Urban Decay Primer Potion Eden

UD-Primer-Potion-Eden-1
Ik gebruik al een paar jaar oogschaduwbasis en heb er ook al enkele uitgeprobeerd, maar steeds van budget merken. Soms merkte ik geen verschil wanneer ik het wel of niet gebruikte, soms waren ze wel ok, maar geen enkele oogschaduwbasis gaf me het gevoel dat mijn oogmake-up veel langer mooi bleef zitten. Dus besloot ik uiteindelijk toch maar voor een duurder merk te gaan.

UD-Primer-Potion-Eden-3

Ik denk dat iedereen die een beetje geïnteresseerd is in make-up de Primer Potion van Urban Decay wel kent, heel veel beautyliefhebbers gebruiken deze en zijn er heel enthousiast over. Tijd dus om deze uit te proberen!

De Primer Potion van Urban Decay is verkrijgbaar in verschillende versies: Original (lichtroze met lichte glans, geen dekkende kleur), Eden (huidskleurig mat), Sin (roze met veel glans), Greed (goud met veel glans). Ook is er een Anti-Aging Primer Potion verkrijgbaar.

Original en Sin zie je volgens mij het vaakst voorbijkomen. Original is een basis oogschaduwprimer die je oogschaduw sterker doet uitkomen en langer mooi op zijn plek houdt zonder te creasen. Sin en Greed doen hetzelfde, maar doordat deze primers glanzend zijn, doen ze shimmery oogschaduwkleuren nog mooier uitkomen. Eden heeft ook weer dezelfde eigenschappen als Original, maar door de huidskleur egaliseert hij mooi je ooglid en de matte finish zorgt dat je hele mooie matte ooglooks kan maken!

UD-Primer-Potion-Eden-5

Na even twijfelen koos ik voor de Urban Decay Primer Potion in Eden. Ik vind het altijd belangrijk om met een mooi egaal ooglid te beginnen als ik een ooglook maak, dus deze huidskleur komt goed van pas bij mijn toch wat meer donkere oogleden. Ook lijkt de matte finish me wel fijn, zowel wanneer ik matte als shimmery oogschaduw gebruik.

De verpakking van de Primer Potion vind ik er erg leuk uitzien, hoewel hij vroeger toch nog mooier (maar minder handig) was. Het tubetje zat nog verpakt in een mooi kartonnen doosje, dit voelt toch altijd meer luxe aan.

Urban Decay Primer Potion Eden – € 19,60 bij Ici Paris XL

UD-Primer-Potion-Eden-4
Ingrediëntenlijst.

UD-Primer-Potion-Eden-6
De Primer Potion is super makkelijk aan te brengen met de handige oplicator. Je hebt er echt maar een heel klein beetje van nodig, een klein stipje op elk ooglid is al voldoende! De Primer Potion is dus super zuinig en zal volgens mij erg lang meegaan, dit vind ik erg fijn om te weten aangezien hij toch al wat duurder is.

UD-Primer-Potion-Eden-8

Hier zie je dat Eden eigenlijk een beetje lijkt op een concealer. Dezelfde kleur en ook een redelijke dekking, maar natuurlijk is de werking anders! De Primer Potion geeft een mooie matte en egale finish. Wat ik hier heb aangebracht bij het swatchen is trouwens echt heel veel! Je hebt nog niet eens de helft hiervan nodig voor je beide ogen.

UD-Primer-Potion-Eden-9

Links oogschaduw gewoon aangebracht
Rechts oogschaduw aangebracht over de Urban Decay Primer Potion in Eden

Zoals je kan zien komen oogschaduwkleuren intenser over wanneer je de Primer Potion gebruikt, vooral bij de matte oogschaduwkleuren (2 en 4) merk je het verschil goed. Ook merk ik dat wanneer ik ’s ochtends een ooglook maak, deze er ’s avonds nog heel mooi opzit!

UD-Primer-Potion-Eden-2
Ik ben echt blij dat ik toch beslist heb deze te kopen! De Urban Decay Primer Potion in Eden zorgt ervoor dat mijn oogleden geëgaliseerd worden, mijn oogschaduw er intenser uitziet, mooier en langer blijft zitten en daarbovenop werkt hij ook nog eens heel zuinig! Voor mij is deze oogschaduwbasis zeker een aanrader, hij werkt zoveel beter dan alle budgetproducten die ik heb gebruikt en daardoor is hij het geld zeker waard.

De Primer Potions van Urban Decay kan je kopen bij Ici Paris XL of online bestellen.

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.