2019 HIGHS & LOWS

De eerste week van 2020 zit er al bijna op, heel cliché, maar de tijd gaat echt snel voorbij. Ik wou nog even de tijd nemen om terug te kijken op 2019.

VEGAN!

Eind 2018 hakte ik de knoop door en ik werd vegan! Na bijna 20 jaar vegetarisch eten, bleef het voor mij zo moeilijk lijken om vegan te worden, want kaas!! Maar nu ik de stap heb gezet kan ik zeggen dat het echt heel makkelijk is gegaan. Natuurlijk zijn er heel wat dingen die je niet meer kan kopen in de winkel en je moet (zeker in het begin) elke ingrediëntenlijst gaan nalezen. Maar na een tijdje weet je welke producten vegan zijn en gaat boodschappen doen weer net zo vlot als ervoor. Ik heb ook gemerkt dat ik mij fysiek beter voel sinds ik vegan ben en hier wil ik graag nog een blogpost over schrijven.

WEER EEN BEETJE ACTIEVER

In 2018 heb ik echt afgezien, ik heb toen zoveel pijn gehad en kon amper iets doen. In 2019 kwam ik na maanden eindelijk een beetje uit die put gekropen. Het ging heel traag maar geleidelijk aan kon ik weer wat meer gaan doen en zolang ik rekening hou met wat mijn lichaam aankan en niet over mijn grenzen heen ga, gaat het ok. Ik ga niet goed zeggen, want pijn blijft een constante, ik sta er mee op en ga er mee slapen. Maar het is al een hele opluchting als de pieken een beetje afvlakken.
Langzaamaan ben ik wat meer beginnen wandelen en af en toe ga ik ook weer paardrijden, twee dingen waar ik enorm van geniet en die me vorig jaar echt niet lukten. Het paardrijden is wel nog steeds heel zwaar en ik moet toegeven dat het eigenlijk teveel is voor mijn lijf. De dag erna lig ik gewoon in bed. Maar voor mij is dat het wel waard, het maakt mij altijd gelukkig.

DE MOESTUIN

Hier hadden we lang naar uitgekeken, eindelijk terug onze eigen groentjes kweken en omdat we nu een grote tuin hebben, konden we veel meer planten. We hebben met veel liefde uuuuuren in onze tuin gestoken het afgelopen jaar.
Het begon met veel plannen op papier, uitmeten en geld aan de kant zetten. En dan hout bestellen en heel veel zaadjes.
We kozen ervoor om de moestuin in 2 delen van 7mx8m te verdelen, aan de ene kant hebben we verhoogde bakken gezet, aan de andere kant plantten we rechtstreeks in de grond.
In februari en maart begon ik dan met binnen voor te zaaien, iets te enthousiast want mijn plantbabies waren al veel te groot en palmden de helft van onze living in voor ze eindelijk buiten mochten op 15 mei. Maar dan stonden ze daar eindelijk toch mooi te groeien in de tuin.
Op het hoogtepunt in de zomer kon ik nog maar moeilijk volgen met alles te verzorgen, oogsten en verwerken! Bijna elke dag at ik komkommer en tomaten vers uit de tuin als lunch en voor het avondeten kon ik kiezen uit courgette, paprika, kool, sla, komkommer, boontjes, worteltjes, rapen, snijbiet, aubergine, tomaten, …
Ik heb mijn best gedaan om alle oogst te wegen, maar er is heel wat in de tuin gesnoept of zonder wegen mee gegeven aan vrienden en familie en ook van de pompoenen is de helft niet gewogen, dus ik ga er wel wat kilo’s naast zitten. Maar op het einde van het seizoen deed ik een optelsom en kwam ik op 266kg oogst! Helemaal bio en vers uit de tuin, voor ons zeker de moeite waard en ik ben ondertussen al weer aan het plannen voor dit jaar.

VERLOOFD!

Ja, dit is toch een van de mooiste herinneringen van het afgelopen jaar. Bart die DE vraag stelde en ik die (nadat het eindelijk doorgedrongen was wat er gebeurde) JA zei. Ik krijg nog steeds een grote lach op mijn gezicht als ik er aan terug denk. En inderdaad, Bart heeft mij ten huwelijk gevraagd in een moestuin, haha!

