UPDATE 13.06.2017: GEZONDHEID & VERBOUWING

Ik heb het gevoel dat het wel weer eens tijd werd voor een persoonlijke update, want de laatste is al weer van vorig jaar geleden! Het is de laatste periode ook wat stiller geweest op mijn blog en dit heeft alles te maken met wat waar ik de afgelopen periode voornamelijk mee bezig ben geweest, namelijk onze verbouwing!

verbouwing & gezondheid
VERBOUWING

Voor wie het niet weet, eind oktober kregen we de sleutel van eigen huis! En we zijn er nog steeds even gelukkig mee als die eerste dag. Maar het moet dus volledig gerenoveerd worden en dit zijn we voor het overgrote deel zelf aan het doen (Met heel veel hulp van Bart zijn papa en soms ook van vrienden en andere familie. Dikke merci aan alle helpers!). Zo een verbouwing vraagt natuurlijk tijd en energie en brengt ook heel wat stress met zich mee. Er is veel wat we niet echt weten (meer dan wat we wel weten hebben we soms het gevoel) en we hebben dus al heel wat bijgeleerd.

Bij het breekwerk heb ik eigenlijk niet heel veel kunnen helpen, dit is fysiek niet mogelijk voor mij, wat heel frustrerend was! Zo zijn bijvoorbeeld alle tegels verwijderd, de schouwen (eentje gaan we later terug opbouwen), veel plaaster is van de muren gehaald, de vloer beneden is uitgegraven zodat we kunnen isoleren en nog 101 andere dingen zijn aangepakt. Waar ik wel mee kon helpen, was het tekenen van de plannen voor elektriciteit, sanitair en verwarming, net zoals dit allemaal aftekenen in het huis. Ook hebben we hiervoor een opleiding bij Easykit gehad.

verbouwing & gezondheid

Ondertussen is het zware breek- en graafwerk ein-de-lijk achter de rug. Het leek wel eindeloos te worden. Maar vorige zaterdag is de beton gestort en onze levering van Easykit is aangekomen. (Nee, ik word niet gesponsord door Easykit. Jammer genoeg, haha!) Nu kunnen we aan de slag gaan met het plaatsen van de verwarming, het sanitair en de elektriciteit. Ik weet dat dit zeker niet gemakkelijk zal worden en dat Bart en ik nog heel wat kleine (en grotere) discussies zullen hebben in dit proces, maar we hopen dit tegen eind juli, begin augustus af te hebben. Na het bouwverlof gaan dan de ramen er in en daarna kan er geplakt worden. En hopelijk komt dan alles in een stroomversnelling terecht! Fingers crossed. En ondertussen positief blijven en proberen goed om te gaan met alle stress die over ons heen komt.

verbouwing & gezondheid

GEZONDHEID

Over mijn gezondheid valt eigenlijk niet zo heel veel te zeggen. Er is geen vooruitgang, mar ik ben ook niet achteruit gegaan.Ik heb altijd het gevoel dat al het werk dat ik doe om conditie en spieren op te bouwen als enige resultaat heeft dat ik niet achteruit ga. Wat natuurlijk ook iets is, maar ik zou liever vooruitgang zien, dan ter plaatse blijven trappelen…

Sinds enkele maanden heb ik ook last van mijn sinussen waardoor ik continu hoofdpijn heb en elke dag minstens een paar uur in bed doorbreng. Hier heb ik het echt heel moeilijk mee. Ik heb het gevoel dat ik niks meer gedaan krijg en niks meer waard ben. De pijn die ik heb in de rest van mijn lichaam is ook erg, maar dan kan ik tenminste nog iets doen. Al is het maar lezen of netflix kijken. Met hoofdpijn kan ik alleen maar in het donker liggen.

verbouwing & gezondheid

Verder heb ik nog een afspraak op pneumologie op het programma. Omdat ik een slechte nachtrust heb, willen ze graag een slaaponderzoek doen. Dit is begin juli ingepland en dan moet ik dus een nachtje in het ziekenhuis gaan slapen. Ik ben benieuwd of er iets gaat uitkomen, maar eigenlijk vermoed ik van niet.

