DIT WAS MIJN JANUARI

januari

De eerste maand van het jaar is al voorbij! Tijd om eens terug te blikken op de voorbije 31 dagen en om te laten zien wat ik allemaal gedaan heb, leuk en minder leuk vond. Dit was mijn januari!

HET BESTE VAN JANUARI

Bart en ik zijn vegan gaan eten. Ik eigenlijk al met de feestdagen, Bart volgde op 1 januari. Dus we zijn ondertussen een maand ver. En het bevalt ons goed! Tot nu toe heb ik zelfs nog niets gemist (behalve misschien andalouse bij mijn frietjes, haha). Ik zat al langer met het idee in mijn hoofd, maar ik had altijd een of andere reden om het niet te doen. Uiteindelijk zijn dat allemaal slechte excuses. Voor mijn gevoel toch. Niet vegan worden omdat je niet zonder kaas kan? Als ik het nu typ, lach ik mezelf echt uit want ik heb op nog geen enkel moment kaas gemist. Ik was al sinds mijn 9e overtuigd vegetariΓ«r en alle redenen die ik had om vegetariΓ«r te worden, gelden uiteindelijk ook voor veganisme. Ook Bart die meestal gewoon vegetarisch met mij mee at maar toch ook nog geregeld vlees of vis at, voelt zich er echt goed bij. En nee, ik heb hem niet verplicht, haha.

Ik sprak twee keer af met mijn zus in Leuven. Dit is iets wat we elke maand wel eens doen, maar ik geniet er elke keer weer van! We gaan dan altijd iets lekker eten, lopen heel wat rond, krijgen minstens 1x de slappe lach en praten over de goede en de slechte dingen. Want we kunnen zowat alles aan elkaar kwijt.

januari

Ik keek minder tv. En dat was echt wel nodig! Als je zou optellen hoeveel uren je voor de tv zit en bedenkt wat je anders in die tijd zou kunnen doen! En dan maar klagen dat we geen tijd hebben, haha. Nu is het bij mij wel zo dat ik ongeveer 70% van de dag moet rusten en dus neerlig en ja dan staat er vaak Netflix op… Maar wat deed ik dan wel?
Ik luisterde heel veel podcasts. Dit doe ik al een hele tijd, maar ik heb nieuwe podcasts ontdekt en zet er nu regelmatig weer een op in plaats van tv te gaan kijken.
Ik ben weer beginnen lezen, iets wat ik vroeger heel veel deed, maar door de pijn nu moeilijk kan. Uren aan een stuk in een boek verdwalen lukt me niet, maar een half uurtje dat kan mijn lichaam op de goede dagen wel aan. Dus ik heb al 2 boeken op de teller staan voor 2019. Geen dikke boeken, maar toch!
Nog iets leuks in plaats van tv: een gezelschapspelletje spelen. Bart en ik hebben het met ons twee gedaan (en ik heb elke keer verloren…) en het is een leuk momentje quality time! Maar we hebben ook weer eens een gamenight georganiseerd met vrienden.
En ik ben weer beginnen bulletjournallen, iets wat ik jaren met veel plezier deed en wat me echt hielp om een beetje structuur in mijn leven te brengen. Maar het afgelopen jaar heb ik mijn journal amper opengehad. In januari begon ik in een nieuw boekje, een frisse start en het heeft me echt geholpen om alles een beetje op een rijtje te zetten!

Het klinkt voor sommigen misschien heel vroeg om nu al over een moestuin te beginnen, maar Bart en ik zijn echt aan het aftellen! Dus we maakten een plan op papier van hoe we de bakken willen en een lijst met alles wat we willen gaan zaaien. We hebben wel al ervaring met een moestuin in potten, maar wat we nu willen gaat toch wat grootschaliger zijn (2 stukken van 8m op 6,5m) en in de tuin in plaats van op een terras. We spendeerden een avond aan scrollen en klikken op verschillende websites waar je zaadjes kan kopen en plaatsten uiteindelijk een grote bestelling. Ik denk dat we een beetje overenthousiast zijn geweest. Maar Bart wou zijn 4 tomatensoorten niet opgeven en ik wou absoluut aubergines. En ja toch ook meloenen en boontjes kunnen we ook niet vergeten, 3 soorten courgettes en nog een paar pompoenen, chilipepers, kolen, sla, …

januari

DE FAVORIETEN

Als je benieuwd bent naar mijn meest gedragen makeup look met mijn favoriete producten van het moment, daar kwam vorige week een artikel over online!

