WAAROM IK BORDUREN ZO LEUK VIND

Begin dit jaar maakte ik mijn eerste borduurwerk. Na elke keer weer moois voorbij te zien komen bij Iris, ging ik zelf aan de slag en ik was supertrots op het resultaat. Ondertussen heb ik al heel wat borduurwerkjes afgemaakt en ben ik er ook heel wat preciezer en netter in geworden. Maar wat maakt borduren zo leuk?

Ik ben altijd graag creatief bezig geweest, ondanks het feit dat ik mezelf niet super creatief vond. Of ja, ik vond wat ik maakte meestal niet zo mooi, want “anderen kunnen dat veel beter”. Maar ik tekende en schilderde graag en heb 101 knutseldingen in huis en een hele wishlist van andere dingen die ik nog wil kopen om uit te proberen (zoals linoprints maken!).

borduren benodigdheden byisabelle

Op instagram volg ik Iris al jaren en op een dag begon ze met borduren. Ze deelde foto’s van haar werkjes en heeft ondertussen zelfs haar eigen webshop met borduurspullen waar ik meestal alles bestel wat ik nodig heb. Ik vond het altijd zo mooi en het leek me erg leuk om te doen en ik begon nu ook op pinterest allerlei borduurwerken te pinnen. Uiteindelijk kocht ik bij Veritas garen, naalden en borduurringen en ging ik zelf aan de slag na het kijken van enkele video’s op youtube.

Ik maakte een supersimpel borduurwerkje met bloemen. Het was allemaal niet erg netjes en ik had gewoon snel snel zelf een ‘patroon’ getekend op een stuk stof dat ik nog had liggen, maar ik vond het zo leuk om het vorm te zien krijgen en ik was heel fier op mezelf dat ik dit zomaar gemaakt had! Ik deelde een foto op instagram en kreeg vele leuke reacties. Ik kon niet wachten om aan een volgende werkje te beginnen.

borduren cadeautjes byisabelle

En dat deed ik ook! Ondertussen heb ik al redelijk wat werkjes afgemaakt, zowel heel minimalistische die vrij ‘snel’ af waren als meer gedetailleerde waar ik een 30 – 40 uur aan bezig was. Ik zie duidelijk dat mijn techniek beter is geworden en moet zelfs een beetje lachen om mezelf als ik bedenk hoe trots ik was op dat allereerste werkje, haha.

Borduren is een werk van lange adem en je hebt er vooral geduld voor nodig. Heel veel geduld. Als je je afvraagt waarom een handgemaakt borduurwerk veel kost om te kopen, weet dan dat het uren, dagen, weken kan duren voor een borduurwerk af is. Het is een heel repetitief proces en ik kan me voorstellen dat veel mensen dit ongelooflijk saai zouden vinden om te doen, maar ik vind het super ontspannend. Het maakt mijn hoofd leeg, helemaal zen en ik kan het echt uren na elkaar doen. Soms begin ik al ’s ochtends voor Bart naar zijn werk vertrekt en zit ik nog steeds op dezelfde plaats met mijn borduurring als hij weer thuis komt, haha.

Dat is ook het mooie van deze hobby voor mij, het is fysiek niet zwaar! Tekenen of in mijn journal werken of bloggen kan ik niet lang aan een stuk door doen, ik krijg pijn aan mijn heupen en onderrug van lang op een stoel te zitten en mijn schouders en nek verkrampen. Bij borduren heb ik dit probleem niet omdat ik niet te lang in dezelfde houding blijf zitten, want ja, borduren kan ook als ik in de zetel hang. Meestal heb ik ook een podcast opstaan tijdens het borduren, dus op deze manier raak ik daar ook nog eens mee bijgewerkt.

borduren octopus byisabelle

Ik teken mijn patronen altijd zelf uit en kan uren bezig zijn met het uitzoeken van de juiste kleuren garen, wat nog best moeilijk is op het moment omdat dit allemaal online moet gebeuren. Op pinterest en instagram vind ik veel inspirartie en heb daar ontelbaar veel mooie dingen opgeslagen. Ik denk niet dat ik nog genoeg tijd heb in mijn leven om al die dingen die ik gepind heb ook zelf te gaan maken, haha.

Ik kreeg op instagram al snel berichtjes van mensen die vroegen of ik voor hun ook eens een borduurwerkje wou maken. En dat kan! Ik borduur heel graag en vind het heel mooi als decoratie in huis, maar ik wil liever niet al mijn muren gaan volhangen met borduurwerkjes. Dus ik vind het ook leuk om er voor anderen te maken.

Wil je er ook eentje voor jezelf om als cadeau te geven?
Dan kan je altijd een mailtje sturen naar info@byisabelle.be met jouw idee!

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.