Ook krijg ik nu vitamine B12 injecties omdat deze te laag stond in mijn laatste bloedonderzoek. Deze krijg ik nu 1 keer per maand en binnenkort heb ik mijn tweede spuitje. Een vitamine B12 tekort is iets dat ik al hele lange tijd net niet had. Mijn waarden stonden dus net iets te hoog om er iets aan te doen. Wanneer ik de lijst met symptomen lees heb ik er echt heel veel van: hoofdpijn, migraine, rusteloze benen, oogproblemen, spier- en gewrichtspijn, lage rugpijn, brandend maagzuur, hooggevoelingheid, verwardheid, concentratie gebrek, vergeetachtigheid, slecht slapen, vermoeidheid, kortademigheid, menstruatieproblemen, … En als de spuitjes niet helpen, moeten de dokters misschien maar eens bedenken wat dit alles dan wel veroorzaakt. Want mijn lichaam voelt aan alsof het kapot is en ik kan er gewoon nooit op vertrouwen. /einde geklaag

verbouwing & gezondheid

Dit is eigenlijk zo een beetje het belangrijkste wat er op dit moment speelt in mijn leven. Ondanks dat de verbouwing het grootste deel van mijn energie opslorpt, proberen we natuurlijk wel nog tijd te maken voor familie en vrienden. Dit vind ik echt heel belangrijk om te blijven doen. Al is het maar een uurtje iets gaan drinken samen. De afleiding doet altijd weer deugd!

Er staan wel nog leuke dingen op de planning voor de komende periode. Natuurlijk gaan we voornamelijk bezig zijn met de verbouwing van ons huis, maar nu het zonnetje weer veel schijnt en het zo lang licht is, is dat allemaal veel minder erg als in de winter. In de zomer staan er natuurlijk ook een paar barbecues en kleine festivalletjes op de planning en eind juli komt Bart zijn zus weer een tijdje op bezoek van Brazilië! Volgende week vieren we ook de verjaardag van mijn zus en schoonzus en de week erna al die van mij! Veel leuke plannen dus en aan die leuke dingen hou ik me altijd vast als ik weer eens k.o. in mijn bed lig.

Waar ben jij allemaal mee bezig op het moment?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 1. Hey Isabelle! Ik volg de vorderingen van ‘den bouw’ ook op Instagram en jullie schieten echt waar al goed op… kost veel energie ja, maar je krijgt er, hoe raar het ook klinkt, toch weer energie van terug, niet?!
  Wat je gezondheid betreft, zo jammer dat die sinussen er nu nog bij gekomen zijn 🙁 want idd, uren hoofdpijn hebben op een dag is echt niet alles! Hopelijk vinden ze een oplossing… nu had ik de tweede helft van vorig jaar ook geleidelijk aan telkens maar meer en meer hoofdpijn. Pijnstilling bracht niet op en omdenduur was het constant. Ik kon mijn ogen soms niet open houden van de hoofdpijn. Ik was enorm vermoeid, was prikkelbaar, zonderde me af en ik kwam amper mijn werkdagen door. Ik kon me ook totaal niet meer concentreren op het werk wat dan weer nefast was voor de resultaten!! Pfff… écht niet alles hoor. Ik draaide ook heel veel en ik dacht dat ‘het’ uit mijn oren kwam, dat het iets met mijn evenwichtsorgaan te maken had. Mijn huisarts vermoedde echter dat het uit mijn hals kwam en stuurde me naar de kine maar dat bracht niet op. Ze wou dan toch dat ik eerst nog bij een osteopaat langs ging voor ze me binnenste buiten ging laten keren bij een neuroloog. En wàt ben ik blij dat ik geluisterd heb naar mijn huisarts… eind december, begin januari volgde ik 5 sessies osteopathie en heb sindsdien écht waar maar 1x hoofdpijn meer gehad!!! Natuurlijk als het bij jou expliciet vanuit de sinussen komt, zal je met osteopathie misschien niet gebaat zijn, maar misschien is het toch wel eens te overwegen om osteopathie te doen? Ze kunnen bij zoveel kwalen helpen en baat het niet dan schaadt het niet vind ik… In elk geval wens ik je toch wel veel beterschap!
  Momenteel ben ik een beetje gehandicapt. Ik heb net een kijkoperatie aan de rechter schouder gehad, dus kan niet zo goed uit de voeten! Maar tv kijken en netflix gaat héél goed… en genieten van het mooie weer ook 😀
  Hou je goed Isabelle en tot nog eens!
  x Kathleen x
  Kathleen heeft laatst dit geschreven…How to occupy yourself… after surgery!My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.