Bingewatching #1

bingewatching 2

Bingewatching. Ik hou ervan om films en series te kijken! Ik heb er dan ook al heel wat gezien en dus vind ik het leuk om jullie te laten weten wat ik van deze films vond en welke de aanraders zijn. Ik bespreek in elk Bingewatching artikel 3 films of series en geef ze daarbij ook sterren, gaande van 1 ster – zeer slecht, tot 5 sterren – ik ben grote fan.

9

SAMENVATTING

De lappenpop, 9, wordt alleen wakker in een post-apocalyptische wereld. Zijn eerste ervaringen zijn beangstigend, maar gelukkig komt hij al snel een andere lappenpoppen tegen. Hij laat hun een disk zien die hij vond op de plaats waar hij wakker werd en deze blijkt erg belangrijk te zijn. Samen gaan ze het gevecht aan tegen de machines die de wereld en de mensheid vernietigden.

Speelduur: 79 min
Genre: Animatie, Avontuur
Geschikt voor kijkers vanaf 9 jaar
Regisseur: Shane Acker
Geschreven door: Screenplay – Pamela Pettler / Story – Shane Acker
Cast: Elijah Wood (#9) , Alan Oppenheimer (wetenschapper), Fred Tatasciore (#8), Jennifer Connelly (#7), Crispin Glover (#6), John C. Reilly (#5), Martin Landau (#2), Christopher Plummer (#1), …

FACTS & QUOTES

  • Shane Acker maakte eerst een kortfilm van 9 toen hij nog aan de UCLA zat en werd hiervoor zelfs genomineerd voor Best Animated Short bij de Oscars. Hij won niet, maar kreeg wel de kans om van zijn kortfilm een langspeelfilm te maken.
  • Een van de producers van de film is Tim Burton. En voor mij heeft de film wel zo een Tim Burton gevoel.
  • 9 werd uitgebracht op 9 september 2009, 09-09-09.

Scientist: We had such potential. Such promise. But we squandered our gifts, our intelligence. Our blind pursuit of technology only sped us quicker to our doom. Our world is ending. But life must go on.

MIJN MENING

punten 3 5

Ik vond dit een hele goede film om te kijken. Ik kijk sowieso graag animatiefilms en zeker wanneer ze een donker kantje hebben. Het verhaal neemt je meteen mee en de film is erg mooi gemaakt. Zeker een aanrader voor wie ook van Burton houdt.
Deze film is beschikbaar op Netflix.

HORNS

SAMENVATTING

Iggy’s vriendin, Merrin, wordt vermoord en iedereen in het dorp denkt dat hij het heeft gedaan. Iggy gaat dus zelf op zoek naar de moordenaar van zijn vriendin. Op een ochtend wordt hij wakker met hoorns, eerst nog klein, maar ze blijven groeien. Mensen zien de hoorns wel, maar lijken ze niet speciaal te vinden en zijn ze meteen weer vergeten. Maar Ig zelf merkt nog een andere verandering buiten zijn hoorns. Iedereen in het dorp begint hem de waarheid te vertellen en in zijn bijzijn gaan ze ook in op hun diepste verlangens. Ig gebruikt deze kracht om de moordenaar van Merrin te ontmaskeren.

Speelduur: 120 min
Genre: Fantasy, Thriller
Geschikt voor kijkers vanaf 16 jaar

Regisseur: Alexandre Aja
Geschreven door: Screenplay – Keith Bunin / Gebaseerd op het boek van Joe Hill
Cast: Daniel Radcliffe (Iggy), Max Minghella (Lee), Joe Anderson (Terry), Juno Temple (Merrin), David Morse (Dale), James Remar (Derrick), Kelli Garner (Glenna), …

FACTS & QUOTES
  • De film is gebaseerd op het boek Horns van Joe Hill, de zoon van Stephen King. In het boek zelf wordt er een verwijzing gemaakt naar de Harry Potter boeken.
  • Nog enkele Harry Potter verwijzingen in de film: Daniel Radcliffe draagt vaak een gele trui met een rood shirt, de kleuren van Griffoendor. Ook maakt Ig op een speciale manier gebruik van slangen en Harry Potter kon met slangen praten.
  • Eerst werd Shia Labeouf gecast voor de rol van Ig, maar hij werd vervangen door Daniel Radcliffe.

