JANUARI WRAP-UP

De eerste maand van 2020 zit er op! Januari is altijd een beetje een rare maand vind ik, in het begin van een nieuw jaar is er toch altijd een soort druk om het beter te doen dan ervoor. Maar tegelijkertijd zitten we midden in de winter en kruip ik het liefst weg in mijn veilige cocon (aka thuis in de zetel met een dekentje, zak chips en Netflix).

Januari begon voor ons met een barbecue! Het was een spontaan idee van mijn vriend om de barbecue aan te steken nadat ik tegen hem zei dat ik een soort ritueel wou doen aan het begin van het nieuwe jaar. Het ritueel was een idee van Maxime, we schreven op een papiertje wat we wilden loslaten en op een tweede papiertje wat we wilden verwelkomen in ons leven en deze hebben we dan verbrand. En ja, Bart hoorde vuur en dacht barbecue. Het was een leuke eerste avond van het jaar!

Na 2 jaar te twijfelen hebben we dan toch de knoop doorgehakt en een grote nieuwe zetel gekocht! En met groot bedoel ik ook echt GROOT. De zetel is van het merk Henders en Hazel in het model Napels, hij zal er een beetje anders uitzien als het toonzaalmodel en we moeten nog enkele maanden wachten voor hij in onze living staat, maar we zijn echt heel blij dat we hem eindelijk besteld hebben. We hebben het lang uitgesteld omdat het een vrij dure aankoop was, maar onze Ikea zetel is gewoon echt op. Ik kan niet wachten om met twee languit in de zetel te kunnen liggen of filmavondjes te organiseren met vrienden waarbij iedereen comfortabel kan zitten!

In januari had ik ook mijn infuus op de kalender staan en omdat ik zoveel last had van mijn maag wilden ze graag een maagonderzoek doen. Ik heb al veel onderzoeken in het ziekenhuis gehad en met de ziekte van Crohn zitten daar heel wat onaangename onderzoeken tussen, maar een gastroscopie is veruit het ergste onderzoek dat ik al heb moeten laten doen. (Voor wie zich afvraagt wat een gastroscopie is, verwijs ik naar google.) Dat ik het onderzoek al een paar keer eerder had gehad en dus wist waaraan ik me kon verwachten, maakte het er niet beter op. Gelukkig was er niets ergs op te zien, ik heb een maagontsteking en moet meer nemen van de medicatie die ik al nam. Ondertussen gaat het gelukkig al beter met mijn maag. En ja die tas is het ideale accessoire om mee te nemen bij een ziekenhuis bezoek, ik krijg er elke keer leuke reacties over, want wie wil er niet naar huis als ze in een ziekenhuis zijn?

Het mooiste dat er in januari gebeurde was ongetwijfeld de geboorte van mijn petekindje! Hij was er wat vroeger dan verwacht, maar kwam helemaal gezond ter wereld. Ik ben superfier op mijn petekindje, het is toch een speciaal gevoel om meter te worden en ik ben heel blij dat de ouders het aan mij hebben gevraagd. Ik kan niet wachten om hem te zien opgroeien!

Ik wou meer gaan wandelen dit jaar, onze achtertuin komt uit op heel mooi natuurgebied en het is eigenlijk zonde dat we er niet vaker een wandeling doen. We zijn in januari elke week een stuk gaan wandelen, maar 2 weken geleden gleed ik uit in de modder en ik deed mijn pols heel veel pijn. Ik kon bijna niets meer doen, als ik toch iets probeerde dan zwol mijn hand op en werd blauw. Op foto’s en een echo was er gelukkig geen breuk of iets dergelijks te zien, dus nu moet ik enkele weken een brace dragen als ik iets doe en dan zou het normaal snel beter moeten zijn.

Januari was buiten alle dingen waarover ik net al schreef ook veel avonden gezellig thuis. Samen series kijken, een spelletjesavond en veel lezen. En daar geniet ik echt van! In december werd het mij allemaal wat teveel, ik was compleet overprikkeld en het was tijd om wat rustiger aan te doen en weer op te laden.

Ik keek (alleen of samen met Bart) The Sinner, The Flash, Arrow, Supergirl, You, The Bletchly Circle en het laatste seizoen van The Big Bang Theory. Ik ben ondertussen ook goed op weg in mijn derde boek voor 2020 (Oudste van Christopher Paolini), ik las 1984 van George Orwell en Eragon van Christopher Paolini al uit. Verder heb ik veel podcasts geluisterd, vooral Swish & Flick, Heksen Dragen Sneakers en True Crime Garage.

Op de blog kwamen de afgelopen maand 2 posts online:

Hoe was januari voor jou? Wat heb jij gedaan, gezien, gelezen, … ?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.