekje overheen. Deze moet je eigenlijk bijhouden en telkens weer over de foundation plakken voor je de verpakking dicht doet. Dit moet er voor zorgen dat je foundation niet uitdroogt. Nogal een gedoe en ik denk dat er wel een meer handige oplossing voor moet te vinden zijn dan zo een plastiekje. Maar ik doe het wel steeds braaf, het zou zonde zijn als hij snel onbruikbaar werd.

Je kan voor het aanbrengen van de foundation het sponsje gebruiken dat in de verpakking zit, deze werkt prima. Maar als je wil kan je ook je eigen beauty sponsje of een kwast gebruiken.

CUSHION FOUNDATION
Ik kocht de lichtste kleur, 01. Deze is nu in de zomer net goed voor mij. Maar wanneer ik binnen enkele weken het kleine beetje kleur kwijt ben dat ik heb gekregen deze zomer, zal ik hem jammer genoeg niet meer kunnen gebruiken…

De foundation is heel vloeibaar, je drukt je sponsje of een kwast op het kussentje en je kan meteen aanbrengen. De foundation werkt makkelijk en egaal uit. Hij heeft een lichte dekking met een mooie glow, hier hou ik echt van. Wel moet ik een aantal keer opnieuw foundation nemen om mijn hele gezicht te doen. Ik dep ongeveer 5 – 6 keer in het kussentje. Als ik iets meer dekking wel en dus wil gaan opbouwen is dit nog vaker. Heel erg zuinig is de foundation dus niet. Ik gebruik hem nu ongeveer anderhalve maand en ik merk dat er al minder foundation uit het kussentje vrijkomt. Ik denk dat hij dus op zijn einde aan het komen is.

loreal-cushion-foundation-9
Op de foto hierboven heb ik aan een kant 1 laagje foundation aangebracht (links) en aan de andere kant niets (rechts). De dekking is dus duidelijk erg licht, maar je kan hem wel opbouwen. Wat mij wel opvalt bij deze foundation is dat mijn huid er veel egaler uitziet, zonder dat je foundation ziet zitten.

loreal-cushion-foundation-10
Mijn huid ziet er mooi en fris uit, ik vind het effect echt erg mooi. Toen ik deze foto nam, had ik erg last van droge plekjes, maar dit valt helemaal niet op met de foundation.

CUSHION FOUNDATION
Een hele fijne foundation met een mooie finish, je ziet hem niet zitten op mijn huid. De dekking is eerder licht, maar hij maakt mijn huid wel duidelijk egaler. Ondanks dat ik hem echt heel graag gebruik, twijfel ik of ik hem nog opnieuw zou kopen omdat ik hem gewoon vrij duur vind.

De L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation is te koop voor € 17,99.

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.