RECEPT: HEALTHY CHEATMEAL MET ZOETE AARDAPPEL FRIETJES

ZOETE AARDAPPEL FRIETJES

Ik heb altijd graag in de keuken gestaan en hou ervan om nieuwe dingen uit te proberen. Ik kan een eeuwigheid op pinterest scrollen om ideeën op te doen en allerlei dingen te pinnen op een van mijn vele food-gerelateerde borden. Onlangs werd ik geïnspireerd door dit recept. Het resultaat was superlekker en ik postte een foto van mijn bord met zoete aardappel frietjes, salade en tzatziki. Aangezien ik vele positieve reacties kreeg, deel ik vandaag graag het recept met jullie!

Deze lekkere combinatie was verrassend snel op mijn bord getoverd, op een half uur zaten we aan tafel (ok, eerlijk, in de zetel met Netflix). Maar we hebben heerlijk gegeten. Het voelde als een cheatmeal (ik ben sinds begin juni op dieet, meer hierover later) maar eigenlijk viel dat echt goed mee aangezien de frietjes in de oven klaargemaakt zijn en er tzatziki bij zit in plaats van vettige mayonnaise. Een goede tip is ook om er gewoon lekker veel salade bij te eten, zodat je een lekker vullende maaltijd hebt.

INGREDIENTEN

Voor 2 personen
  • 3-4 middelgrote zoete aardappelen (of zoveel als je op krijgt, haha)
  • rucola (kan je vervangen door een andere soort sla)
  • 2 tomaten
  • 1/2 rode ui
  • 100 gr feta (deze kan je weglaten als je het recept vegan wil klaarmaken)
  • 100 gr kikkererwten
  • 1 komkommer
  • 4-5 el natuur sojayoghurt
  • 1/2 limoen
  • balsamicoazijn
  • kokosolie of olijfolie
  • zout, peper, look, rozemarijn, paprikapoeder
  • eventueel verse dille of peterselie
Extra

BEREIDING

Zoete aardappel frietjes
  1. Schil je aardappelen en spoel ze even schoon.
  2. Snij de aardappelen in dunne frietjes en doe ze in een kom.
  3. Voeg bij je frietjes een eetlepel gesmolten kokosolie (kan ook met olijfolie), peper, zout, look, rozemarijn en paprikapoeder. Roer alles goed door elkaar.
  4. Spreid je frietjes uit over een bakplaat die je bedekt hebt met bakpapier.
  5. Bak de frietjes 20-30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Check met een vork of ze gaar zijn.
Tzatziki
  1. Was de komkommer en rasp hem volledig.
  2. Als je tijd hebt, kan je je komkommer in een theedoek of een zeefje met keukenpapier laten uitlekken. Heb je weinig tijd dan knijp je met je handen het vocht er uit.
  3. Doe je komkommer in een kommetje en voeg hier je yoghurt, het sap van een halve limoen, peper, zout en look aan toe. Je kan er ook verse dille of peterselie aan toevoegen. Roer alles door elkaar en proef of je er nog extra kruiden bij wil. Voor een dikkere tzatziki kan je wat minder yoghurt en limoensap toevoegen, of net wat extra als je hem lopender wil.
De salade
  1. Snij je tomaat en ui in kleine stukjes.
  2. Breek de feta in brokjes.
  3. Doe je tomaat, ui, feta en kikkererwten in een kommetje, doe er een beetje balsamicoazijn bij naar smaak. Als je dit niet lekker vindt, kan je altijd wat limoensap of wat olijfolie gebruiken.
  4. Roer alles om.

ZOETE AARDAPPEL FRIETJES

Opdienen
  1. Als je frietjes klaar zijn, verdeel je deze over 2 diepe borden.
  2. Op je frietjes leg je een royale hoeveelheid rucola.
  3. Schep hier je tomaat-ui-kikkererwten-feta mixje overheen.
  4. Nog een goede schep tzatziki erbij en je bord is klaar!
  5. Wij aten er nog wat vers gebakken naan bij. Dit kan je zo in de winkel kopen of, zoals ik het deed, zelf maken met dit vegan recept!

Echt even serieus, probeer deze combinatie! Het was zo lekker, zelfs mijn vriend, die niet zo van zoete aardappel houdt, heeft heel zijn bord met smaak leeggegeten en was teleurgesteld dat ik niet meer had gemaakt, haha! Het hele gerecht past zo lekker samen, het voelt als een serieuze cheatmeal, maar uiteindelijk valt dat best wel mee.

Laat me zeker weten als je dit receptje ook uitprobeert, ik hoor graag wat julie ervan vinden!

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  1. Het lief is ook niet zo’n fan van zoete aardappel (ik heb het een tijdje te vaak gemaakt denk ik toen ik het pas ontdekte :p) maar damn dit ziet er superlekker uit en ga ik zeker eens proberen :) :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge