Bingewatching #2 Halloween Edition

bingewatching 2

Ik heb weer een nieuw Bingewatching artikel voor jullie klaarstaan en deze vind ik persoonlijk wel heel leuk, want aangezien het morgen Halloween is heb ik films uitgekozen die je dan kan kijken. Ikzelf hou wel van spanning en een goede thriller doet het dus altijd goed bij mij, maar geen nood, ook voor degenen die hier niet zo van houden heb ik iets leuks! Ik geef alles sterren, gaande van 1 ster – zeer slecht, tot 5 sterren – ik ben grote fan.

THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS

SAMENVATTING

Jack Skellington is de Pumpkin King van Halloween Town. Elk jaar leven ze hier naar Halloween toe en maken ze er een groots feest van. Maar Jack is het beu om elk jaar weer hetzelfde te doen. Hij komt op een dag in het bos verschillende deuren tegen, elk van een andere feestdag en hij opent de deur naar Christmas Town. Hier komt hij allemaal nieuwe en voor hem spannende dingen tegen en wanneer hij terug gaat naar Halloween Town overtuigt hij de inwoners om dit jaar niet Halloween te vieren, maar Kerst.

Speelduur: 76 min
Genre: animatie, fantasie
Geschikt voor kijkers vanaf
Regisseur: Henry Sellick
Geschreven door: Tim Burton (verhaal), Michael McDowell (verhaal aangepast door), Catherine Thompson (screenplay)
Cast: stemmen o.a. door Danny Elfman, Chris Sarandon, Catherine O’Hara, …

FACTS & QUOTES
 • Chris Sarandon werd de stem van Jack Skellington wanneer hij gewoon spreekt, Danny Elfman doet de zangstem. De 2 stemmen lijken heel erg op elkaar en als je de film kijkt, zou je niet merken dat het niet door 1 persoon is gedaan.
 • The Nightmare Before Christmas is een stop-motion film, per seconde film moesten er 12 stop-motion beelden gemaakt worden. De personages waren gemaakt van iets vergelijkbaar met playdoh, ze werden telkens een klein beetje verzet en dan werd er een foto gemaakt en dit steeds weer opnieuw tot een mooi bewegend beeld overbleef. Er werkten ongeveer 100 mensen 3 jaar lang om de film te maken.

Twas a long time ago, longer now than it seems in a place perhaps you’ve seen in your dreams. For the story you’re about to be told began with the holiday worlds of old. Now you’ve probably wondered where holidays come from. If you haven’t I’d say it’s time you begun.

MIJN MENING

punten 5

Deze film moest er gewoon bij, want het is mijn favoriete film. Ik kijk hem verschillende keren per jaar en hij gaat me nooit vervelen. Ik kan elk liedje in de film van voor tot achter meezingen. Dus zeggen dat ik hem heel goed vind, is een beetje een understatement. De film zit leuk in elkaar, is mooi gemaakt, heeft grappige momenten en heel mooie liedjes. Maar natuurlijk moet het wel iets voor jou zijn om een film te kijken waar er regelmatig in gezongen wordt. Maar zelfs dan zou ik hem een kans geven. Mijn favoriete liedje is The Oogie Boogie Song.
Als je liever iets anders krijgt in dezelfde stijl, zijn Corpse Bride (Tim Burton) of Coraline (Henry Sellick) ook aanraders.

SCREAM

SAMENVATTING

Een jaar nadat de moeder van Sidney sterft, beginnen zij en haar vrienden vreemde en enge telefoontjes te krijgen. De telefoontjes komen van Ghostface, een seriemoordenaar die een wit masker en een lange zwarte robe draagt. In de zoektocht naar de moordenaar wordt het vriendje van Sidney, Billy, de hoofdverdachte.

