GROTE SCHOONMAAK MET THOMAS

THOMAS BOXER

Vorige week kregen we plots telefoon van onze huisbaas. Of hij die avond foto’s mocht komen nemen van het appartement om het weer te huur te kunnen zetten. Nee! Ab-so-luut niet! Ons appartement was een echte rommelhoop en het werd met de week erger. Nu we aan het verbouwen zijn, is er gewoon weinig tijd en energie over om het goed op orde te houden. Maar nu er foto’s gingen genomen worden, die dan op internet zouden komen te staan en met de potentiële huurders die over de vloer zullen komen, kunnen we de rommel niet langer negeren. Tijd voor een grote schoonmaak!

THOMAS BOXER

Ik denk dat ons appartement al in tijden niet meer zo schoon geweest is, haha. Vroeger werd er elke week meer dan eens gestofzuigd en zeker een keer gedweild. Ja, vroeger… Sinds we met de verbouwing begonnen zijn moet ik met enige schaamte toegeven dat de vloer misschien 3 keer een dweil gezien heeft. Oeps.

Stofzuigen is wel echt een must bij ons aangezien we veel vuil en stof meenemen van op de verbouwing en omdat Baptiste (ons konijn dat op de foto hierboven mooi poseert) overal hooi en haar achterlaat. Maar meestal gebeurt dit snel snel en ik denk dat dit niet alleen bij ons het geval is. Deze keer heb ik braaf meubels verschoven, zelfs onder het bed gestofzuigd en hiervoor had ik hulp van mijn nieuwe stofzuiger!

THOMAS BOXERThomas Boxer geïnstalleerd voor het stofzuigen met patroonfilter en filterzak

De Thomas Boxer kwam echt als een geschenk uit de hemel. Enkele dagen voor het telefoontje van de huisbaas stond hij bij ons op de stoep. Maar door de drukte met de verbouwing, had ik de energie nog niet gevonden om hem uit te pakken en in elkaar te puzzelen. Gelukkig ging de huisbaas akkoord met ons voorstel om pas twee dagen later foto’s te komen nemen en dus was dit het ideale moment om de stofzuiger uit te testen!

Ik begon samen met mijn vriend aan een grondige schoonmaakbeurt van ons appartement, verspreid over die twee dagen. Want er moest niet alleen gepoetst worden, maar ook opgeruimd en ik begon ook meteen al wat spullen in te pakken. Want als ik eenmaal begonnen ben, moet alles eraan geloven!

Ik maakte een lijst in mijn bulletjournal met alles wat ik nog moet aanpakken voor we verhuizen (midden september) en bekeek welke dingen hiervan ik nu al wou doen. Uiteindelijk had ik een hele grote to do lijst, ik ruimde onder andere onze hele berging op, ging door onze boekenkast en mijn makeupcollectie, de hele badkamer werd onder handen genomen, plaatsen waar het stof zich al aan het verzamelen was sinds we hier kwamen wonen zagen het licht weer. Ik heb een hele hoop dingen weggegooid. Dingen waarvan ik niet eens wist dat ik ze ooit had gehad. Ik was kapot toen alles opgeruimd, afgestoft en afgenomen was.

En dan was het de beurt aan mijn nieuwe stofzuiger om te shinen.

THOMAS BOXERHandig om ook buiten te gebruiken!

In het persbericht dat ik vooraf over de nieuwe Thomas Boxer kon lezen, stond dat de stofzuiger werkte met een Aquafilter. Met deze speciale watertechnologie blijft er minder stof ronddwarrelen, alles wordt in een waterreservoir opgevangen. Geen stofzuigerzakken meer dus. Verder kan je ook natzuigen met de stofzuiger. Het sproeisysteem van Thomas verwijdert vlekken, vetten, vuil en dierenhaar met gemak van zowel harde ondergronden als tapijt en bekleding. En nog een groot pluspunt: je kan hem zowel binnen als buiten gebruiken (wat we getest hebben zoals je op de foto hierboven kan zien).

THOMAS BOXER
Toen ik de stofzuiger uitpakte bleven de verschillende stukken uit de doos tevoorschijn komen. Ik moest hem dus nog zelf in elkaar puzzelen. Eigenlijk wel logisch aangezien je hem op verschillende manieren kan gebruiken. Of je hem gebruikt met een patroonfilter en filterzak of met het waterfiltersysteem is afhankelijk van het model. Natzuigen kan je met allebei.

