Postcrossing Update September 2015

postcard wall augustus

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over postcrossing. Toen ik dat artikel schreef was ik nog niet zo lang weer begonnen met mijn hobby, maar ondertussen ben ik er al weer enkele maanden heel enthousiast mee bezig en dus wou ik jullie graag een update geven.

Postcrossing is een ideale hobby voor iedereen die nog dolgelukkig wordt van echte post en ook graag contact legt met mensen van over de hele wereld. Hoewel, dit contact oppervlakkig en eenzijdig is, want je stuurt of ontvangt telkens kaartjes van andere personen.

Wil je meer weten over postcrossing? Ik heb het hele concept hier al eerder uitgebreid uitgelegd!

Maar dus, ik ben nu enkele maanden bezig en vond het wel leuk om jullie een update te geven van mijn ontvangen en verzonden kaartjes sinds ik ben begonnen met postcrossing!

ALGEMEEN

postcrossing stats sept 2015

Hierboven zie je mijn algemene statistieken op dit moment. Ik heb iets meer kaartjes ontvangen dan dat ik er verstuurd heb. Ook zijn er nog 6 kaartjes van mij onderweg naar hun ontvanger: 2 naar Rusland, de andere naar China, U.S.A, Australië en Zuid Afrika.

De totale postcrossing statistieken vind ik ook altijd wel leuk om te bekijken, hoewel deze natuurlijk heel snel veranderen. Deze zijn van zondagavond 13 september:

31,638,360 postcards have been received because of this project

452,513 postcards are traveling at this exact moment

20,665,028 (65%) postcard images were uploaded to Postcrossing

17 days is the median postcard travel time. 25 days is the average.

160,294,940,789 km (or 99,602,658,430 miles) traveled — that’s 3,999,873 laps around the earth or 208,498 return trips to the moon or 535 return trips to the sun!

postcrossing

VERZONDEN

verzonden kaartjes 09-2015 map

Op bovenstaande kaart zijn alle landen waar ik al een kaartje naar heb gestuurd rood gekleurd. Naar al het lichtgrijze heb ik nog geen kaartje gestuurd.

verzonden kaartjes 09-2015

Deze lijst is iets gedetaillerder. Je ziet in de eerste kolom de landen waar ik al naar heb verstuurd, in de tweede kolom hoeveel kaartjes ik al naar dat land heb verzonden en in de derde kolom hoelang dat kaartje onderweg was (als ik meerdere kaartjes verstuurd heb, is dit een gemiddelde).

De meeste kaartjes heb ik naar Duitsland gestuurd (13), dan volgen Rusland (9), Nederland (9) en de United States of America (8).

ONTVANGEN

ontvangen kaartjes 09-2015 map

Op bovenstaande kaart zijn alle landen waar ik al een kaartje van heb ontvangen rood gekleurd. Van alle lichtgrijze heb ik nog geen kaartje ontvangen.

ontvangen kaartjes 09-2015

Ook hier heb ik een meer gedetailleerde lijst. In de linkerkolom de landen van waaruit ik een kaartje heb mogen ontvangen, in het midden hoeveel kaartjes en rechts hoelang ze (gemiddeld) onderweg waren.

Ik ontving veel kaartjes van Duitsland (19), dit valt sowieso heel erg op! Verder staat Rusland op de tweede plaats (11) en dan volgt Finland (9). Van Finland heb ik in het begin heel weinig kaartjes gekregen en dan plots in augustus 5 op rij.

FAVORIETE KAARTJES

fav card 2

Sint Petersburg – Rusland

Absoluut mijn favoriete kaartje. Ik vind dit echt zo mooi. Ik hou sowieso van elk kaartje met een mooie illustratie erop, maar witte paardjes hebben toch een speciaal plaatsje in mijn hart.

fav card 3

China

Een konijn en een brood, ja. Deze vind ik vooral leuk omdat hij zo grappig is. Deze vind Bart ook de leukste!

fav card 1

Montreal – Canada

Ik vind de kaartjes van mensen hun geboorteland/stad/dorp ook altijd wel leuk om te krijgen, maar dit kaartje van Canada vind ik echt super met alle dieren op!

POSTCARD WALL

postcard wall begin

postcard wall september

De bovenste foto is genomen ergens begin juli als ik mij niet vergis, toen ik begon met mijn postcard wall. Ik had al zoveel kaartjes verzameld en er zaten er veel leuke tussen dus ik besloot ze op te hangen. Ik koos ervoor om ze in de keuken tegen de muur te hangen met van die posterbuddies, zodat ik ze na een tijdje ook kan wisselen.

De onderste foto nam ik vandaag, maar eigenlijk liggen er al weer een aantal kaartjes klaar om opgehangen te worden (ik ontving er vorige week 7!). Het systeem met de posterbuddies is niet helemaal top, want soms komen er hoekjes los en de dunnere kaartjes blijven niet mooi hangen, maar gaan doorbuigen. Maar aangezien ik geen beter alternatief heb, laat ik het zo. Wie zin heeft om te tellen hoeveel er op de muur hangen, ga je gang, ik deed zelf 3 pogingen, maar raakte altijd een beetje de weg kwijt, haha!

Er hangen trouwens niet alleen postcrossing kaartjes op de muur, maar ook kaartjes die we kregen van familie en vrienden en de kaartjes die we onszelf stuurden van op vakantie!

Wil je zelf beginnen met postcrossing? Schrijf je dan in op de website!

Volg je me al op Bloglovin’ en Instagram?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

    1. Ja echt super, ik word er altijd zo happy van. Maar het is ook altijd leuk om te lezen wat er op het kaartje staat! Soms is het heel oppervlakkig, maar sommige mensen schrijven echt over serieuze dingen die in hun leven gebeuren. Het is alsof je even een glimp opvangt van hun leven door een open raam ofzo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.