TERUGKIJKEN OP ONZE VERBOUWING

Het is moeilijk te geloven dat we vandaag 2 jaar in ons eigen huis wonen. Ons huis voelde meteen als een thuis aan omdat we het door en door kenden na de verbouwing, hierdoor lijkt het alsof we er al veel langer wonen. Maar de stress van de verbouwing staat ook in mijn geheugen gegrift en komt alweer de kop op steken als ik er aan terug denk, waardoor het aan de andere kant ook weer voelt alsof het gisteren was.

Eind 2016 kregen we de sleutel van ons huis en we begonnen meteen enthousiast met behang afdoen, oude vloeren eruithalen, pleister verwijderen, de oude badkamer en keuken uitbreken, … That was the fun part. We zouden het toen nooit hebben toegegeven (en hebben dat ook onze hele verbouwing een beetje ontkend) maar we hadden geen idee waar we aan begonnen.

Gelukkig had mijn vriend wel kennis van gereedschappen en wat je waarvoor nodig had enzovoort, maar uiteindelijk was de hele verbouwing een groot leerproces en deden we elke week wel iets dat we nog nooit eerder hadden gedaan. Het meest trots zijn we op onze elektriciteit en verwarming. Hiervoor hebben we lang gepland en gerekend, dan tegen een deadline aan alle leidingen en kabels gelegd, tussendoor enkele paniekaanvallen omdat we misschien fouten gemaakt hadden en alles zouden moeten openbreken en uiteindelijk de grote opluchting toen alles aangesloten was en werkte. Nu wonen we in een huis dat warm is en waar de lichten aangaan door op een knop te duwen en ik vind dat helemaal fantastisch, na 2 jaar ben ik nog steeds zo trots op ons dat WIJ dat gedaan hebben!

Zou ik het ooit opnieuw doen? Met de kennis die ik nu heb en een goed gevulde spaarrekening, ooit wel. Maar als ik toen had geweten hoe zwaar het zou worden, zou ik er nooit aan begonnen zijn, want eigenlijk wisten we niks. Gelukkig zijn we allebei handig, hebben we veel doorzettingsvermogen, zijn we heel koppig en we hebben een ijzersterke relatie. Dat laatste heeft de verbouwing nog maar eens bewezen! We zijn elkaar de hele weg blijven steunen. Als een van de twee het niet meer zag zitten, was de ander er om hem aan te moedigen. En hoe vreselijk alles soms ook was, onze relatie heeft nooit gewankeld.

Tijdens de verbouwing heb ik geprobeerd om regelmatig foto’s te nemen, met het idee om hier dan later een fotoboek van te maken. Maar na bijna 2 jaar stonden alle foto’s nog steeds ongeorderd op onze harde schijf. Toen ik het voorstel kreeg van fotofabriek om een fotoboek te maken, ben ik begonnen met de gigantische taak om orde in de chaos te scheppen en te kiezen uit de honderden foto’s. Het was een hele trip down memory lane en ik weet zeker dat we het fotoboek er nog vaak zullen bijpakken.

Via de website van fotofabriek stel je makkelijk je eigen fotoboek samen, je kiest eerst het formaat en dan kan je meteen aan de slag. Ik koos voor de online editor omdat deze voor mij het makkelijkst leek om te gebruiken. Ik probeerde alle foto’s er in chronologische volgorde in te zetten en na heel wat twijfelen, foto’s verschuiven en vervangen, was mijn fotoboek klaar om te bestellen. Enkele dagen later had ik hem al in mijn handen en op Valentijn kon ik mijn vriend ermee verrassen!

Het boek is van uitstekende kwaliteit, een stevige hardcover met dik papier. Ik koos voor een staand A4 formaat zodat hij makkelijk in onze boekenkast kan staan. De foto’s zien er exact uit zoals op mijn computer, even scherp, dezelfde kleuren en ze zijn niet donkerder of lichter na het afdrukken. De enige opmerking die ik heb, is dat het boek niet plat openligt. Voor mijn layout maakt dat niet uit, maar een foto over 2 pagina’s gespreid zou niet zo mooi zijn.

Door onze harde schijf op te ruimen kwam ik niet alleen de foto’s van de verbouwing tegen, maar ook vele andere mooie herinneringen. Omdat we na 2 jaar nog steeds niks aan de muren hebben hangen, lijkt het me wel leuk om enkele van deze foto’s te laten printen. Nu alleen nog kunnen kiezen welke, haha!

xx. Isabelle

Ik ontving dit fotoboek ter review. Lees voor meer info mijn disclaimer.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.