WAT IK HEB GEDAAN IN DE AFGELOPEN WEKEN IN QUARANTAINE

Voor mij zou er niet per se veel veranderen door in lockdown te gaan, of dat dacht ik eerst toch. Ik kan door mijn chronische pijn al niet gaan werken en zit dus hele dagen thuis. Ook heb ik, weer door de chronische pijn, geen heel druk leven, mijn agenda staat niet volgepland, dat kan mijn lichaam gewoon niet aan. Ik dacht dus dat het voor mij allemaal niet zo’n groot verschil zou maken. Maar nu moet ik toegeven dat alles wat er nu speelt meer effect heeft op mijn mentale toestand dan ik verwacht had en mijn dagen zijn wel degelijk veranderd sinds de lockdown. Dit is een lijstje van dingen die ik heb gedaan tijdens de afgelopen weken in quarantaine:

 • … Me minstens 3x per week afgevraagd welke dag het is. Of verondersteld dat het bijvoorbeeld dinsdag was op een zondag enzo…
 • … Me ongelooflijk geërgerd aan alle egoïstische idioten (ja, sorry, maar dat zijn ze nu eenmaal voor mij) die de maatregelen niet serieus nemen en niet opvolgen. Die maatregelen zijn er voor een reden he, er gaan mensen dood. We kunnen echt nog wel even overleven zonder langs te gaan bij familie of vrienden en geloof mij, ik mis ze ook heel erg!
 • … Minstens 1x per week koekjes gebakken en deze dan gegeten van het moment dat ze uit de oven waren, want ze zijn het lekkerst als ze nog warm en zacht zijn vanbinnen.
 • … Minder tv gekeken en spelletjes gespeeld (ja, echt!) en meer tijd buiten doorgebracht.
 • … Uuuuren in de tuin gewerkt. Het is lente en dat betekent dat wij elke dag wel iets te doen hebben in onze tuin.
 • … Geslapen, maar me nooit uitgeslapen gevoeld. Want wat er nu allemaal gaande is, maakt me onzeker en geeft me stress, wat zorgt voor een onrustige slaap en nachtmerries. Hoera!
 • … Kaartjes en brieven geschreven. En ik vind het zo leuk, dat ik nu maar meteen ook het goede voornemen maak om dit na de quarantaine ook nog te doen. Wie herinnert me hier binnen enkele maanden nog eens aan?
 • … Me bij elke persconferentie ongelooflijk gestoord aan de onduidelijkheid. Zeker bij de persconferentie op 24 april, want wtf was dat? In een land wonen waar er 3 verschillende talen gesproken worden, is niet zo handig met persconferenties. Zeker niet wanneer de helft dan 3x herhaald wordt in elke taal, de andere helft maar in 1 taal wordt uitgelegd en ze pas halverwege snel snel ondertiteling gaan toevoegen. De persconferentie op 24 april begon ook pas rond 22u omdat ze uren hadden gewerkt aan een powerpointpresentatie waar dan uiteindelijk niemand wijs uit werd… Typisch Belgisch zeker?
 • … Opnieuw beginnen borduren. Na mijn eerste borduurwerkje enkele maanden geleden, ben ik geen tweede meer begonnen omdat ik niet het nodige materiaal in huis had. Na een bestelling bij Splendith (die ik trouwens de dag erna al in huis had) kon ik weer aan het werk. En ik vind het echt heel leuk! Afgezien van het feit dat het repetitieve rust brengt in mijn overvolle hoofd, is het ook een hobby die ik makkelijk kan uitoefenen zonder dat ik er achteraf pijn door heb.
 • Nog geen makeup gedragen! En ook mijn wenkbrauwen niet meer geëpileerd, die zijn dus hun eigen leven aan het leiden nu… Nu droeg ik sowieso al niet zo vaak makeup, zeker niet dagelijks en praktisch nooit als ik het huis niet uit moest en ja, nu mag ik het huis niet uit…
 • … Meer blogs gelezen en minder YouTube gekeken. Want eigenlijk vind ik tekst lezen gewoon leuker dan filmpjes kijken. Dus ik moet het echt weer meer gaan doen! Alle tips voor leuke, persoonlijke blogs zijn altijd welkom!
 • … Mijn haar zelf gekleurd! Door de lockdown had ik mijn kappersafspraak gemist, maar gelukkig bood mijn kapster voor haar klanten een kleurkitje aan. Ik heb Lisa zelf de kleur laten kiezen en had dus geen idee hoe mijn haar er na het kleuren zou uitzien. Het was trouwens ook weer een belevenis om dit zelf te doen, ik was echt nerveus dat ik iets fout zou doen en mijn haar helemaal verpest zou zijn. Maar het resultaat is heel mooi en de kleur die Lisa voor mij gemengd heeft is helemaal mijn ding!
 • … Tiger King gekeken op Netflix, net zoals de halve wereldbevolking denk ik, haha. Ik heb me ongelooflijk boos gemaakt over hoe er met de dieren werd omgegaan in die serie, maar uiteindelijk is dierenwelzijn niet echt waar de serie om draait…
 • … Meerdere huilbuien gehad. Als hoogsensitief persoon hakt de Coronacrisis er wel echt in bij mij. Het lijkt wel alsof ik continu op het punt sta om in tranen uit te barsten. Ik begin makkelijk te wenen, maar ik haat het om te wenen. Achteraf voel ik me altijd compleet uitgeput en leeg.
 • … Mijn familie en vrienden heel erg gemist. Ik wil ze allemaal zo graag terugzien! Het duurt zo lang en het einde is jammer genoeg nog niet meteen in zicht… En wanneer een introvert als ik er naar uitkijkt om weer af te spreken en sociale dingen te gaan doen, dan is het erg he!
 • … Een perfecte ochtendroutine ontwikkeld. Ik sta op, geef Baptiste eten en vraag hoe ze geslapen heeft (ja, ik praat tegen ons konijn en soms antwoord ik dan ook in haar plaats en dan doe ik een speciaal stemmetje, I’m weird, ok?), ik maak een tas thee, ga naar buiten en geef de katten eten en vraag hun ook of ze goed geslapen hebben en of ze mee naar de tuin gaan (ze gaan altijd mee naar de tuin). En dan is het tijd om een toertje te doen van al mijn plantjes samen met de katten, want die vinden het heel leuk om mee te lopen en dan aaikes te krijgen in de eerste zonnestralen. Wanneer ik rond ben in de tuin, ga ik naar binnen, maak ik mijn tweede tas thee, laat ik Baptiste loslopen en zet ik mij neer om in mijn dagboek te schrijven. Wanneer ik er zin in heb zet ik ook nog een leuk liedje op (tegenwoordig is dat vaak Dance Monkey van Tones and I) en doe ik een ochtenddansje. En zo is mijn dag goed begonnen!

Wat heb jij zoal gedaan tijdens de quarantaine? Heeft deze situatie voor jou veel veranderd?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.