APRIL WRAP-UP

We zijn al bijna halfweg mei, dus ik ben aan de late kant met mijn overzichtje van april! Er is ook een weer hele maand quarantaine voorbij, ongelooflijk hoe snel dat gaat eigenlijk… Als vanzelfsprekend ga je in deze post alleen maar lezen wat ik thuis en in de tuin heb gedaan, want ik ben maar 2 keer weg van huis geweest en dat was voor een doktersafspraak en mijn infuus, niet zo interessant dus…

Ik weet niet goed hoe ik moet beginnen met dit te schrijven, alles lijkt de laatste weken zo in elkaar over te lopen en ik heb weinig ankerpunten. Voelt dat voor jullie ook zo? Ik merk wel dat het iets beter is nu Bart niet meer van thuis uit werkt, maar hij de gewone gang van zaken weer stilletjes aan kan oppakken. Dit geeft toch iets van een houvast en ik denk niet meer op een dinsdag dat het zaterdag is ofzo, haha.

Maar goed wat heb ik deze maand gedaan? De eerste weken van april hadden we prachtig weer dus ben ik heel veel buiten geweest. Er zijn allerlei dingen gedaan die op de to do lijst stonden zoals het stalleke proper maken, voorzaaien en zaaien in de moestuin, planten verpotten, steunen voor de tomaten en klimplanten zetten, de binnenkoer met de hogedrukreiniger schoon maken, de garage opruimen, paletten uit elkaar halen, … een deel werd door Bart gedaan en een deel door mij en alles wat ik hierboven heb opgenoemd hebben we kunnen afstrepen. De todo lijst blijft wel lang, maar ik denk dat dat altijd zo gaat blijven, haha.

Ik ben dus heel veel bezig geweest met het verzorgen van mijn planten en die zijn ongelooflijk gegroeid, ik schrok toen ik voor deze post foto’s bij elkaar aan het zoeken was! De planten die binnen opgekweekt zijn vroegen heel wat aandacht. Ze moesten op tijd verpot worden, bijna elke dag water, elke dag omdraaien en in de laatste week van april begon ik zo ook al wat af te harden omdat ik ze van begin tot half mei naar het stalleke verhuis. Planten die je binnen opkweekt zijn maar tere dingen. Afharden wilt zeggen dat je ze geleidelijk aan laat wennen aan de wind, de zon en de temperatuurschommelingen buiten. Dus elke dag verhuisde ik al mijn planten naar buiten, een (voor mij) zwaar werkje waarbij ik na elke bak met planten snel snel de deur moest dichtdoen omdat er 3 katten rond mij aan het draaien waren die graag een een bezoek aan ons konijn wilden brengen. Ik was stiekem blij dat Bart thuis zou zijn om me hier even mee te helpen, maar no such luck. Door een aanpassing in de maatregelen kon hij weer gaan werken. Wat natuurlijk positief is he, maar ik was er de afgelopen weken dat hij telewerk deed wel aan gewend om hem de hele dag in huis te hebben. Nu moet ik weer conversaties voeren met ons Baptiste en de katten en die zeggen nooit iets terug, maar hun blik spreekt dan weer boekdelen.

Ik heb een leuke nieuwe hobby gevonden in borduren en ik kan er uren op een dag mee bezig zijn. Ja, uren, meervoud. Het is heel lang geleden dat ik nog iets uren heb gedaan (buiten netflix kijken of iets dergelijks) zonder er daarna meer pijn door te hebben en het dan niet meer te willen/kunnen doen. Borduren geeft mij geen extra pijn en dat is echt een gigantisch pluspunt. Verder is het ook een goede manier om mijn hoofd leeg te maken, dat repetitieve is zo rustgevend, zeker in combinatie met het luisteren van een podcast. Nadat ik mijn eerste echte borduurwerkje op instagram deelde, kreeg ik heel veel leuke reacties. Ik ga zelfs 2 borduurduurwerkjes voor anderen maken! Dus verzoekjes zijn welkom, want ik doe het supergraag! En ondanks dat ik ze zelf ook mooi vind, ben ik niet van plan om mijn muren vol borduurwerkjes te hangen en dan is het leuk om anderen er blij mee te maken!

Oh ja, er is nog iets leuk, maar eigenlijk is dat 4 mei gebeurd, dus niet echt april. Maar het heeft mij blij gemaakt dus ik deel het toch nog even, haha. De meubelwinkel heeft laten weten dat onze zetel geleverd kan worden. Blijkbaar staat hij daar dus sinds 18 MAART, maar door de quarantaine maatregelen mochten ze hem niet meer leveren. Wij hadden dus al anderhalf maand in onze fantastische nieuwe zetel kunnen series bingen in plaats van in onze uitgezakte Ikea… Hij wordt 15 mei geleverd en dus was dit het ideae moment om onze living een nieuw laagje verf te geven. Leer van onze fouten lieve mensen, investeer in goeie kwaliteit verf.

Ik denk dat we ondertussen wel allemaal genoeg hebben van de hele situatie, maar er is verbetering in aan het komen. En hopelijk kunnen de maatregelen nu echt stilletjes aan versoepeld worden zonder dat dit weer meer besmettingen als gevolg heeft. Ik voel me in ieder geval nog niet veilig genoeg om bijvoorbeeld naar de winkel te gaan. Maar ik ben dan ook een grote bangescheet, haha. We zullen zien wat de toekomst brengt. What’s coming will come and we will meet it when it does. (Quote van Hagrid in Harry Potter & The Goblet Of Fire, dus eigenlijk quote van J.K. Rowling)

In april keken Bart en ik Tiger King, nog meer Vikings, After Life en The Stranger. Ik luisterde het vierde en vijfde seizoen van Someone Knows Something en heel wat afleveringen van Dark Poutine. En ik ben aan het einde van mijn boek aan het komen, Erfenis van Christopher Paolini.

Op de blog kwamen in april 4 posts online:

Wat heb jij gedaan, gezien, gelezen,… de afgelopen maand?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.