CAPSULE WARDROBE SUMMER 2016

In de lente begon ik met het samenstellen van mijn eerste Capsule Wardrobe. Ondertussen is het al weer juli en dus stelde ik enkele weken geleden mijn Capsule voor de zomer samen nadat ik bekeek hoe het was gegaan met mijn Capsule in de lente. Ik ging na wat werkte en wat niet en welke items ik miste. Ik ging shoppen en sinds juni draag ik alleen items uit mijn Summer Capsule!

capsule-wardrobe-unfancy

Het idee van een Capsule Wardrobe sprak me erg aan en ik besloot dit systeem toe te passen op mijn eigen kledingkast! Op de website van Caroline kan je heel uitgebreid terugvinden hoe je zelf je eigen Capsule Wardrobe samenstelt. Ze heeft zelfs een gratis downloadbare printable hiervoor die echt erg handig is. Verder heeft ze ook gewoon een hele fijne en mooie blog en laat ze leuke outfits zien uit haar Capsule Wardrobe.

Eigenlijk is het idee heel simpel, je haalt aan het begin van elk seizoen alles uit je kledingkast en selecteert hieruit de kledingstukken en schoenen voor het volgende seizoen. Caroline kiest voor 37 kledingstukken, maar de hoeveelheid kan je eigenlijk zelf kiezen. Vervolgens draag je een seizoen lang alleen deze items en koop je niets nieuws. De laatste 2 weken van het seizoen ga je je Capsule Wardrobe evalueren: wat heb ik het meest gedragen, wat het minst of zelfs helemaal niet, in welk soort kledingstuk voel ik me het beste, wat heb ik gemist, … en dan kan je gaan shoppen voor het volgende seizoen!

Je kan natuurlijk zelf kiezen welke kledingstukken je tot je Capsule Wardrobe rekent. Ik reken alleen mijn gewone kledingstukken en schoenen tot mijn Capsule. Sportkledij, loungewear, feestkledij, pyjama’s, handtassen en juwelen horen bij mij niet in mijn Capsule. Dit wil niet zeggen dat ik hier heel veel van heb, ook hier ben ik met de grove borstel door gegaan!

Vandaag laat ik jullie mijn Capsule Wardrobe voor de zomer zien!

capsulesummer-2016-3
capsulesummer-2016-6capsulesummer-2016-4
capsulesummer-2016-1
capsulesummer-2016-2
capsulesummer-2016-5

Mijn Capsule voor de zomer bestaat uit 31 items. Deze 31 items zijn bij mij onderverdeeld in 11 bovenstuks, 2 jasjes, 2 shorts, 5 broeken, 4 kleedjes en 7 paar schoenen. Ik voegde maar liefst 14 nieuwe items aan mijn Capsule toe voor de zomer, de rest nam ik mee uit mijn lente Capsule. Van deze 14 items kocht ik de meeste nieuw aan, slechts eentje ervan had ik al in mijn bezit. Gelukkig kon ik het meeste aan een laag prijsje aanschaffen!

Aangezien deze Capsule moet meegaan tot in september en het weer in BelgiΓ« niet zo heel betrouwbaar is, zitten er ook wat warmere items tussen. Misschien merk je ook dat er geen rokjes bij zijn, dit is omdat ik deze vorig seizoen niet droeg en ik wil nu kijken of ik ze zal missen. En ja, mijn capsule ziet er misschien niet heel zomers uit, maar dit zijn nu eenmaal de kleuren die ik echt draag, als ik iets meer kleurrijk koop, merk ik gewoon dat ik dit (bijna) niet draag.

Het samenstellen van een Capsule heeft mijn leven tot nu toe echt makkelijker en leuker gemaakt. Ik vind altijd snel en makkelijk iets om aan te trekken en loop niet aan tegen items die me niet passen of niet leuk staan. Het enige waar je op moet letten is dat je op tijd je was doet, haha!

Zou een Capsule Wardrobe iets voor jou zijn?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 1. Ik vind het wel een leuk idee eigenlijk. Dan moet je aandoen wat je op dat moment in je kleerkast hebt hangen. Nu heb ik zo’n overvolle kast dat ik automatisch altijd maar hetzelfde aandoe omdat ik geen zin heb om echt te beginnen zoeken tussen de rest van mijn spullen! Kan dus wel iets voor mij zijn, dit πŸ™‚
  Sarah heeft laatst dit geschreven…Phi Phi Islands + Koh Khai NokMy Profile

 2. Fijn om te zien dat iemand ook met capsules werkt.
  Ik begon net als jou in de lente (ik gok dat het februari was) en ben er mee doorgegaan. Nuja, ik lieg, sorry. Momenteel is mijn kast echt een mix van zomer en tussenseizoen en het hangende gedeelte zit echt overvol >.< maar daar komt nu na de zomer weer verandering in. Ik wou mezelf eventjes niets meer ontzeggen, maar ik heb wel met mezelf de afspraak dat ik niets/weinig bijkoop tenzij ik het echt kan gebruiken.

  Zo deed ik onlangs een stuk of 5shorts en korte rokjes weg, maar kocht ik geen nieuwe, want ik draag dat toch niet. Ik hield er 3 en dat is meer dan genoeg. Er moeten er geen bijkomen.
  Zelfde met cardigans/blazers. Ik zou ze in alle lengtes (liefst lange) kunnen en willen kopen, maar ik heb er meer dan genoeg dus ik doe het met wat ik heb. Punt.
  Het concept heb ik dus aangepast, maar dit werkt beter voor mij.

  Binnenkort plan ik er nog eens een blogpost over te schrijven.

  xx Naomi

  1. Dat vind ik het leuke van een capsule. Je kan het helemaal zelf invullen en aanpassen naar wat jij nodig hebt. Ik verander bijvoorbeeld niet mijn hele kledingkast op een dag, maar schakel geleidelijk aan over 😊

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.