MORPHE 15 PIECE VEGAN KWASTEN SET

morphe vegan kwasten

Goede kwasten zijn essentieel voor het maken van een mooie makeup look. Ik droomde al lang van een mooie complete kwasten set van Zoeva of Morphe en toen 2 van mijn favoriete kwasten sneuvelden, had ik een goed excuus om er eindelijk eentje aan te schaffen! Na wat online zoeken en reviews lezen, koos ik voor de 15 Piece Vegan Pro Set van Morphe.

morphe-15-vegan-brushes-24
morphe-15-vegan-brushes-23
morphe-15-vegan-brushes-22

De set zit verpakt in een mapje van nepleer. Superhandig vind ik zelf! Ik gebruik deze zeker niet elke dag, want mijn kwasten staan gewoon in een beker op mijn makeuptafel. Maar wanneer je ze moet meenemen kan dit makkelijk zonder dat je ze los in een makeuptasje moet doen! Het mapje heeft een flap die over je kwasten heen gaat waardoor er geen vuil van de ene kwast op de andere komt. Ook heeft het nog een handig ritsje waar je bijvoorbeeld wattenschijfjes, wattenstaafjes, een pincet, … in kan meenemen. Doordat je het mapje gewoon met een touwtje dicht bindt, kan je eventueel ook nog enkele andere kwasten er mee in stoppen. Het nepleer ruikt aanvankelijk wel heel sterk en niet echt aangenaam, maar deze geur was snel vervlogen.

morphe-15-vegan-brushes-3

Er zijn een aantal verschillende redenen waarom ik voor een vegan set koos:

  • Vegan = Cruelty Free. Hoewel er wordt beweerd dat het haar voor makeup kwasten diervriendelijk verkregen wordt, zet ik hier toch grote vraagtekens bij.
  • Kwasten met synthetisch haar kan je voor alle soorten producten gebruiken, van vloeibaar tot cream tot poeder. Hiervoor zijn kwasten met echt dierenhaar niet altijd geschikt.
  • Ze zijn makkelijker schoon te houden en gaan langer mee. Dierenhaar is veel poreuzer en is minder lang. Hierdoor moet je ze voorzichtiger behandelen, zeker bij het uitwassen, dan kwasten met synthetisch haar.

morphe-15-vegan-brushes-2

Er zijn ontelbaar veel verschillende kwastensets verkrijgbaar! Allemaal met verschillende kwastencombinaties. Deze set sprak me voornamelijk aan door de grote hoeveelheid oogschaduwkwasten en vooral blending kwasten! Ik had toch vaak het gevoel dat ik er hiervan te weinig had (ik heb er 4, dus misschien overdrijf ik wel een beetje…) Ik had wel al redelijk wat goede gezichtskwasten, maar ook deze waren zeker welkom. De enige kwast die me niet echt aanspreekt in deze set is de foundation kwast.

morphe-15-vegan-brushes-20
morphe-15-vegan-brushes-5
1. DELUXE DETAIL LINER S8

Aan deze kwast moet ik een beetje wennen aangezien ik altijd een schuin afgesneden kwastje gebruik om mijn eyeliner aan te brengen. Hij heeft wel een goede dikte en stevigheid.

morphe-15-vegan-brushes-6

2. ANGLE LINER / SPOOLIE S25

Dit soort kwastje is voor mij onmisbaar voor mijn wenkbrauwen. De Angle Liner is iets kleiner en stevig dan de kwast die ik hiervoor gebruikte, maar hierdoor kan ik mijn wenkbrauwpoeder preciezer aanbrengen. De spoolie is dan handig om mijn wenkbrauwen door te kammen.

morphe-15-vegan-brushes-7
3. DELUXE PRECISION CREASE S20

Een handige pencilbrush waarmee je precies kan werken. Heel veelzijdig door het formaat, ik gebruik hem voornamelijk om donkere oogschaduws precies mee aan te brengen. Maar hij zou ook perfect zijn voor highlighter, een cut crease of voor de onderste wimperrand.

morphe-15-vegan-brushes-8

4. CHISEL SHADOW S30

Een stevigere oogschaduwkwast die perfect is om in detail te werken.

morphe-15-vegan-brushes-9

5. CHISEL SHADER S28

Dit vind ik een fijn smudge kwast. Handig bij het maken van een smokey eye. Hij heeft de ideale stevigheid om oogpotlood uit te smudgen en de perfecte maat voor je onderste wimperrand.

morphe-15-vegan-brushes-10

6. DELUXE CREASE S12

Een handige en veelzijdige kwast. Je kan hem gebruiken om oogschaduw mee aan te brengen en om precies mee te blenden.

morphe-15-vegan-brushes-11

7. DELUXE OVAL SHADOW S11

Een goede standaard kwast om oogschaduw aan te brengen op je bewegend ooglid. Hij pakt oogschaduw goed op en brengt makkelijk aan. Doordat hij vrij zacht is kan je er ook zachtjes mee blenden.

morphe-15-vegan-brushes-12

8. DELUXE OVAL CONCEALER S4

Deze kwast gebruik ik om concealer aan te brengen bij mijn wenkbrauwen. Hij werkt erg fijn en heel precies. Hij zou ook perfect zijn voor cream oogschaduws.

morphe-15-vegan-brushes-13

9. DELUXE BLENDING FLUFF S21

De perfecte blendingkwast. Hij heeft de perfecte grootte om oogschaduw in je arcadeboog aan te brengen en uit te blenden en is niet te zacht of te stevig.

morphe-15-vegan-brushes-14

10. DELUXE BLENDING CREASE S27

Deze blendingkwast heeft lange zachte haren waarmee je makkelijk kan vervagen. Ondanks zijn grootte kan je er best wel precies mee werken.

morphe-15-vegan-brushes-15

11. ANGLE BLENDER S26

Deze schuin afgesneden blendingkwast vind ik fijn om zonder extra poeder mijn look uit te blenden. Hij is wel vrij groot waardoor je niet heel precies kan werken.

morphe-15-vegan-brushes-16

12. DELUXE MEDIUM FOUNDATION S3

Zoals ik al zei, dit soort kwasten gebruik ik eigenlijk niet graag en toch zitten ze praktisch altijd in kwasten sets. Ik vind dat ze je foundation te streperig aanbrengen.

morphe-15-vegan-brushes-17

13. DELUXE ANGLE BRUSH S13

Dit soort kwast vind ik zelf superfijn voor blush. Hij heeft een goede grootte voor zowel contour, blush als highlighter. Doordat hij super zacht is. brengt hij je poeder subtiel aan en kan je makkelijk blenden.

morphe-15-vegan-brushes-18

14. DELUXE TAPERED POWDER S15

Een echt goede poederkwast miste ik eigenlijk nog in mijn collectie. Deze is superzacht en fluffy en brengt poeder makkelijk aan. Je kan hem ook gebruiken voor bronzer of om contour/blush/highlighter wat mee uit te blenden.

morphe-15-vegan-brushes-19

15. MINI BUFFER / CONTOUR S94

Mini zou ik deze kwast niet meteen noemen, eigenlijk vind ik hem best wel groot. Deze leek me interessant om mijn foundation mee aan te brengen en dat lukt er prima mee. Hoewel ik hem liever wat steviger had gehad.

morphe-15-vegan-brushes-4

Wat mij betreft een handige en vrij complete kwastenset van super kwaliteit. Vooral voor de ogen is deze perfect. Misschien zou er wel nog een extra preciezere gezichtskwast bij gemogen hebben voor bijvoorbeeld highlighter of contour. En dan zouden ze die foundationkwast er uit mogen laten. Voor de hele set met het mapje betaal je net geen € 50. Dit lijkt misschien veel, maar het is omgerekend € 3,33 per kwast wat echt heel goed meevalt. Als je kwasten per stuk koopt van Morphe en andere merken, kom je veel duurder uit. Een aankoop waar ik nog lang plezier van zal hebben!

De Morphe 15 Pieces Vegan Pro Set is te koop voor € 49,95.

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.