Snapshots of the Week #46: Slechte reactie op vaccinatie en pijnstillers

image

Woensdag had ik een afspraak bij mijn huisarts. Ik moest een vaccinatie krijgen tegen longontsteking (mijn crohn-dokter wil dat ik deze krijg omdat ik hier vatbaarder voor ben) en we wilden graag mijn gezondheid bespreken en vragen voor een doorverwijzing.
Laat ik beginnen bij de vaccinatie. Ik ben niet bang van spuiten ofzo en vind dit allemaal niet zo erg. Maar dit was best een pijnlijke injectie vond ik. De dokter zei dat ik achtde dag erna gewoon niet gebruiken, zo erg was het. Dit is doorheen de week elke dag wat beter geworden, maar vandaag voel ik het nog steeds. Waarschijnlijk reageerde ik heel hevig door mijn chronische pijn.
Dan bespraken we mijn gezondheidsituatie ook nog. We zouden graag een second opinion willen en kregen hiervoor van haar een doorverwijzing. Ze wou mij ook zwaardere pijnmedicatie geven. Gewone dafalgan en spidifen doen weinig tot niets aan mijn pijn en dus ze schreef me iets zwaarder voor. Dit moest ik 3x per dag nemen om de 8u. Ik was blij, misschien zou dit de pijn beter maken, zou ik hierdoor weer meer kunnen doen!! Nee. Ik heb echt erge bijwerkingen gehad. Ik had de hele tijd migraines, kreeg heel veel last van mijn maag en werd er heel wazig en moe van. Ik nam ze dus niet elke keer, maar probeerde wel…
Verder hebben we nog een afspraak gemaakt voor een nuchtere bloedname komende dinsdag.

image

Vrijdagochtend kwam mijn Happy Blue Box van oktober aan. Hier had ik al naar uitgekeken. De box zelf zit altijd nog in een kartonnen doos en deze geef ik dan aan Baptiste. Was ze heel blij mee, ze heeft er al veel mee gespeeld en aan geknaagd en gescheurd! Ik kan al verklappen dat de inhoud van de box erg mooi is en dat er snel een review volgt!

image

We kochten choco! Wij hebben dit echt nooit in huis. Nooit. En nu dus wel, hoewel de pot niet lang zal meegaan, haha. Nu kan ik dus mijn favoriete beleg op mijn sandwiches eten, kaas met choco, omnomnom.

image

Vrijdag lakte ik mijn nagels met mijn nieuwe nagellak van Sally Hansen. Ik was zo enthousiast over de kleur en ze zagen er mooi uit. Tot mijn nagellak volledig droog was… Ik had allemaal bobbeltjes en luchtbelletjes gekregen. Zo lelijk! Er werd me gezegd dat er waarschijnlijk luchtbelletjes in mijn flesje nagellak zaten… Ik moet ze eigenlijk opnieuw lakken, maar ik heb er de energie nog niet voor gehad.

image

Vrijdagavond hadden we afgesproken met vrienden. Ik heb getwijfeld of ik wel zou gaan omdat ik me eigenlijk niet goed voelde door de vaccinatie en de pijnstillers. Maar we zouden niet te lang gaan en ik had er zoveel zin in en behoefte aan afleiding. Ook had ik die ochtend mijn pijnstiller genomen, maar met die van de namiddag wachtte ik tot tijdens het eten ’s avonds. Zo was ik toch wat helderder in mijn hoofd aan het begin van de avond. We gingen iets eten bij de Notre Dame en daarna dronken we nog een cocktail bij de Professor. En nee, er zat geen alcohol in, ik had al genoeg bijwerking van de pijnstillers zonder er ook nog eens alcohol bij te gaan drinken.
En we waren een beetje onnozel aan het doen bij het nemen van de foto’s, dit was de beste van ons, haha. Bart staat er natuurlijk weer goed op, ik iets minder…

