CHOCOLATE CHIP COOKIES

Ik ben over het algemeen niet zo een zoetekauw, mij doe je meer plezier met een hartige snack, maar soms heb ik toch echt zin in iets zoets. Omdat ik zelf heel graag bak, maak ik liefst zelf koekjes of cake. Maar ik heb toch een hele tijd moeten proberen voor ik het perfecte koekjes recept vond!

Met dit recept maak je ongeveer 8 koekjes. Ik gebruik een ijsschep als maat. Je kan ze natuurlijk ook groter of kleiner maken, hou er dan wel rekening mee dat je baktijd kan verschillen.

Je kan het recept zoals mij vegan maken, maar zoals je aan de ingrediëntenlijst kan zien, kan het ook met gewone boter en een ei.

Ingrediënten

  • 110 g (plantaardige) boter om te bakken
  • 60 g lichtbruine suiker (kinnekessuiker)
  • 100 g witte suiker
  • 1 ei / eivervanger (ik gebruik deze)
  • 190 g bloem
  • 1/2 tl bicarbonaat
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl speculaas/koek kruiden
  • 100 g melk/zwarte chocolade

Bereiding

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Doe je boter in een kom en mix deze zodat hij wat zacht wordt.
  • Voeg de 2 soorten suiker toe aan de boter en mix tot je boter wat luchtiger is en lichter van kleur is geworden.
  • Voeg hier aan je ei of eivervanger (maak klaar zoals op de verpakking staat  aangegeven) toe en mix weer tot een homogeen geheel.
  • Doe in een aparte kom je bloem, bicarbonaat, zout en speculaas/koek kruiden en meng dit al even onder elkaar.
  • Voeg je bloemmix in enkele keren toe aan je botermix en meng telkens goed onder elkaar.
  • Als laatste kan je je chocolade toevoegen.
  • Zet je deeg in een afgesloten kom voor minstens een half uur in de koelkast voor je je koekjes gaat bakken. (Je kan je deeg minstens een dag bewaren voor je het bakt, zelfs nog wat langer wanneer je geen echt ei gebruikt hebt.)
  • Verwarm je oven voor op 200°C. Ik zet mijn oven op de stand boven- onderwarmte.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel je deeg in even grote bolletjes op je bakplaat, ik gebruik hiervoor een ijsschep, maar je kan het ook met je handen tot bolletjes rollen.
  • Bak je koekjes 10 – 12 minuten tot ze een beetje bruin beginnen te kleuren.
  • Laat de koekjes na het bakken minstens 10 minuten afkoelen op je bakplaat. Wanneer ze net uit de oven komen zijn ze namelijk nog wat zacht vanbinnen en ze moeten wat afkoelen om krokant te worden.

Met deze koekjes kan je echt iedereen blij maken! Iedereen die ik ken en ze al geproefd heeft is fan. Je kan ze maken met de chocolade die jij lekker vindt, een mix van zwarte en melkchocolade of gewoon helemaal zonder. Ook kan je er nog noten aan toevoegen, hazelnoten zijn bijvoorbeeld heel lekker in deze koekjes.
Ik maak mijn deeg met hulp van mijn KitchenAid, maar met een goede handmixer moet het ook lukken. Ik heb zelf het deeg ook eens met de hand proberen kneden, maar de koekjes werden dan nogal taai, dus dat zou ik niet aanraden.

Smakelijk! Als je dit recept zelf probeert, laat me dan zeker weten wat je er van vindt of tag me op instagram!

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.