Bingewatching #4

bingewatching-noise
Bingewatching. Ik hou ervan om films en series te kijken! Ik heb er dan ook al heel wat gezien en dus vind ik het leuk om jullie te laten weten wat ik van deze films vond en welke de aanraders zijn. Ik bespreek in elk Bingewatching artikel 3 films of series en geef ze daarbij ook sterren, gaande van 1 ster – zeer slecht, tot 5 sterren – ik ben grote fan.

REIGN – SEIZOEN 1

SAMENVATTING

Het verhaal gaat over Mary Stuart, de toekomstige koningin van Schotland. Ze is verloofd met de Franse Kroonprins Francis van toen ze kinderen waren. Wanneer Mary met haar hofdames op het Franse Hof aankomt blijkt dat haar verloving met Francis niet makkelijk zal verlopen. Zo is er Koningin Catherine die gelooft dat haar zoon zal sterven als hij met Mary trouwt en de halfbroer van Francis die ook gevoelens heeft voor Mary.

Speelduur: +/- 40 min. / aflevering
Genre: drama, fantasie, geschiedenis
Geschikt voor kijkers vanaf 16 jaar
Cast: Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Alan Van Sprang, …

FACTS
  • Het verhaal dat verteld wordt in Reign is gebaseerd op echte geschiedenis, maar er werd veel veranderd en gedramatiseerd.
  • Torrance Coombs en Alan Van Sprang speelden ook mee in The Tudors, de serie over Henry VIII.
MIJN MENING

punten 2

Deze serie ben ik eerlijk gezegd beginnen kijken omdat ik niets anders meer had om te kijken op Netflix. Alles wat ik wou zien had ik gezien of zou ik nog gaan kijken samen met mijn vriend. Deze werd mij steeds door Netflix aangeraden o.a. omdat ik The Tudors had gekeken. Jammer genoeg vond ik dat de serie wel erg veel drama had en dat er van de echte geschiedenis niet veel overblijft en daardoor ging het mij al snel nogal tegenstaan. Ik denk dus ook niet dat ik het tweede seizoen ervan nog ga kijken. Maar als je (in tegenstelling tot mij) wel graag wat meer drama ziet, kan je deze wel eens uitproberen. Anders zou ik zeker The Tudors aanraden!

MR. SELFRIDGE – SEIZOEN 1 & 2

SAMENVATTING

Deze serie vertelt het verhaal van de Amerikaan Harry Gordon Selfridge die in 1910 het eerste grote warenhuis opende in Londen. In het eerste seizoen zie je hoe de winkel opent en populair wordt, maar ook komen er moeilijkheden tussen Mr Selfridge en zijn vrouw. Seizoen 2 speelt zich af in de aanloop naar en tijdens de eerste wereldoorlog.

Speelduur: +/- 45 min. / aflevering
Genre: drama, waargebeurd
Geschikt voor kijkers vanaf 6 jaar
Cast: Jeremy Piven, Aisling Loftus, Calum Callaghan, Frances O’Connor, Katherine Kelly, Ron Cook, Amy Beth Hayes, Tom Goodman-Hill, …

FACTS
  • De serie is gebaseerd op het echte leven van Harry Gordon Selfridge en zijn winkel Selfridges & Co.
MIJN MENING

punten 4
Naar deze serie heb ik veel plezier gekeken. Ik kijk meestal liever iets spannender, maar net zoals bijvoorbeeld Downton Abbey, sprak deze serie me wel erg aan. De acteur die Mr Selfridge (Jeremy Piven) speelt is goed gecast, maar mijn favoriete personages zijn Mr. Crabb (Ron Cook), Kitty (Amy Beth Hayes) en George Towler (Calum Callaghan), vooral in seizoen 2.

FARGO – SEIZOEN 1 & 2

SAMENVATTING

In het eerste seizoen zien we Lorne Malvo (Billy Bob Thornton) in de hoofdrol. Hij is een manipulatieve moordenaar en ontmoet op de spoedafdeling de brave verzekeringsagent, Lester Nygaard (Martin Freeman). Na deze ontmoeting verandert het leven van Lester drastisch.

Het tweede seizoen speelt zich verder in het verleden af, meerbepaald in 1979. Lou Solverson (Patrick Wilson) opent na een driedubbele moord de jacht op de lokale maffia, de familie Gerhardt. Ondertussen komt ook een koppel dat altijd een gewoon leven leidde steeds dieper en dieper in de problemen terecht en de Gerhardts komen achter hen aan.

Speelduur: +/- 50 min. / aflevering
Genre: waargebeurd, misdaad, thriller
Geschikt voor kijkers vanaf 16 jaar
Cast: Seizoen 1: Martin Freeman, Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Bob Odenkirk, … Seizoen 2: Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jeffrey Donovan, …

FACTS & QUOTES
  • De serie is gebaseerd op de gelijknamige en oscarwinnende film Fargo uit 1996 onder regie van de broers Joel en Ethan Coen.
  • Alle feiten in de serie worden verteld zoals het gebeurd is, alleen de namen zijn veranderd uit respect voor de overlevenden.
MIJN MENING

punten 5

Wauw, wat vond ik deze serie goed, spannend met een soort van duistere humor erin! Seizoen 1 vond ikzelf wel wat beter dan seizoen 2 (Billy Bob Thornton was daar de grote reden van), maar ik heb ze beide samen met mijn vriend op korte tijd uitgekeken. Mij heeft het vooral erg aangegrepen dat alles waargebeurd was. Soms gebeurden er zo een absurde dingen in waarbij ik normaal zou denken: ‘Ach ja, het is toch maar verzonnen’, maar dat is bij Fargo dus niet het geval. Ik hoop stiekem dat hiervan nog een seizoen volgt.

Welke series kijken jullie op het moment?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.