Mijn favoriete kledingstuk by far is mijn nieuwe jas van H&M. Ik heb al jaaaaren geen goede winterjas gehad dus ik was heel blij toen ik deze lekker warme in de solden tegenkwam. Er zat eigenlijk een nepbontje aan de kraag, maar die kon er gelukkig vanaf. Hij is superwarm en een goeie lengte. En ja, voor 17 euro kon ik hem niet laten hangen!

Swish and Flick is mijn meest geluisterde podcast deze maand. Het is, zoals ze het zelf zeggen, een all Potter podcast. Ze herlezen alle boeken van het begin en maken over elk hoofdstuk een aflevering waarin ze dieper ingaan op de details. Als grote Harry Potter fan vind ik het fantastisch om nieuwe dingen te ontdekken en het is ontspannend om naar te luisteren.

STAPJES IN DE GOEDE RICHTING

Ik schreef net al dat ik 2 boeken heb gelezen en 1 ervan is The 12 Week Year van Brian Moran en Michael Lennington. Een heel interessant boek als je het zoals mij moeilijk hebt om doelen te stellen en vooral om ze te bereiken. In het boek gaan ze er dieper op in hoe je dit nu het beste aanpakt en hoe je in 12 weken meer kan doen dan de meeste mensen in 12 maanden.
Ik ben dus half januari begonnen aan mijn eerste 12 week year met 3 doelen die ik voor mezelf heb gesteld en een actieplan om deze te bereiken. Ik ben nu nog net geen 3 weken ver, dus zeggen dat ik mijn doel sowieso zal halen is een beetje te vroeg gejuicht. Maar tot nu toe volg ik mijn plan goed op en zie ik de eerste resultaten!

januari

DE MINDERE KANTJES

Ja, die zijn er ook altijd. Ik heb in januari meer wel dan niet hoofdpijn gehad. De ene keer door spanning in mijn nek, de andere keer migraine. Vrij frustrerend, want ik kan er weinig meer aan doen dan mijn bed in kruipen met medicatie en in het donker liggen wachten tot het voorbij is…

En onze droogkast ging stuk waardoor er nu permanent een droogrek in het midden van de keuken staat… Het plan is om de droogkast eens open te maken om te zien of we ze zelf kunnen fixen. En anders zullen we aan onze spaarcentjes moeten zitten om een nieuwe te kopen…

IN FEBRUARI…

… gaan we valentijn vieren, elke reden om eens extra te vieren dat we elkaar graag zien is er een goeie he.

… wonen we een jaar in ons huis! Amai zeg. Wauw. Geweldig!

… hoop ik verder naar mijn doelen te kunnen toe werken.

… heb ik leuke dingen gepland met vrienden, familie.

… kunnen we beginnen met sommige plantjes te gaan voorzaaien.

… zou ik graag weer een werkende droogkast hebben.

 

Hoe was jouw januari?

xx. Isabelle

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  1. Ik heb zo ooit ook eens zaadjes online besteld, je blijft maar klikken he, haha, de meeste zijn wel opgeraakt intussen! Zo fijn dat je vriend gewoon mee vegan eet, de mijne kan zijn stukje vlees “niet missen”, maar bon hij eet wat ik hem voorschotel dus 50% van de tijd eet hij eigenlijk ook wel vegan, maar o wΓ© als ik hem een halve vegan durf noemen πŸ˜€
    Ik hoorde ineens Eddy Wally zijn stem in mijn hoofd seg, verschieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.