BYISABELLE 2.0

Mijn blog was heel stil voor het grootste deel van 2019. Maar begin november kwam er na maanden weer een artikel online. Ik besloot niet meer voornamelijk over beauty te schrijven en ik ben heel blij dat ik die keuze heb gemaakt. Ik heb nu veel meer plezier in het schrijven, ik heb meer ideeën en ik kan er meer mijn persoonlijkheid in leggen. Zelf lees ik ook het liefst persoonlijke en lifestyleblogs, dus als je leuke tips hebt voor mij, laat zeker een comment achter!

LEZEN, LEZEN, LEZEN

Ik ga waarschijnlijk nooit een persoon worden die elke week een boek uitleest, maar ik had er in 2019 toch 13 op de teller staan. Ik las vroeger heel veel en dat was de laatste jaren wat weggevallen, maar ik ben blij dat ik het in 2019 weer heb opgepakt en nu lees ik standaard elke avond nog een half uur tot een uur voor ik ga slapen. Het helpt mij echt ontspannen, ik ben in een compleet andere wereld als ik lees, het is een moment dat ik met niets anders bezig ben. Ondertussen is mijn eerste boek van 2020 al uit (ik was er de laatste week van 2019 al in begonnen) en ben ik al begonnen aan nummer twee.

MEZELF OPNIEUW LEREN KENNEN

Na het zware jaar dat 2018 was geweest, had ik het gevoel dat ik mezelf ergens onderweg was kwijtgeraakt. In 2019 leerde ik Maxime kennen en ik heb zoveel van haar geleerd en ze heeft me vaak geholpen het afgelopen jaar. Via instagram inspireert ze mij elke dag en ik ben ook lid van haar Patreon. Ik ging meer met de maan leven, ik ontdekte tarot en gebruikte dit als manier op aan zelfreflectie te doen en inzichten te krijgen. Ik begon ook veel meer in mijn journal te schrijven en vond in dit alles heel veel rust. Ik ben heel hard veranderd de afgelopen jaren, door ziek te worden en door allerlei andere persoonlijke dingen die ik heb meegemaakt en die ik moeilijk een plaats kon/kan geven. Het blijft een proces, maar ik ben blij met wat ik het afgelopen jaar heb geleerd.

WINTERDIP

Eigenlijk vind ik dat maar een stom woord, maar weet niet goed hoe ik het anders moet noemen. December was zwaaaaar. Eigenlijk waren de laatste 4 maanden van het jaar zwaar en tegen dat het december was kon ik het eigenlijk niet meer dragen. Er is heel veel op me afgekomen en ik heb te weinig naar mijn gevoel geluisterd, teveel energie opgebruikt. De feestdagen waren er echt teveel aan waardoor ik op 23 december een kleine paniekaanval kreeg toen we naar de winkel gingen. Gelukkig is mijn vriend er op zo een momenten altijd voor mij en weet hij wat ik dan nodig heb. Op dit moment probeer ik het rustiger aan te doen, veel momenten voor mezelf te nemen, om te schrijven in mijn journal, te lezen, … Tijd om terug op te laden!

Zoals de titel het al zei, 2019 was een jaar met highs & lows. Ik heb veel leuke dingen gedaan, zoveel meer dan wat ik hier nu heb neergeschreven, maar het blijft voor mij overduidelijk dat het belangrijkste is dat ik mij fysiek en mentaal goed voel. Maar in the end probeer in altijd om vooral de mooie dingen mee te nemen in mijn herinnering!

Hoe was jouw 2019? Wat zal jij je altijd herinneren van het afgelopen jaar?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

    1. Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn en ik vind het ook niet nodig om alles beter voor te stellen dan het is 🙂 Maar het is natuurlijk wel leuker om de mooie dingen te delen, de rest voelt toch altijd weer kwetsbaar!
      ByIsabelle heeft laatst dit geschreven…BUBBLY DAGLENZENMy Profile

    1. Ik heb gemerkt welke invloed het had doordat ik was gaan terugkijken naar mijn trackers in oude journals en daar de maanstanden had naast gelegd. Ik zag duidelijk dingen terugkomen en ik kon dat niet wijten aan het feit dat ik onbewust bezig was met het feit dat het bv volle maan was en ik mij zus of zo zou gaan voelen. Dus nu let ik er wat meer op, wanneer moet ik mezelf wat meer rust gunnen, wat zijn vaak mijn productiefste dagen, wanneer ben ik onrustig enz…
      ByIsabelle heeft laatst dit geschreven…REVERSE BUCKETLISTMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.