RECEPT: TIRAMISU MET BAILEYS EN SPECULAAS

wpid-2015-01-18-10.12.39-1.jpg.jpeg

Dit is mijn eigen recept voor een heerlijke tiramisu met Baileys en speculaas.

Dit recept is voor een grote kom tiramisu of ongeveer 8 aparte glaasjes.

INGREDIËNTEN

300 gr mascarpone
60 gr bloemsuiker
3 eieren
100 ml opklopbare room
1 pak speculaas
1 kopje sterke koffie
baileys (zo veel of zo weinig als je wil, je kan deze ook weglaten)
eventueel cacaopoeder als afwerking

BEREIDING

Splits de eieren
Klop het eiwit in een kom stijf en zet even opzij
In een andere kom doe je het eigeel en hierbij zeef je de suiker, dit klop je ook op totdat het schuimiger en lichter wordt van kleur. Hoe langer je klopt, hoe luchtiger de tiramisu zal zijn.
Tip: Begin meteen te roeren wanneer je de suiker bij het eigeel doet. Als je dit laat staan, verbrandt je suiker en krijg je korreltjes die er niet meer uitgaan.
Bij het eigeelmengsel doe je de mascarpone. meng goed totdat je geen klontertjes meer hebt, maar een egaal mengsel.
Hierbij doe je een tweetal eetlepels baileys, of naar smaak.
Bij dit mengsel doe je je eiwitten. Spatel deze er langzaam onder zodat je mengsel mooi luchtig blijft.
Klop de room tot slagroom en voeg deze bij de rest van het mengsel, roer weer voorzichtig zodat alles luchtig blijft.

Dan neem je een grote kom of verschillende kleine glaasjes om de tirmisu in te serveren.
Neem je tas sterke koffie en doe hierbij eventueel nog wat baileys.
Verkruimel de speculaas in grove kruimels, het kan geen kwaad dat er nog stukjes in zitten, en verdeel deze over de bodem van je kom of de glaasjes.
Met een lepel doe je hierover wat van je koffie, maak je speculaas niet té nat.
Hierover doe je dan je mascarponemengsel.
Maak zo verschillende laagjes tot je kom vol is/je mengsel op is.
Eindig met het mascarponemengsel.

Eventueel kan je de tiramisu nog bestrooien met cacao of speculaaskruimels als afwerking, maar doe dit pas vlak voor het opdienen.

Laat de tiramisu ook enkele uren opstijven in de koelkast, hoe langer hij koud staat, hoe steviger hij zal zijn!

wpid-2015-01-21-10.50.00-1.jpg.jpeg

Smakelijk!

Volg je me al op Bloglovin’ en Instagram?

Untitled-1

 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge