PERSONAL UPDATE 22.08

Terug van weggeweest. Na een blog break van enkele maanden, begon het weer te kriebelen om aan de slag te gaan. Sinds het einde van de verbouwing, stond bloggen op een laag pitje en eind mei besloot ik om even een pauze in te lassen. Ondertussen wonen mijn vriend en ik al bijna 6 maanden in ons eigen huis waar we zo hard aangewerkt hebben (letterlijk bloed, zweet en tranen) dus ik wil jullie even een update geven van hoe het met me gaat.

updte-12
Ok, ik ga even helemaal terug naar februari dit jaar, om jullie een korte update over onze verbouwing/verhuis te geven. Onze verhuis werd gepland voor 24 februari omdat mijn vriend 2 maart geopereerd zou worden en we absoluut voor zijn operatie verhuisd wilden zijn. We hadden dus een strakke deadline en hier zijn heel wat mental breakdowns en lichte paniekaanvallen bij gekomen. Als ik er nu op terugkijk vraag ik me echt af hoe we het allemaal op zo een korte tijd hebben gedaan.

Op de foto linksboven zaten we echt op een dieptepunt. Zie je hoe nat de vloer is? Dat waren dus onze leidingen die lekten. En niet op 1 plaats. En niet een klein beetje. Echt emmers water zijn er uit gekomen voordat alles goed aangesloten was. Het ergste was dan nog dat het aan het vriezen was toen en we dus bij een temperatuur onder nul uren met natte kleren zijn bezig geweest aan onze installatie. De dag erna werd onze verwarming opgestart en dus MOEST alles die avond in orde zijn. Uiteindelijk is alles gewoon goed gekomen. Zo ging het altijd, maar na maanden van stress was die avond echt vreselijk. Woensdag 7 februari, ik moet zelfs mijn agenda er niet bijnemen om op die datum te komen.

Rechtsonder is de avond voor onze verhuis. De laatste avond voor we er zouden wonen en we hebben toen alles gepoetst. En ja, dat klinkt misschien een beetje vreemd, want met de verhuis wordt toch alles weer vies. Maar het gaf toch een heel goed gevoel om alles schoon te hebben op dat moment. De parketvloer die je hier ziet is trouwens zowel voor mij als voor Bart een van de mooiste stukjes aan ons huis. Als we er de centjes voor hadden gehad, zouden we deze ook boven gelegd hebben in plaats van laminaat. Maar een houten vloer is nu eenmaal duur.

updte-11
Op onze keuken ben ik ook heel trots! Je kan hem eigenlijk niet helemaal zien want links is er nog een hoge kast waar de koelkast en diepvries zitten. De grote kastdeur die je links van de oven ziet, is eigenlijk de deur naar onze berging. Dat vindt Bart het leukste aan onze keuken, de verborgen doorgang naar onze Chamber Of Secrets, haha. Ik vind vooral de indeling van onze keuken heel handig, hij is heel ruim en ik heb er veel plaats in. De zwarte wasbak en kraan waren dingen die ik ab-so-luut wou hebben. Ze hebben ons een paar honderd euro meer gekost dan gewoon inox, maar het ziet er zoveel mooier uit! Aangezien ik er al veel vragen over heb gekregen nadat ik de keuken op instagram en facebook heb gedeeld, ze komt van Ixina.

updte-4
Die eerste ochtend wakker worden in ons eigen huis was een heerlijk gevoel. Maar tegelijkertijd voelden we ons ook rusteloos want er moest nog heel wat afwerking gedaan worden. Duidelijk te zien aan het gereedschap dat nog op de vensterbank staat en de blote schakelaars naast het raam.

Die schakelaars zijn ondertussen allemaal voorzien van een afdekplaatje (die trouwens ook heel duur zijn als je niet de standaard koopt). Onze elektriciteit is ook volledig goedgekeurd. Daar ben ik van alle werken in de verbouwing toch het meest trots op. Deze was namelijk mijn verantwoordelijkheid. Alle elektriciteit is vernieuwd en dat heb ik gewoon gedaan! Van de plannen maken, tot de kabels leggen, de schakelaars en stopcontacten aansluiten, tot het schema maken. Ik was chef electricien zoals Bart mij noemde. Hij heeft mij wel veel geholpen met het leggen van de kabels, maar verder heb ik het grootste deel alleen gedaan. Bart heeft dan weer veel andere dingen op zich genomen, zoals afvoer en water. Daar moest ik dan weer naar hem luisteren als ik aan het helpen was.

Het is ongeloofelijk om te bedenken hoeveel we gedaan hebben en bijgeleerd hebben. Ik wist echt nergens iets van af, maar gelukkig ben ik wel redelijk handig. Bart had iets meer kennis omdat hij als vertegenwoordiger in de branche werkt.

Maar nu even eerlijk. Zouden we het opnieuw doen als we wisten hoe zwaar het zou zijn? NOOIT. MEER.
En ik zou het ook nooit iemand aanraden. De stress die bij de deadlines komt kijken. De zorgen om het geld. Want gaan we wel toekomen, hebben we alles wel goed berekend? De druk die zo een verbouwing op je relatie legt. De enige raad die ik kan geven is onderschat het niet, of beter nog begin er niet aan, haha.

We hebben nog steeds veel af te werken. De gang moet nog volledig geverfd worden, er moeten nog tegels worden gevoegd, plinten geplaatst, deuren geverfd, toilet geverfd, lampen opgehangen, kranen aangesloten… Eindeloze lijst haha!

updte-1
Maar nu genoeg over de verbouwing, wat is er allemaal gebeurd sinds we verhuisd zijn?

We hebben 3 katjes geadopteerd uit het asiel. Een broertje en 2 zusjes, die moeilijk een thuis vonden omdat ze alleen alledrie samen geadopteerd konden worden. Ze werden omgedoopt tot Poes Banner (de kater vooraan in de foto), Poes Wayne (zwartwit rechts boven) en Catasha Romanoff (tijger en wit linksboven), want wij zijn nerds en houden van superhelden, haha. In het begin konden we alleen Banner aaien, de 2 meisjes waren heel bang en schuw. Maar ondertussen is Wayne ook een echte fletskont geworden. Cat houdt liefst nog wat afstand, maar begint ook te ontdooien.

updte-6
updte-5
Iets heel leuks dat ik samen met mijn nicht heb kunnen doen, is naar Vaart 2018 gaan in Leuven. Ik werd uitgenodigd door Benjamin, een vriend  van mij. Hij stond er met zijn eigen expo, Provoke Coincidence. Ik was helemaal trots op hem en vond het superleuk om zijn werk zo verzameld te zien. Hopelijk hebben we binnenkort ook een echte Koi Fish in ons huis. Daar zal ik eens voor aan zijn mouw moeten gaan trekken! Je kan hem terugvinden op instagram @koifishgraff of een kijkje nemen op zijn website!

updte-8
Een grote stap die ik heb kunnen nemen, is weer beginnen met paardrijden. Ik voelde me fysiek sterker na de verbouwing en miste het zo erg. Ik ben begonnen met beginnerslesjes mee te rijden in het Provahof in Zoutleeuw, waar ik leskrijg van Wendy. Zij heeft menog leren paardrijden toen ik 7 was, ondertussen 21 jaar geleden! Naast het feit dat ik dolgelukkig ben om terug op een paard te zitten, heb ik ook nog eens een heel leuk paardje gevonden om mee te rijden waar het echt mee klikt.

Jammer genoeg duren mooie liedjes meestal niet heel lang bij mij. Toch niet als het op mijn gezondheid aankomt. Ik heb sinds een tweetal maanden weer meer en meer pijn. Geen paardrijden meer voor nu, maar hopelijk snel weer!

updte-7

In juli hebben we kunnen genieten van een prachtige vakantie met vrienden. Echt heerlijk en ik kan me zelfs niet meer herinneren wanneer we voor het laatst op vakantie geweest waren! Het was een hele leuke week, maar het heeft mijn gezondheid geen goed gedaan. Sinds de vakantie kom ik eigenlijk amper mijn bed uit en ik ben vaak aan het huilen van de pijn. Het is zo frustrerend dat ik niets te zeggen heb over mijn lichaam. Mijn lichaam beslist eigenlijk mijn leven voor mij. Of zo voelt het toch. Heel frustrerend en ik voel me er tegenwoordig voornamelijk boos of verdrietig door. Maar ik probeer positief te blijven, want ik weet dat mijn fibro altijd met ups en downs gaat. Dus nu gaat het misschien heel slecht, maar ik moet er in blijven geloven dat er weer een betere periode zal aankomen!

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

    1. Ja, ik raad het niemand aan, haha. Maar tegen ons hebben ze dat inderdaad ook gezegd hoor. Maar als we niet verbouwd hadden, hadden we nooit dit huis gehad en we zijn er nog altijd ongelooflijk blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.