Speelduur: 111 min
Genre: Horror, Mystery
Geschikt voor kijkers vanaf 16 jaar
Regisseur: Wes Craven
Geschreven door: Kevin Williamson
Cast: Neve Campbell (Sidney), Skeet Ullrich (Billy), Courtney Cox (Gale Weathers), Drew Barrymore (Casey), David Arquette (Deputy Dewey), …

FACTS & QUOTES
 • De film zou eerst ‘Scary Movie’ heten, maar de naam werd later veranderd naar ‘Scream’. 4 Jaar nadat de film uitkwam, werd er dan de bekende parodie ‘Scary Movie’ over gemaakt.
 • De film is gebaseerd op de zogezegde horror film regels: Je overleeft niet als je drinkt of drugs gebruikt, je overleeft niet als je seks hebt, je overleeft niet als je zegt dat je meteen terugkomt (“I’ll be right back”) en iedereen iseen verdachte.
  Ghostface voegt daar 2 regels aan toe: Je overleeft niet als je vraagt wie er daar is (“Who’s there?”) en je overleeft niet als je gaat kijken wat dat vreemde geluid was.

What’s your favorite scary movie?

MIJN MENING

punten 4

Ik heb dit altijd een goede film gevonden. Er is dan later wel een parodie op gemaakt, maar Scream zelf voelt ook al een beetje aan als een (duistere) parodie doordat ze de typische horror filmregels opvolgen. “Horror movies are always about some big-breasted blond who runs upstairs so the slasher can corner her.” In de film worden de grote cliches van horror films aangehaald en dit vond ik een goede en heel andere aanpak dan je gewend bent van horror films. Toch wel een film die je moet gezien hebben!

SECRET WINDOW

SAMENVATTING

Mort Rainey is een succesvol schrijver die door een scheiding gaat met zijn vrouw. Hij trekt zich terug in een huisje in het bos samen met zijn geliefde hond om verder te schrijven aan een nieuw boek. Op een dag staat Shooter voor zijn deur, die beweert dat Mort zijn verhaal heeft gestolen. Mort probeert te bewijzen dat Shooter liegt, maar dan beginnen er vreemde dingen te gebeuren.

Speelduur: 96 min
Genre: Mysterie, Thriller
Geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar
Regisseur: David Koepp
Geschreven door: Stephen King (boek), David Koepp (screenplay)
Cast: Johnny Depp (Mort Rainey), John Turturro (John Shooter), …

FACTS & QUOTES
 • Er spelen twee Sweeney Todds mee in de film, Johnny Depp speelde de moordenaar in Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street en Len Cariou die hem speelde op Broadway.
 • John Turturro werd door zijn zoon overgehaald om mee te doen in de film, omdat zijn zoon een groot Stephen King fan is.

You know, the only thing that matters is the ending. It’s the most important part of the story, the ending. And this one… is very good. This one’s perfect.

MIJN MENING

punten 4

Had ik al gezegd dat ik een groot Johnny Depp fan ben? En nee, niet sinds dat ik Pirates of the Carribean heb gezien. Dit was de allereerste film die ik zag met Johnny Depp erin en ik was verkocht. Hij zet de rol van Mort echt zo goed neer, maar ook zijn tegenspeler, John Turturro is heel goed. Dit is geen bloederige horrorfilm, maar een echt spannende thriller. Zeker Halloweenwaardig voor mij.

THE MIST

SAMENVATTING

Eerst denkt iedereen dat de mist die komt opzetten ongevaarlijk is. Dave Drayton gaat gewoon met zijn zoon en zijn buur Brent Norton naar de supermarkt, maar onderweg zien ze politie-, brandweer- en legervoertuigen voorbijkomen.Als ze in de winkel zijn komt er plots een man in paniek binnengelopen die roept dat er iets in de mist zit. De winkel wordt snel afgesloten door het personeel en de klanten en dan zijn ze plots omgeven door een dikke witte mist.