image

Zaterdag was weer een hele slechte dag. Ik had een beetje spijt dat ik de dag ervoor toch was meegegaan, want ondanks dat het niet lang was en ik me geamuseerd had, was het het eigenlijk niet waard om er zo voor af te zien. De avond zelf had ik het al moeilijk, ik had pijn en voelde me zo raar door de pijnstiller die ik bij het eten nam, ik was er de helft van de tijd gewoon niet echt bij.
Zaterdag heb ik enkel ’s ochtends nog een pijnstiller genomen. Ik had weer barstende hoofdpijn, mijn maag deed pijn en een uur nadat ik de pijnstiller had genomen begon ik me echt wazig te voelen. Ik heb veel geslapen, maar wanneer ik dan wakker werd voelde ik me nog steeds zo slecht. Ik kon me nergens op concentreren, zelfs tv kijken lukte niet. Het leek alsof mijn hersenen in slowmotion werkten. Wanneer ik dan opstond om naar toilet te gaan, viel ik soms gewoon meteen terug achteruit op bed omdat mijn benen niet meewilden en ik was echt bang dat ik zou vallen en me pijn zou doen. Dit was het niet waard. De pijn was iets minder in mijn gewrichten en spieren, maar ik kreeg er op andere plaatsen pijn bij en kon niks doen. Dus ik heb die pijnstillers niet meer genomen. Dinsdag bespreek ik dit met mijn huisarts en hopelijk vinden we iets anders dat werkt en ik wel verdraag.
Normaal ging ik zaterdagavond nog mee met Bart naar het personeelsfeest van zijn werk, maar dit ging dus gewoon niet. Ik bleef dus thuis en keek een filmpje en vond mijn lichaam en de dokter en de pijnstillers en alles op de hele wereld de hele avond heel stom. (Ja, soms helpt het om gewoon een avondje alles er uit te laten, dan kan ik de dag erna weer verder en positief proberen zijn, haha.)

image

Deze week zetten we ook onze nieuwe Billy boekenkast in elkaar. Of ja, Bart zette hem in elkaar en ik was de pratende handleiding. De kast staat nu in de gang en zijn verzameling bierglazen staat er in. Ik moet toegeven dat ik het niet heel mooi vind en het liefst deuren wil op de kast (ook voor het stof), maar Bart is er heel trots op. Het is ook wel een leuke verzameling en hij heeft er al veel meer dan ik dacht!

Vandaag heb ik me toch opgemaakt ondanks dat ik me niet super voelde, maar ik moest foto’s nemen voor een artikel en ik had geen zin om dit morgen last minute nog te gaan doen.
We hadden 2 dingen gepland vandaag. Na de middag zijn we samen met vrienden naar hun huis gaan kijken, ze hebben het pas gekocht. Het is een heel mooi huis, echt ons ding ook! Maar er is wel veel werk aan en dat is iets dat voor ons niet haalbaar zou zijn met mijn gezondheid.
Toen we daar waren voelde ik me opeens heel slecht, ik had het gevoel dat mijn benen me niet hielden en kreeg heel veel pijn. Dus thuisgekomen en een uurtje in bed gekropen met 2 spidifens die eigenlijk niet veel hielpen… Na mijn dutje voelde ik me iets beter en gingen we nog langs bij mijn grootouders. Soms vind ik het jammer wanneer ik daar niet langer kan blijven zitten, maar ik voelde me zo slap… Dus thuiskomen en weer mijn bed in…

image

Geen fijne week dus. Mijn reactie op de vaccinatie was sowieso al geen pretje, maar dat dan in combinatie met alle bijwerkingen die ik van de pijnstillers had. Het was gewoon teveel…

Hoe was jouw week?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 1. :-‘ zo jammer dat je zo veel pijn hebt… alles gaat en staat toch bij een goede gezondheid, niet ?! Hopelijk is het de komende week weer een beetje beter! Hou je goed, Kathleen x

 2. Wat een vreselijke week was dit!!! πŸ™
  Zo bubbeltjesnagellak heb ik ook al eens gehad, maar al dat werk er zomaar weer afhalen, ik begrijp je.
  Een open kast vol glazen, hij gaat z’n afstofwerk hebben πŸ˜‰ Is een glazen deur geen optie?

  1. Ja, van dat stof heb ik hem ook al gezegd, maar hij heeft mij ervan verzekerd dat hij dat ging doen. We zouden er inderdaad graag deuren op willen, maar deze zijn jammer genoeg niet goedkoop aan € 50 /stuk. We moeten ook nog 2 extra planken hebben en deze zijn ook € 12 /stuk. Telt al snel op dan he.

    1. Inderdaad! En ook, sinds enkele maanden hebben ze de deuren veranderd. Ze zien er dus net iets anders uit als vroeger. Maar we hebben op een van ons kasten al deurtjes staan, die er dus anders uitzien… Gelukkig staan de kasten niet bij elkaar ofzo, maar dat is toch iets dat mij dan stoort…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.