ONS EIGEN BIER MET DE BIERBROUWKIT VAN MEGAGADGETS + GIVEAWAY

Mijn vriend is een echte bierliefhebber. Hij wilt altijd weer een nieuw bier proeven, heeft een verzameling van honderden bierglazen (nee, ik overdrijf niet!), bierviltjes, kroonkurken en andere biergeralateerde items. Een tijd geleden mocht in van MegaGadgets iets uitkiezen op hun website en hun bierbrouwpakket viel me meteen op als het perfecte cadeau voor mijn vriend!

Op de website van MegaGadgets kan je heel wat leuks vinden, het is een ideale webwinkel als je op zoek bent naar een leuk cadeau, ik denk dat er bijna voor iedereen wel iets leuks te vinden is. Ik kwam heel wat mooie en grappige dingen tegen, maar de bierbrouwkit sprong meteen in het oog! Bart had namelijk al meer dan eens laten vallen dat hij graag eens zelf bier wou proberen te brouwen, dus ik bestelde de kit als verrassing voor hem.

We hebben de kit al enkele weken geleden ontvangen en hadden hem opzij gezet tot wanneer we rustig de tijd hadden om het bier te gaan maken (dit duurt namelijk wel enkele uurtjes). Maar met de hele Coronagekte die nu zo allesoverheersend is, werd de kit een beetje vergeten. Maar we zijn er eindelijk aan toe gekomen om alle instructies goed te bekijken en er aan te beginnen. Het hele proces van kit tot frisse pint bier duurt enkele weken, dus je hebt wat geduld nodig voor je eindelijk kan gaan proeven.

De kit is heel compleet en je hebt alleen nog een kookpot, een zeef en flesjes om je bier uiteindelijk in te doen nodig. Het proces van het bier maken is niet heel eenvoudig. Alles moet namelijk de juiste temperatuur hebben en die moet je dan soms voor een uur kunnen behouden. Maar uiteindelijk was het bijna-bier na enkele uren toch klaar om te gaan gisten. Nog eens 10 dagen later kan je het dan overgieten in flessen waarin het bier zijn laatste gisting ondergaat.

Het is voor ons nog enkele dagen geduld hebben voor we ons bier kunnen gaan proeven en ik kijk er echt wel naar uit, hoewel ik niet echt verwacht dat we een meesterwerk gebrouwen hebben, haha. Ik heb in ieder geval wel wat bijgeleerd over het proces van bierbrouwen dankzij deze kit en ik ben weer een ervaring rijker. Het was een ideaal cadeau voor mijn vriend en ik ga de webwinkel van MegaGadgets zeker onthouden voor wanneer ik nog eens iets moet uitzoeken voor een verjaardag!

En over cadeautjes gesproken, ik mag er ook eentje geven aan iemand van jullie! Ik kreeg samen met onze kit ook de A4 Lightbox (die je op de foto hierboven kan zien) opgestuurd om weg te geven. Kans maken doe je door naar mijn instagram te gaan en de instructies op te volgen onder de giveaway post!

Wil je graag zelf ook eens bier proberen brouwen of ben je nog op zoek naar een leuk cadeau?
Neem dan zeker een kijkje bij Megagadgets.be!

xx. Isabelle

Ik heb deze producten ontvangen ter review. Lees voor meer info mijn disclaimer.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.