Speelduur: 126 min
Genre: horror, thriller
Geschikt voor kijkers vanaf 16 jaar
Regisseur: Frank Darabont
Geschreven door: Stephen King (boek), Frank Darabont (screenplay)
Cast: Thomas Jane (David Drayton), Marcia Gay Harden (Mrs. Carmody), Laurie Holden (Amanda Dunfrey), Andre Braugher (Brent Norton), …

FACTS & QUOTES
 • Stephen King vertelde dat hij echt bang werd van de film die gebaseerd is op zijn boek.
 • The Mist is de derde film die Frank Darabont heeft gebaseerd op het werk van Stephen King. De andere twee zijn The Shawshank Redemption en The Green Mile.
 • Frank Darabont wou de film eerst volledig in zwart-wit maken. Als je de 2-disc versie koopt, kan je de film ook in het zwart-wit bekijken.

As a species we’re fundamentally insane. Put more than two of us in a room, we pick sides and start dreaming up reasons to kill one another. Why do you think we invented politics and religion?

MIJN MENING

punten 5

Deze moet je gewoon kijken, alleen al om het einde.

PSYCHO

SAMENVATTING

Marion Crane wil iets anders van haar leven. Ze spreekt elke middag af met Sam, maar door geldgebrek kunnen ze niet gaan trouwen. Op een dag moet ze van haar baas een grote som geld op de bank gaan zetten en Marion ziet haar kans. Ze neemt het geld mee en rijdt naar Sam toe. Als ze moe wordt vaan haar lange rit in de auto, stopt ze onderweg aan het Bates Motel. Het motel wordt opengehouden door een stille man, Norman Bates, die helemaal in de ban van zijn moeder lijkt te zijn.

Speelduur: 109 min
Genre: Horror, Thriller
Geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar (vroeger 18+)
Regisseur: Alfred Hitchcock
Geschreven door: Robert Bloch (boek), Joseph Stefano (screenplay)
Cast: Anthony Perkins (Norman Bates), Vera Miles (Lila Crane), Janet Leigh (Marion Crane), John Gavin (Sam Loomis), …

FACTS & QUOTES
 • Hitchcock heeft zelf een kleine rol in de film, hij is de man die aan het makelaarskantoor staat.
 • Walt Disney weiegerde toe te staan dat Alfred Hitchcock zou filmen in Disneyland in de begin jaren 60 omdat Hitchcock verantwoordelijk was voor “that disgusting movie, ‘Psycho’.”
 • Marion draagt in de openingsscene wit ondergoed, omdat Hitchcock wou dat ze engelachtig overkwam. Nadat ze het geld gestolen heeft, draagt ze zwart ondergoed. Ook haar handtas is in het begin wit, maar later zwart.
 • Paramount wou niet veel geld uitgeven aan de film door hun afkeer van de oorsprong van het verhaal. Het budget voor de film was dus erg klein. Ook verwachte Paramount dat de film niet veel zou opleveren en gingen er dus mee akkoord dat Hitchcock het grootste del van de opbrengst zou krijgen. Uiteindelijk werd de film wel een grote hit en Hitchcock rijk.

Uh, Mother-m-mother, uh, what is the phrase? She isn’t quite herself today.

MIJN MENING

punten 4

Deze is gewoon een echte klassieker en dus perfect voor Halloween. Mijn vriend is groot fan van deze oude thriller/horror films en met een goede reden. Psycho is een film die staat als een huis (hehe) en hij bouwt de spanning prachtig op. Ik wil deze graag terugkijken omdat we nu net het eerste seizoen hebben gezien van Bates Motel, een moderne prequel op Psycho (ook een aanrader om te kijken).

Volg je me al op Bloglovin’ en Instagram?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 1. Ik heb een hekel aan horror, ik kan daar niet van slapen πŸ™‚ πŸ™‚
  Psycho heb ik onlangs klaargezet om eens te kijken, maar liefst bij klaarlichte dag, 12+ dat kan ik misschien nog net aan!

    1. Ja, ik moet zeggen dat ik precies vroeger minder schrik had van erge films. Ik keek veel films als Wrong Turn, The Hills Have Eyes, Texas Chainsaw Massacre, Hostel. Nu laat ik die toch eerder links liggen. En neig ik meer naar een goeie thriller dan bloederige horror…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.