BUITENKOMEN IN LOCKDOWN EN NIEUWE WANDELSCHOENEN

Dit jaar zijn we vrij beperkt geweest in wat we nog konden doen in onze vrije tijd buitenshuis. Maar wandelen, dat kon altijd. De ideale manier om niet zot te worden van binnen opgesloten te zitten. De natuur is er altijd, gewoon schoenen aan en een frisse neus halen!

Ik heb altijd graag gewandeld, maar vroeger deed ik het eigenlijk niet vaak. Ik kon door mijn chronische pijn namelijk niet lang gaan wandelen en dan leek het mij nooit echt de moeite. Dus wanneer ik ging wandelen ging ik toch wat verder, ging over mijn grens en moest er dagen van recupereren. En ik durfde niet alleen gaan wandelen… Niet uit angst dat er iets zou kunnen gebeuren, maar met het idee dat dat super raar was, dat ik alleen ging wandelen. Mensen gingen zeker staren en wijzen en lachen met mij. Ja, ik heb rare kronkels in mijn hoofd…

Maar dit jaar kwam hier toch verandering in. We konden niet veel gaan doen, al helemaal niet wanneer we in lockdown gingen. Dus Bart en ik gingen al vaker weer eens samen wandelen, soms onder ons 2, soms met vrienden wanneer dat mocht. Maar omdat Bart gewoon de hele week werkt en vaak ook laat werkt, bleven de wandelingen meestal beperkt tot het weekend.

Door het steeds mooier wordende weer ging het fysiek wat beter, zoals elk jaar in de warmere maanden het geval is. En door regelmatig te wandelen, ging ook mijn conditie er op vooruit. Het werd voor mij dus aangenamer om te doen en ik wou het ook vaker doen. Na lang te zeggen dat ik alleen ging wandelen, maar mezelf dan op het moment zelf te overtuigen om het toch niet te gaan doen, zette ik uiteindelijk toch de eerste stap alleen buiten.

wandelschoenen

Achteraf gezien bleek dat het moeilijkste, gewoon het vertrekken en de eerste meters wandelen van aan mijn voordeur tot aan de wandelroute achter ons huis. Ik begon met de wandelingen die ik al vaker had gedaan en zorgde ervoor dat ze niet te lang waren. Want ik dacht dat het mij zonder afleiding van iemand om mee te praten toch zwaarder zou vallen. Maar dat viel uiteindelijk heel goed mee.

Uiteindelijk ging ik in de zomer ongeveer 2 keer per week alleen wandelen. Ik ontdekte prachtige nieuwe plekjes vlakbij ons huis, want achter ons ligt de Grote Getevallei, waar vele mooie wandel- en fietsroutes zijn. Ik downloadde ook de Wandelknooppunt app en kon zo makkelijk thuis mijn route plannen en zien hoeveel kilometer het in totaal was. Begin dit jaar was 4 – 5 kilometer al een grote uitdaging voor mij, tegen het einde van de zomer deed ik wandelingen van 10 kilometer op mijn eentje.

Maar in de herfst viel het wandelen weer wat meer stil. Kouder weer brengt voor mij altijd weer meer pijn en het wandelen kostte mij plots weer meer moeite. Maar ook had ik geen goede schoenen om mee te gaan wandelen nu de wandelpaden modderiger werden. Hiervoor ging ik altijd gewoon op mijn sportschoenen wandelen die zijn allesbehalve waterdicht. Ik ging af en toe wel eens een stukje wandelen op de routes die verhard waren, maar dit vond ik toch altijd minder leuk om te doen. Uiteindelijk bestelde ik dan toch maar wandelschoenen bij Decathlon. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit zo blij geweest ben met nieuwe schoenen, haha!

wandelschoenen

Ik had al eerder een aantal schoenen gepast in de winkel en dus wist ik eigenlijk welke ik wou hebben. Maar ik ben en blijf een eeuwige twijfelaar, dus het duurde nog even voor ik ze uiteindelijk bestelde in de webshop. Toen ik ze eindelijk had, kon ik niet wachten om ermee op stap te gaan, dus deed ik meteen een wandeling van 7 kilometer. Buiten de vermoeidheid en spierpijn die ik al verwachtte, dacht ik ook dat ik echt zere voeten zou hebben, maar dat was gelukkig niet het geval. De schoenen liepen heerlijk! Eindelijk weer gaan wandelen zonder natte voeten en eindelijk schoenen met wat grip! Ik ken echt niets van wandelschoenen en ging bij het kiezen gewoon af op de waterdichtheid, grip, hoe de schoen zat. Ik wou een hoger model en eerlijk is eerlijk, ook de prijs was belangrijk.

Ik ben dus heel gelukkig met mijn nieuwe wandelschoenen en heb nu ook weer nieuwe routes uitgestippeld om te gaan ontdekken. Mijn wandelenthousiasme is weer aangewakkerd! Ik kan iedereen aanraden om ook meer te gaan wandelen, al is het maar een halfuurtje.

Ga jij graag wandelen?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 1. Wat een beauties die schoenen!!
  Ge weet ik wandel veel en graag, maar alleen wandelen dat heb ik pas een paar jaar geleden geleerd, tijdens mijn burnout. Voordien vond ik het ook maar raar, zo op uwen allene, sowieso dat mensen u dan raar bekeken? Nu is het een gewoonte, want het lief wandelt niet zo héél graag, dus in tijden dat hij geen zin heeft of andere plannen, en zeker nu tijdens corona met al mijn telewerk, ga ik regelmatig alleen. Wel enkel waar ik het ken. Grotere toerkes of bv als het zwaar bewolkt is in het bos, neen dan krijg ik schrik. Echt onnozel ik weet het maar ge leest genoeg verhalen over vrouwen alleen enz. Met fietsen heb ik dat probleem minder en maak ik gemakkelijk toerkes van +/- 25km op onbekende routes. Omdat ik dan sneller weg kan rijden bij gevaar ofzo? Rare kronkel ook hierzo 😀
  Leen heeft laatst dit geschreven…Het grote (her)leesproject: het planMy Profile

  1. Ik snap dat wel dat het niet altijd veilig voelt. Ik luister ook altijd True Crime podcasts tijdens het wandelen, maar zorg er wel voor dat ik niet naar bepaalde afleveringen luister als ik alleen aan het wandelen ben, want dan word ik ook bang.
   Maar aan de andere kant geniet ik wel echt van het wandelen alleen. Ik kan dan bv 101 x stoppen om een foto van een blaadje te maken zonder dat mijn vriend op mij moet wachten ofzo, haha.
   Fietsen wil ik ook gaan doen, dat moet alleen want ik heb geen fietsgezelschap. Maar die drempel ligt nog hoger dan het wandelen voor mij. Maar goede voornemens enzo: in de lente wil ik het zeker gaan proberen.
   ByIsabelle heeft laatst dit geschreven…LET’S GET COSY MET HUNKEMÖLLERMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.