Ig Perrish: People say you should always do the right thing, but sometimes there is no right thing, and then… well then you just have to pick the sin you can live with.

MIJN MENING

punten 4 5

Ik wist niet zo goed wat ik hiervan moest denken toen ik de beschrijving las, maar ik was wel meteen heel nieuwsgierig. Toch heb ik nog even getwijfeld omdat ik niet echt een fan ben van Daniel Radcliffe in de Harry Potter films. Maar in deze film vind ik hem echt fantastisch. Het is wel een zwaar verhaal en dus zou ik er niet te licht overgaan om deze te kijken. Er komt geweld, sex, drugs, misbruik in de film voor, dus als je weet dat dit niets voor jou is laat je de film best links liggen. Ik kijk zelf graag actiefilms en thrillers, maar nadat ik deze gekeken had, moest ik toch ook even slikken. Het plot is dus best wel schokkend en aangrijpend.
Het is echt een heel speciaal en sterk verhaal en ik was er helemaal in mee en zoals ik al zei, Daniel Radcliffe zet de rol van Ig goed neer.

LIMITLESS

SAMENVATTING

Eddie Morra is een schrijver die kampt met writers block en gedumpt wordt door zijn vriendin. Hij ziet voor zichzelf geen toekomst meer, maar dan komt hij in contact met de designer drug NZT. Deze drug geeft hem het gevoel onoverwinnelijk te zijn en hij is meer gefocussed dan ooit, NZT geeft hem de mogelijkheid om 100% van zijn hersenen te gebruiken. Eddie komt uiteindelijk in de problemen doordat anderen ook van de drug horen en hem willen bestelen, maar ook begint hij bijwerkingen te ondervinden van zijn dagelijkse gebruik.

Speelduur: 105 min
Genre: Actie, Sci-Fi, Thriller
Geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar

Regisseur: Neil Burger
Geschreven door: Screenplay – Leslie Dixon / Gebaseerd op het boek van Alan Glynn
Cast: Bradley Cooper (Eddie Morra), Robert De Niro (Carl Van Loon), Abbie Cornish (Lindy), Andrew Howard (Gennady), Anna Friel (Melissa), Johnny Whitworth (Vernon), Robert John Burke (Pierce), …

FACTS & QUOTES
  • Limitless is gebaseerd op het boek “The Dark Fields” van Alan Glynn. Op het einde van de film heeft Eddie Morra een boek geschreven genaamd: “Illuminating The Dark Fields”.
  • Elke keer wanneer Eddie een NZT-pilletje neemt, worden de kleuren in de film sterker. Als het pilletje uitgewerkt raakt, wordt alles weer iets minder kleurrijk.
  • Shia Labeouf was ook voor deze rol eerst gecast (net zoals bij Horns dus), maar hij moest afzeggen omdat hij een autoongeval had gehad.

Eddie Morra: A tablet a day and I was Limitless…

MIJN MENING

punten 4

Dit vond ik echt een fantastisch goede film, het concept is zo goed. Een drug waardoor je je hele hersenen kan gebruiken, wie wil dat nu niet eens proberen!? Je ziet hoe het hoofdpersonage helemaal wordt meegesleept en verslaafd raakt aan het effect van de drug. Een spannende film, helemaal tot aan het eind.
Deze film is beschikbaar op Netflix.

Heb jij nog film aanraders?

Volg je me al op Bloglovin’ en Instagram?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

  1. Ik heb Limitless ook onlangs gezien, nu ja niet onlangs maar toch nog ergens het afgelopen jaar en eerlijk ik weet niet meer hoe hij eindigde… Hmm… Vond het anders wel een goede film 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.