CLEAN BEAUTY BOEKREVIEW

Clean Beauty
We weten allemaal dat het belangrijk is om onze huid en ons haar goed te verzorgen. Maar wat we vaak niet weten is wat er allemaal in die “verzorgende” producten zit. Soms bevatten ze ingrediënten die niet zo goed zijn voor je zoals alcohol, parabenen, sulfaten, … Het boek Clean Beauty wil je zelf de controle geven over wat je op je gezicht of in je haar smeert. Dit door de beste homemade schoonheidsrecepten met je te delen!

Clean Beauty
Het boek Clean Beauty werd geschreven door Dominika Minarovic en Elsie Rutterford. Zij richtten samen Clean Beauty Co. op. Een bedrijf dat luxe schoonheidsproducten bedenkt die vol met goede vitaminen en mineralen zitten. Met het boek willen ze je de mogelijkheid geven om thuis zelf aan de slag te gaan en je eigen producten te maken. Beter voor je huid, je portemonnee en het milieu!

Ik kreeg dit mooie boek opgestuurd om aan jullie te laten zien en ik ben zeker enthousiast. Toen ik het pas in de bus kreeg, ben ik eerst al een hele tijd bezig geweest met door het boek heen te bladeren. Het is leuk vormgegeven met bij elk recept een mooie foto, een lijstje met de ingrediënten, uitleg over het recept en de ingrediënten die gebruikt worden en nog enkele korte tips. Het is duidelijk dat er tijd en moeite in gestoken is.

Clean Beauty
Clean Beauty
Ik wou natuurlijk meteen aan de slag gaan en begon met post-its te plakken bij de recepten die ik meteen kon maken met wat ik in huis had en een ander kleurtje bij de recepten die ik wou proberen, maar waarvoor ik nog wat dingen moest aanschaffen.

De twee recepten op de foto’s hierboven probeerde ik bijvoorbeeld al zelf uit. Het eerste recept dat ik maakte was de Mediterrane scrub. Deze was op enkele seconden klaar om te gebruiken, super simpel! Voor het Rozige Gloed recept, moest ik eerst rozenwater aanschaffen, een ingrediënt dat gelukkig makkelijk te vinden is. Het recept is heel fijn en werkt als een soort ontspannend gezichtsmasker.

Clean Beauty
Clean Beauty
Voor sommige recepten heb je dus zoals mij waarschijnlijk alles in je keukenkast staan en anders zijn de ingrediënten makkelijk te vinden in de supermarkt of bij de drogist. Maar bij andere ingrediënten stelde ik me meteen de vraag waar ik die in godsnaam moest vinden. Rozenhydrolaat, cacaoboter en glycerine bijvoorbeeld, niet iets dat je standaard in de supermarkt tegenkomt. Gelukkig staan er achteraan in het boek tips voor waar je hiervoor terecht kan! Het meeste is makkelijk online te bestellen!

Clean Beauty

Ik heb echt al plezier gehad aan het uitproberen van enkele recepten uit het boek. Ze zijn, eens je alle ingrediënten in huis hebt, makkelijk om te maken en het lijkt me dus zeker ook leuk om samen met vriendinnen of met kinderen aan de slag te gaan.

Het boek Clean Beauty is nu te koop voor € 14,99.

xx. Isabelle

Ik heb dit boek ontvangen ter review.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.