BEAUTYKITCHEN NATRULINE LIPBALM

Met het koude weer van de laatste tijd is het lippenbalsemseizoen voor mij weer geopend! Gelukkig kan ik nu mijn lippen op een goede en gezonde manier verzorgen met de nieuwe natruline lippenbalsems van Beauty Kitchen!

Na jaren is het Beauty Kitchen gelukt om een volledig natuurlijke lippenbalsem te ontwikkelen zonder nasties zoals petroleum jelly! Misschien wist je het nog niet, maar dit is een ingrediënt dat je in vele schoonheidsproducten terugvindt, zeker in lippenbalsems.

Petroleum jelly (of vaseline) is een chemisch product gemaakt van aardolie/petroleum (zoals benzine, diesel, stookolie, …). Voor cosmetisch gebruik wordt deze gezuiverd, maar vaseline blijft dus wel afkomstig van olie.

In 1859 werd petroleum jelly ontdekt en toen gebruikt door de oliewerkers als zalfje voor o.a. kleine wondjes. De petroleum jelly zorgt ervoor dat je huid vocht vasthoudt en het creëert een soort waterdichte barrière.

Dit klinkt natuurlijk niet slecht! Maar in de loop van de jaren begon de petroleum jelly/vaseline gebruikt te worden in cosmetica als moisturiser. In lippenbalsems is het vaak het hoofdingrediënt.

Maar petroleum jelly is enkel geschikt voor uitwendig gebruik, dit op je lippen smeren is dus helemaal niet zo onschuldig, want dan krijg je het onvermijdelijk binnen in de loop van de dag. Verre van gezond!

Beauty Kitchen heeft voor deze reden een natuurlijke variant van vaseline (petroleum jelly) ontwikkeld, namelijk natruline! Geen minerale oliën meer dus.

Er zijn 2 varianten te verkrijgen, Natruline Lip Treatment Natural en Natruline Lip Treatment Vegan. De Natural variant bevat castorolie, carnaubawas en bijenwas, in de vegan variant wordt de bijenwas weggelaten. Voor beide betaal je slechts €3,49!

Tijd dus om geen nasty bijproduct van petroleumolie meer op onze lippen te smeren, maar om te schakelen naar een natuurlijke variant.

De producten van Beauty Kitchen vind je terug bij Holland & Barret!

xx. Isabelle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.