Bulletjournal: Plan With Me April

Sinds ik het Bulletjournal systeem ontdekte, gebruik ik het dagelijks om te plannen en lijstjes te maken. Het systeem is voor mij perfect omdat ik het helemaal naar mijn eigen zin kan aanpassen en het makkelijk te gebruiken is. Alles wat je nodig hebt is een schrift en een pen en je kan aan de slag. Ik laat je nu graag mijn bulletjournal zien voor de maand april.

bujo-april-9

Maandoverzicht April

Zoals je kan zien heb ik een schrift met lijntjes. Niet heel handig voor een bulletjournal, maar het kan wel. Ik kan niet de hele maand op 1 bladzijde zetten omdat er daarvoor niet genoeg lijntjes zijn, daarom gebruik ik 2 pagina’s. Onder mijn maandoverzicht heb ik links mijn kleurcode staan die ik dagelijks gebruik en rechts mijn to do lijstje voor de maand.
Mijn schriftje is van de Hema en is zeker fijn om te gebruiken, maar ik ben toch van plan om een Leuchtturm 1917 aan te schaffen, deze zijn perfect voor Bulletjournalling.

bujo-april-10
Goals // Memories

Na mijn maandoverzicht komt er een pagina waarop ik mijn doelen voor die maand schrijf. Ik probeer elke maand haalbare doelen te stellen. Onder het doel laat ik enkele lijntjes vrij zodat ik aan het einde van de maand er bij kan zetten hoe het gegaan is en waarom het wel/niet gelukt is.

Op de pagina ernaast schrijf ik de herinneringen op die ik wil onthouden van die maand. Dit kunnen kleine dingen zijn zoals bloemen kopen op de markt, of zaadjes die uitkomen, maar ook grotere dingen.

bujo-april-8
bujo-april-7

Tracker // Expenses

Een tracker is iets dat je wel vaker voorbij ziet komen in het Bulletjournal wereldje. Ik gebruikte hem voor het eerst in maart en vond het heel fijn werken. Je kan zelf kiezen wat je wilt bijhouden voor die maand, je schrijft alles op en als je het gedaan hebt, kan je het bijhornde vakje inkleuren. De vakjes die je bij blog, yoga, wandelen en wegen ziet, zijn vaste dagen waarop ik deze dingen wil gaan doen. Voor deze tracker heb ik wel een stuk geruit papier in mijn Bulletjournal moeten plakken.

Op de rechtse pagina hou ik mijn uitgaven bij. Ik schrijf de datum op, wat of waar ik iets kocht en dan de prijs. Vaste kosten schrijf ik hier niet in. Aan het einde van de maand kan ik dan zien wat ik in totaal heb uitgegeven. Ook duid ik aan welke kosten echt nodig waren en welke ik kon vermijden.

bujo-april-6
Blog // Favorites // Social Media Stats

De volgende spread is volledig bloggerelateerd. Op de linkse pagina hou ik al mijn artikels bij.

Rechts schrijf ik welke producten mijn favorieten zijn in die maand, dit hou ik bij voor mijn favorieten artikels.

En ook hou ik sinds enkele maanden mijn social media statistieken bij. Zo zie ik hoeveel nieuwe volgers ik krijg en welke artikels het populairst zijn. Ik vul mijn statistieken in aan het einde van de maand.

bujo-april-5

Weekoverzicht

Ikzelf maak elke week een oversicht zoals je hierboven kunt zien. Dit is niet typisch voor bulletjournalling. Normaal heb je je maandoverzicht en dan dailies, maar ik vind het fijn om mijn week in 1 keer te kunnen zien.

Links heb je mijn echte weekoverzicht. De pagina is verdeeld in 8 vakken, 1 voor elke dag en het laatste voor de volgende week.

Rechts hou ik nog verschillende dingen bij zoals wat ik eet, mijn schema van de kine en een wekelijks to do lijstje. Ik heb er ook een plaats voor notities en ik schrijf en vaak een leuke quote bij.

bujo-april-3
bujo-april-4

Ingevulde Spreads

De bovenste spread die je ziet is een weekoverzicht. Hier zie je ook dat ik bij mijn menu en mijn schema van de kine met kleuren werk. Bij het menu zijn groene dagen, dagen waarop ik niet gesnoept heb en onder 30 sp zit bij weight watchers, de oranje dagen zijn dagen waarop ik meer dan 30 sp heb gegeten. Voor het schema van de kine zijn de dingen die groen aangeduid zijn de dagen waarop mijn oefeningen goed gingen, de oranje dagen ging het moeilijk of had ik veel pijn tijdens of na de oefeningen.

De onderste spread is een voorbeeld van hoe mijn dailies er uit zien. Ik gebruik voor elke taak/afspraak/gebeurtenis een vakje. Dit vakje kleur ik in wanneer een taak gedaan is en ik zet er een pijltje door als ik het een andere keer ga doen. Wanneer iets niet meer gedaan hoeft te worden, streep ik het door. Om onderscheid te maken tussen verschillende taken, gebruik ik kleurtjes.

bujo-april-1
bujo-april-2

Index // Forward Planning

Helemaal achteraan in mijn Bulletjournal vind je mijn index terug. Al mijn pagina’s zijn genummerd, wanneer ik een nieuwe maand begin of een lijstje maak, zet ik dit in mijn index zodat ik het makkelijk kan terugvinden.

Ook heb ik 2 spreads waarop ik vooruit kan plannen. Soms heb ik afspraken die pas 3 maanden later zijn, deze kan ik hier invullen. Wanneer ik dan aan mijn nieuwe maand begin, kijk ik hier wat er op de planning staat.

Zo, dit is hoe mijn Bulletjournal er uit ziet op dit moment! Soms pas ik dingen aan, laat ik dingen weg of voeg ik nieuwe dingen toe. Dat is het mooie van een Bulletjournal, ja maakt hem helemaal hoe je het zelf wilt. Die van mij is al redelijk uitgebreid, maar het kan nog veel uitgebreider met tapejes, doodles en stickers. Als je zelf het systeem wil uitproberen, raad ik je zeker aan om eerst even te kijken op de website van Bulletjournal zelf!

Hoe plan jij alles in?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

    1. Ieder zijn ding natuurlijk. Denk dat je gewoon iets moet vinden dat voor jou werkt ? Naast mijn bulletjournal gebruik ik wel nog de Google agenda op mijn smartphone omdat ik deze kan delen met mijn vriend.

    1. Je kan het maar eens proberen he. Het is even wennen en kijken wat voor jou persoonlijk het beste werkt. Daarom vind ik een bulletjournal zo leuk, je kan er echt alles in kwijt!

  1. Amai, deze post zit zo bomvol inspiratie dat ik meteen naar huis wil rennen om aan de slag te gaan ๐Ÿ™‚ Voor mij zijn stickertjes, washitape en kleurtjes onmisbaar, maar inderdaad, dan kruipt er ineens veel meer tijd in, waardoor ik het soms ook al eens week oversla… en dat is dan een week van chaos en dingen vergeten :p Die tracker kende ik nog niet, dat moet ik dus zeker eens uittesten, lijkt me ideaal als overzicht om zeker niets te vergeten!
    Ge zijt geweldig goed georaniseerd, de planner in mij is stikjaloers ๐Ÿ™‚
    LJ heeft laatst dit geschreven…Gelezen in maart 2016My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.