RECEPT: GINGERBREAD COOKIES

gemberkoekjesGingerbread cookies of gemberkoekjes zijn hier niet zo bekend, maar in Amerika worden ze rond deze tijd heel veel gegeten. Zoals je hier speculaas en kruidnoten hebt, heb je daar gemberkoekjes.

Gemberkoekjes zijn, net zoals speculaas en kruidnoten trouwens, koekjes met lekker veel kruiden in, wat ze toch net wat anders maakt!!

Veel recepten van gemberkoekjes bevatten melasse, een ingrediƫnt dat niet iedereen zomaar in huis heeft. Ook ik niet en ik vond het ook niet in de winkel.
Dus heb ik voor jullie mijn recept zonder melasse.

gemberkoekjesrecept

Op de foto hieronder heb ik de koekjes niet met uitstekertjes gemaakt, maar ik besloot om nog eens 1 van mijn koekjesstempels te gebruiken! Deze kan je onder andere bij de Hema kopen.

cookies

Als je dit ook wil doen rol je gewoon balletjes van het deeg, deze duw je dan plat tot een rond koekje. Ze moeten ogeveer de grootte hebben van je stempel, maar maak ze niet te dun. Dan bak je de koekjes zoals hierboven beschreven. Als de koekjes klaar zijn om uit de oven te komen, hou je je stempel klaar, want nu moet je snel zijn!
Meteen als je koekjes uit de oven komen, druk je je stempel er stevig op. Omdat je koekjes nog warm zijn, zijn ze nog zacht en gaat dit nog. Doe dit dus snel, want van zodra ze afkoelen, gaan je koekjes breken.
Ik vond de stempels op deze manier het fijnst werken en het mooiste effect geven!

image

Wanneer de koekjes aan het bakken zijn, hangt er echt een heerlijke geur in huis! En de koekjes zijn minstens even lekker!!

Als jullie ook besluiten dit recept te maken, laat het me zeker weten, ik hoor graag wat je ervan vindt!!

Hebben jullie al eens gemberkoekjes gegeten of zelf gemaakt?

Volg je me al op Bloglovin’ en Instagram?

Untitled-1

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge