PLAN WITH ME: DECEMBER 2017

december

Bulletjournalling is helemaal hip. Ik zie ze overal voorbijkomen. Waar ik vroeger echt op zoek moest gaan naar een dotted notebook op het internet, kan ik ze nu gewoon in de winkel kopen. Heel wat bloggers en youtubers beginnen plots met journallen en laten hun leuke creaties zien aan hun volgers, maar ook op de trein of in de wachtkamer bij de dokter ben ik al mensen met hun journal tegengekomen. Dus het leek me leuk om ook mijn journal voor December nog eens voorbij te laten komen!

Het is zo leuk om te zien hoe groot bulletjournalling is geworden sinds het begin! Ik doe het al best wel lang en het heeft een hele evolutie doorgemaakt van het simplistische systeem dat de bedenker Ryder Carroll voorstelde aan de wereld in dit filmpje. Als je zelf wil beginnen, maar door de bomen het bos niet meer ziet, is dit zeker een goede plek om te starten en kijk daarna meteen zijn andere filmpjes eens! Daar haal je meteen een hele hoop info, tips en uitleg uit!

december
Een voorbeeld van mijn weekly spread. hier schrijf ik aan het begin van de week mijn afspraken en deadlines op. To do’s noteer ik in mijn dailies.

Ik ga vandaag niet ingaan op het hele bulletjournalling systeem zelf, daarover schreef ik al eerder en hierover is op het wereldwijde web oneindig veel info te vinden. (En als je de fimpjes van Ryder net al bekeken hebt, kan je al een beetje volgen!) Ik laat jullie nu gewoon mijn setup voor december zien!

Zoals ik eerder al zei, gebruik ik het systeem al enkele jaren en dus weet ik redelijk goed wat werkt voor mij en wat niet. Mijn maanden zien er dus eigenlijk altijd zowat hetzelfde uit. Soms laat ik eens iets weg, soms voeg ik eens wat nieuws toe, maar er zijn geen grote veranderingen. No need to fix what isn’t broken. Maar toch voel ik het wat kriebelen om het in 2018 wat anders aan te gaan pakken. Ik begin dan ook in een nieuw notebook, dus dat is de uitgelezen kans hiervoor!

december
leuchturm1917 A6 army // stabilo 68/53 // stabilo68/50 // parker jotter black ballpoint fine // faber-castell pitt artist pen cold grey 1 230** // faber-castell pitt artist pen ivory 103** // faber-castell pitt artist pen light yellow glaze 104* // faber-castell pitt artist pen medium skin 116** // stabilo68/44 // stabilo68/26 // ecoline brush pen blue // aquarelverf sap green // aquarelverf payne’s grey // koi water brush pen medium // gum // vulpotlood // meetlat

First things first! Dit zijn alle spullen die ik gebruikt heb bij mijn december setup. Eigenlijk best veel en dan ben ik altijd de eerste die zegt dat je alleen een pen en notitieboek nodig hebt om te beginnen met bulletjournallen… Dat is in pricipe ook zo, maar als je graag wat creatief bezig bent is het leuk om ook met fineliners, waterverf, stiftjes, … te kunnen werken.

december
Mijn eerste spread van december is zoals elke maand mijn Monthly Overview (links) en mijn Tracker (rechts).

Ik gebruik het klassieke bulletjournal overzicht voor mijn maand, dit werkt voor mij prima aangezien ik niet vaak veel afspraken op 1 dag heb. In mijn maandoverzicht noteer ik afspraken, deadlines, verjaardagen en soms schrijf ik er ook achteraf nog een leuke herinnering bij.

december
Een tracker is ook iets dat je vaak ziet terugkomen in een bulletjournal. Het is een makkelijke manier om allerlei dingen bij te houden. Bij mij zijn dit verschillende dingen zoals wanneer ik post op mijn instagramaccounts (byisabelle.be & isabelleplans) en mijn blog, wanneer we in het huis geweest zijn, wanneer we vrienden hebben gezien en wanneer we tijd voor onszelf hebben gemaakt. Verder hou ik hier ook mijn medicatie en mijn pijn bij.
Maar je kan een tracker ook makkelijk gebruiken om jezelf een nieuwe gewoonte aan te leren zoals meer water drinken of op tijd gaan slapen!

december
Daarna volgt mijn Top 3 (doelen voor de maand) en This Month (To Do’s).

Mijn Top 3 voor de maand baseer ik op mijn 6 Month Goals. Ik stel elk half jaar doelen voor mezelf en aan de hand daar van stel ik mijn maandelijkse top 3 op. Deze volg ik wekelijks, maandelijks en halfjaarlijks op. Een goede manier om ervoor te zorgen dat je je doelen ook echt bereikt! Over het stellen van doelen en hoe je bulletjournal je hierbij kan helpen volgt nog een blogpost eind december (net op tijd voor het nieuwe jaar).

