CAPSULE WARDROBE SPRING 2016 REVIEW

Het is juni en dat betekent dat het tijd is om mijn Capsule voor de zomer samen te gaan stellen! Om dat te doen is het handig om eerst te gaan kijken wat wel en niet werkte in mijn Capsule voor de lente en dit doe ik vandaag. Ik kijk welke items ik het meest en het minst heb gedragen, wat ik miste en wat ik heb geleerd.

FAVORIETE ITEMS

capsule-spring-2016-review-1

Dit zijn mijn meest gedragen items van mijn Lente Capsule. Vooral mijn Nikes, de Tshirts, het zwarte hemd en mijn zwarte jeans droeg ik heel vaak! Het is duidelijk geworden dat comfort belangrijk is voor mij in mijn capsule. Het topje met de print heb ik vaak gedragen als we ergens heen gingen met daarover het zwarte hemd of de bordeaux blazer.

(BIJNA) NIET GEDRAGEN

capsule-spring-2016-review-2

Tjah, er zijn items bij die maar enkele keren of gewoon helemaal niet uit de kast gehaald zijn. Rokjes heb ik helemaal niet gedragen, ik voelde me er gewoon niet goed in. Het kleedje droeg ik 1 keer, maar dit bleef dan liggen omdat het gestreken moest worden, hetzelfde verhaal met het groene hemd. De schoenen zijn eerder gepast voor de herfst en winter en zal ik dus dan weer aan mijn Capsule toevoegen. De cardigans haal ik er uit, de okergele zit niet meer mooi en de beige is gewoon de foute kleur en pasvorm voor mij.

DIT HEB IK GEMIST

 • Meer kleding voor warm weer
 • Een extra blazer/cardigan
 • Een extra topje

DIT HEB IK GELEERD

 • Dat het al best warm wordt in de lente. Toen ik mijn Capsule voor de lente samenstelde was het nog echt wel koud en ik heb vooral kleding gekozen die daar bij paste.
 • Dat ik van jurkjes hou en rokjes niet meer draag.
 • Dat ik geen items moet kopen waar ik niet 100% zeker van ben zoals de beige cardigan.

ITEMS DIE VERVANGEN MOETEN WORDEN

capsule-spring-2016-review-3
Het bordeaux hemd had ik echt al jaren en kocht ik bij H&M.Het is zo ongelooflijk fijn om te dragen en het moet nooit gestreken worden. Maar er zit een gat in dat niet gemaakt kan worden en het is tijd om er afscheid van te nemen.

De zwarte broek is een Shaping Skinny van de H&M. De broek zit heerlijk, maar hij kostte me wel € 50. Eerst vond ik hem dat zeker waard omdat hij zo fijn zat. Maar toen er na 4 maanden al een scheur in kwam omdat hij gewoon doorgesleten was, paste ik mijn mening toch aan. Een broek moet echt wel wat langer meegaan!

WISHLIST

 • Kleedjes, kleedjes, kleedjes!
 • Twee nieuwe broeken
 • Een short
 • Een cardigan capsule-spring-2016-review-5

Ondertussen ben ik al helemaal overgeschakeld op mijn Zomer Capsule die ik volgende week met jullie zal delen. Ik heb de omschakeling geleidelijk aan gedaan. Ik kocht een aantal nieuwe items die ik bij in mijn kast hing en haalde er dan weer enkele uit. Ik kijk alvast uit naar warme zomerdagen en hoop dat het regenweer van de afgelopen tijd ophoudt!

Welke items zijn voor jou onmisbaar tijdens de zomermaanden?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 1. Ik ga over twee weken shoppen met mijn zus en zou voor die tijd ook eens met de grove borstel door mijn kleerkast willen gaan. Misschien zelfs zo’n capsulekleerkast maken. Maar echt, kom je toe met zo weinig kledingstukken? Mis je dan de afwisseling niet? Daar heb ik namelijk schrik voor πŸ™‚
  LJ heeft laatst dit geschreven…LJ en bulletjournaling #2My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.