Ik was een beetje teleurgesteld toen ik merkte dat ik het model had met patroonfilter en stofzuigerzak en niet die met het waterfiltersysteem. Na het lezen van het persbericht waarin het voornamelijk over dit handige systeem met water ging, keek ik er echt naar uit om dit uit te proberen. Maar ik moet het dus met de stofzak blijven doen.

Na die eerste kleine teleurstelling puzzelde ik de stofzuiger in elkaar. Dit was de eerste keer wat zoeken, maar als je het een keer hebt gedaan, doe je het erna zonder moeite. Thomas maakte mooie beloftes en natuurlijk was ik benieuwd of hij echt zo goed werkte.

En ik moet toegeven, hij maakt echt grondig schoon! Ons appartement had het zeker nodig. Eerst stofzuigde ik en erna gebruikte ik het natzuigsysteem, wat te vergelijken is met dweilen. Het water in het reservoir was hierna zo vuil! Bah….

THOMAS BOXERDe binnenkant van de Thomas Boxer na het natzuigen

Het stofzuigen met de patroonfilter en filterzak is net zoals met elke andere stofzuiger. Wel merkte ik meteen dat de Thomas Boxer heel veel zuigkracht had. Dus het ging allemaal wat sneller dan met onze vorige stofzuiger.

Het systeem met het natzuigen vraagt wat meer oefening, maar ook dit gaat na de eerste kamer al een pak makkelijker. Het sproeisysteem gebruikt schoon water uit het reservoir (het zwarte emmertje in de stofzuiger op de foto hierboven) om je vloer te reinigen. Het vuile water dat je weer opzuigt komt in de binnenkant van de stofzuiger terecht. Zo blijft het water in het reservoir schoon. Je vloer is zo goed als droog na het natzuigen doordat de Thomas Boxer het water weer opzuigt. Als je klaar bent moet je wel het reservoir en de binnenkant van de stofzuiger schoonmaken en laten drogen. Iets meer gedoe dan het klassieke dweilen dus, maar het werkt hygiënischer en mijn vloer is schoner.

THOMAS BOXERThomas Boxer geïnstelleerd voor het natzuigen

Voor mij winnen de pluspunten het van de minpunten, maar ik zet alles voor jullie op een rijtje.

Pluspunten:

 • Thomas werkt als een droom. Hij heeft heel veel zuigkracht en neemt meteen al het stof en vuil mee.
 • Je kan hem binnen en buiten gebruiken. Wij stofzuigden zonder enig probleem ons volledige terras.
 • De stofzuiger heeft een hoop opzetstukken voor het gewone stofzuigen en het natzuigen, maar ook voor allerlei verschillende ondergronden.
 • Het natzuigen maakt grondiger schoon dan klassiek dweilen.
 • Door de kabel van 10 meter en de lange stofzuigerslang heb je een heel groot bereik.

Minpunten:

 • De stofzuiger is LUID! Baptiste wist niet waar kruipen toen ik hem aanzette.
 • De kabel kan niet automatisch worden opgerold, deze moet je dus zelf oprollen wat al snel een warboel wordt bij het schoonmaken en het opbergen.
 • Je kan de stofzuiger op verschillende manieren en voor verschillende oppervlakken gebruiken, maar dit wil ook zeggen dat je hem, om over te schakelen van stofzuigen met zak naar natzuigen en omgekeerd, moet opendoen en er andere stukken op moet monteren.

THOMAS BOXER

Voor iedereen die wat extra kracht kan gebruiken bij het schoonmaken, kan de Thomas Boxer een handige hulp zijn in huis. Voor alle gezinnen met kinderen en/of huisdieren, voor iedereen die zijn garage en terras in keer mee wil schoonmaken, … Thomas maakt echt grondig schoon!

De nieuwe Thomas Boxer stofzuiger is te koop voor € 193. Meer info kan je terugvinden op de Thomas website.

xx. Isabelle

Ik kreeg de Thomas Boxer stofzuiger opgestuurd ter review. Meer info in mijn disclaimer.

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 1. Wat een mooie review,
  Ik had graag nog willen zien hoe hij er van binnen uit ziet voor het waterreinigen vs het stofzuigen met een gewone zak..
  Maar top dit was heel bruikbaar!
  Dank

  1. Leuk om te horen dat je er iets aan hebt gehad!
   Aan de binnenkant verandert er eigenlijk niet zo heel veel buiten dat er een stofzuigerzak inzit bij het gewone stofzuigen en een waterreservoir bij het natzuigen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.