Rechts zie je This Month, mijn to do lijst voor de maand. Maar aangezien ik niet echt van de term “to do” hou, koos ik voor de titel, this month! Deze spread spreekt denk ik wel voor zich. Aan het begin van de maand bedenk ik mij wat er allemaal moet gebeuren en dit schrijf ik allemaal neer. Dan check ik nog even of er vorige maand nog dingen waren die niet gelukt waren, deze neem ik dan over in mijn nieuwe maand. Ik ga regelmatig in de lijst kijken om te zien waarin ik actie moet ondernemen en wat ik eventueel kan afstrepen.

december
De volgende spread is mijn Journal. Dit is een soort dagboekje waar ik elke dag iets kort opschrijf. Zoals je ziet is er niet superveel plaats, maar dat heb ik op zich ook niet echt nodig. Als ik echt de nood heb om meer neer te schrijven kan ik dit gewoon in mijn daily spread doen. Deze pagina ziet er vooral heel leuk uit als hij helemaal vol geschreven staat. Het is echt een van mijn favoriete spreads!

december
Mijn Weekly Review is ook al lang een vaste waarde in mijn journal. Deze helpt mij om mijn week af te sluiten en de volgende goed te beginnen. Ik kijk wat er goed ging en wat niet, of ik vooruitgang heb geboekt bij het behalen van mijn doelen en waar ik aan kan werken. Deze spread heeft me echt veel geholpen om dingen anders te gaan aanpakken en niet tegen dezelfde muren te blijven oplopen. Ik zie veel sneller wat er misloopt en onderneem sneller actie. Maar ook elke week noteren wat er goed is gegaan helpt me positief te blijven in zware periodes!

december
Deze komt ook elke maand weer terug, mijn blogplanning! De laatste maanden is deze wat minder gebruikt omdat het zo druk was en ik zo veel stress had. Eigenlijk is hier niet zo heel veel aan veranderd, maar toch wil ik weer wat meer proberen te gaan bloggen in december. Ik mis het te erg! Ik maak kolommetjes met daarin de dagen dat ik wil gaan posten, het onderwerp en dan P (photo), PS (photoshop), T (text), S (scheduled), F (facebook), IG (instagram), L (live). Zo kan ik alles goed bijhouden. Verder heb ik dan nog genoeg plaats om notities te maken.

december
The pensieve begint altijd volledig leeg. Dit is gewoon een plek voor alle kleine notities die ik in de loop van de maand maak. En geloof mij, dit is altijd goed gevuld aan het eind van de maand! Telefoonnummers, rekensommetjes, een miniboodschappenlijstje, … Alles kan hier genoteerd worden. Bij mij heet deze spread The Pensieve omdat ik gewoon een grote Harry Potter fan ben (de Hersenpan), maar anderen noemen het ook Brain Dump, On My Mind, Mindmap, Headspace, Brain drain, Download, …

december
Als laatste is er nog mijn mood tracker. Dit doe ik nu ook al ongeveer een jaar en ik vind het echt wel leuk om bij te houden. Dit is een iets creatievere spread dan de andere, ik vind het leuk om wat meer tijd aan mijn journal te besteden, maar heb er dan ook weer geen uren over om van elke pagina een kunstwerk te maken (jammer genoeg). Voor december vond ik een dennenboom en sterretjes wel toepasselijk.
Links zie je een lijstje met mijn moods. Ik gebruik deze onderverdeling al een tijdje en vind hem fijn werken. Elke dag kleur ik dan een sterretje in met de kleur die het meest overeenkomt met hoe ik me die dag heb gevoeld of met de belangrijkste emotie van die dag.

december
Als laatste laat ik nog even het lettertype zien dat ik deze maand gebruik. Ik heb het idee van Deskgraphy op instagram, zij baseerde het op courier new. Haar instagram is zeker een aanrader om eens door te scrollen, haar bulletjournal is de perfectie zelve!

december

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt kunnen opdoen uit mijn planning voor december! Laat me zeker weten wat je ervan vindt en wat jij anders doet/zou aanpakken!

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 1. Zo mooi! Ik ga ook met een bujo beginnen in 2018, maar het zal nog wel zoeken zijn naar wat werkt en wat niet. Het boekje ligt klaar, maar ik twijfel nog over sommige pennen of stiften (er zijn zo veel leuke dingen!). Gewoon beginnen denk ik, en de rest komt later wel πŸ™‚

  1. Inderdaad gewoon beginnen. En als iets niet helemaal lukt zoals je in je hoofd had, sla je gewoon je blad om en begin je opnieuw! Ik heb in het begin heel wat verschillende layouts geprobeerd voor ik vond wat voor mij goed werkte. En nu wissel ik soms nog eens af omdat je op sommige momenten gewoon eens zin hebt in iets anders. Gewoon lekker uitproberen zou ik zo zeggen!
   ByIsabelle heeft laatst dit geschreven…PLAN WITH ME: DECEMBER 2017My Profile

  1. Het beste is om niet te veel in een keer te willen. Dus niet te veel spreads toe te voegen in het begin, want dan heb je teveel om bij te houden. Begin met een maandoverzicht en je dagelijkse to do’s. En misschien een blogspread. Lukt dat goed, dan kan je iets nieuws toevoegen. Kijk dan ook waarom iets niet werkt, heb je te weinig plek, volg je liever iets dagelijks, wekelijks of maandelijks op, … Soms ziet iets er heel leuk uit bij een ander maar daarom werkt het nog niet voor jou!
   ByIsabelle heeft laatst dit geschreven…PLAN WITH ME: DECEMBER 2017My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.