Bingewatching #3: The Hateful Eight

bingewatching-noise

Bingewatching. Ik hou ervan om films en series te kijken! Ik heb er dan ook al heel wat gezien en dus vind ik het leuk om jullie te laten weten wat ik van deze vond en welke de aanraders zijn. Normaal bespreek ik in elk Bingewatching artikel 3 films of series, maar vandaag maak ik daar een uitzondering op en bespreek ik één film, namelijk de nieuwste van Quentin Tarantino, The Hateful Eight!

Het is geen geheim dat ik een grote Tarantino fan ben. Ik heb al zijn films meer dan eens gezien en ik vind ze allemaal goed. De ene is al wat klassieker Tarantino te noemen dan de andere, maar hij heeft zeker zijn eigen stijl en zijn films zijn erg herkenbaar. Je bent óf echt fan van deze stijl óf je vindt het vreselijk. Het is denk ik wel veilig om te zeggen dat als je zijn voorgaande films maar niets vond, dat je deze niet moet kijken, want meer Tarantino wordt het volgens mij niet.

SAMENVATTING

De film speelt zich enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog af en begint met de proloog in de koets van een premiejager en diens buit. Hij pikt onderweg nog 2 personen op en ze stoppen in Minnie’s Haberashery om te schuilen voor een sneeuwstorm. Daar zitten ze door het slechte weer opgesloten samen met nog 4 anderen. Er heerst veel wantrouwen onder de 8 bezoekers van de saloon en de spanningen lopen hoog op. Beetje bij beetje kom je te weten hoe ‘The Hateful Eight’ allemaal met elkaar verbonden zijn.

Speelduur: 187 min.
Genre: misdaad, western, thriller
Schrijver en regisseur: Quentin Tarantino
Cast: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Bruce Dern, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Tim Roth, Michael Madsen, Demian Bichir, Channing Tatum

FACTS & QUOTES
  • Tarantino filmde The Hateful Eight op Ultra Panavision 70, zeer breed filmformaat waar in de jaren vijftig en zestig maar een aantal films mee zijn gedraaid. Je kan de film zowel in deze versie als in de digitale versie gaan bekijken in de bioscopen. De originele versie is niet overal te bekijken en bevat extra beeldmateriaal.
  • In 2014 werd het script voor deze film gelekt en Tarantino wou de film eigenlijk niet meer maken. Samuel L. Jackson zou hem dan overtuigd hebben om er toch mee door te gaan.
  • Op een bepaald moment in de film zegt Joe Gage: “A basterd’s work is never done”. Dit is verwijzing naar de film Inglorious Basterds, deze zin stond immers op posters van de film.

John ‘The Hangman’ Ruth: You only need to hang mean bastards, but mean bastards you need to hang.

MIJN MENING

You love it or you hate it. Dit is echt wel het geval bij deze film, meer Tarantino wordt het niet. Lange dialogen met honderden goeie quotes om uit te kiezen, veel gevloek en vuile taal en natuurlijk een overdosis geweld en bloed. Ik ging in de cinema kijken samen met Bart en een vriend van ons, wij vonden de film alledrie geweldig!

Maar toch las ik ook al negatieve reviews, dat het erover gaat, dat Tarantino racistisch en vrouwonvriendelijk is. Ik denk dat je dat laatste al gewoon kan weerleggen door naar zijn andere films te kijken, waar toch veel sterke vrouwelijke personages in voorkomen. Ook wil Tarantino met deze film juist het probleem rond racisme aankaarten, zij het dan wel op zijn eigen manier. Het is natuurlijk wel zo dat je wat moet kunnen verdragen om deze film te kijken, het is soms echt hard en erg bloederig.

Mijn favoriet van de hele film was Samuel L. Jackson (Major Marquis Warren), alleen hij kan zo een prestatie neerzetten en zo een prachtige monologen houden. Maar ook Jennifer Jason Leigh (Daisy Domergue) en Tim Roth (Oswaldo Mobray) vond ik erg sterk.

Ik vind The Hateful Eight zeker een aanrader en hij is meteen een van mijn favorieten van Tarantino geworden. Hij duurt 3 uur, maar hij is me geen enkel moment gaan vervelen, ook al speelt de film zich bijna uitsluitend in Minnie’s Haberashery af. Ben je een fan van de stijl van Tarantino, dan zal deze je zeker niet teleurstellen!

Heb jij The Hateful Eight al gezien en wat vond jij ervan?

xx. Isabelle

 

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.