BULLETJOURNAL SEPTEMBER SET UP

Ik gebruik het Bulletjournal systeem al ongeveer 2 jaar als planner. Het is mijn multifunctionele agenda en ik zou niet meer zonder kunnen. Na al die tijd heb ik nu een redelijk vast patroon wanneer ik mijn maand plan, maar toch blijf ik steeds dingen aan passen en toevoegen. Vandaag laat ik jullie mijn setup voor september zien!

Mijn Bulletjournal is een Leuchtturm 1917 met een dot grid. Dit is de eerste keer dat ik dit schrift gebruikte en ik ben helemaal verliefd. Voorheen had ik een goedkoop schrift van Hema, maar de kwaliteit van Leuchtturm is echt wel beter. De dot grid helpt ook met het makkelijk uittekenen van spreads. Ondertussen is dit schrift bijna vol, september zal de laatste maand zijn en dan begin ik in een nieuw schrift.

bujo-sept-setup-9

De maand begint altijd met een maandoverzicht waar ik afspraken en verjaardagen in opschrijf. Ook duid ik hierin aan wanneer Bart verlof heeft. Aan de rechterkant schrijf ik mijn to do’s voor de maand en hetgene waar ik me op wil gaan focussen. Linksonder zie je iets dat ik aan het uitproberen ben, ik zou graag mijn stemmingen willen bijhouden, dit doe ik door ze een kleurtje te geven en dan zet ik elke dag de bijhorende kleur in mijn kalender. Als laatste zet ik ook altijd een quote op de rechterpagina.

bujo-sept-setup-11

De tweede spread is mijn tracker, hierin hou ik vanalles en nog wat bij. Zo zie ik op het eind van de maand duidelijk wat goed gaat en wat niet. Ik teken een vakje op de dagen dat ik iets vast wil doen.

Rechts zie je mijn Energy Log. Dit is belangrijk voor mij om bij te houden omdat ik altijd erg moe ben en al eens over mijn grenzen heen durf te gaan. Ik hou dagelijks mijn energieniveau bij en als er iets speciaals was die dag, schrijf ik dat aan de rechterkant.

bujo-sept-setup-10

Een closeup van mijn tracker.

bujo-sept-setup-8

Ik probeer sinds een tijdje een vast week plan aan te houden. Zoals je ziet moet ik het nog opstellen voor september. Hierin komen dingen zoals stofzuigen, planten water geven, badkamer opruimen, strijken, hok van Baptiste schoonmaken, …

Rechts heb ik een spread voor mijn fietsschema bij de kinΓ©. Ik krijg elke keer dat ik ga een schema voor enkele weken. Ik moet het nu dus nog aanvullen. Ik heb 3 trainingen per week en in de vakjes ernaast geef ik met een kleur aan of het goed of slecht ging. Dit is handig om mee te nemen naar de kinΓ© bij mijn volgende afspraak.

bujo-sept-setup-5

Links heb ik iets nieuws geprobeerd. De bedoeling is om deze pagina doorheen de maand te vullen met dingen waar ik blij van word.

Rechts is mijn Memory Spread. Dit doe ik al enkele maanden en ik vind het zo leuk. Hier komen de leukste herinneringen van de maand op te staan!

bujo-sept-setup-4

Sinds 2 maanden maak ik ook gebruik van een Meal Tracker. Redelijk eye opening moet ik zeggen.

bujo-sept-setup-6

Ik hou ook al mijn blogposts van de maand bij en duid met een kleur aan of het beauty, lifestyle, fashion of persoonlijke artikelen zijn. Onderaan heb ik dan nog plaats om ideeen voor volgende artikelen op te schrijven.

The Pensieve is een pagina waar ik alles op kwijt kan. Een soort notitiepagina, waar ik alles op kan schrijven dat in me opkomt of wat ik zie en ik niet wil vergeten. Voor degenen die niet weten waar the pensieve vandaan komt, het is een woord uit Harry Potter (in het Nederlands is het de hersenpan) en het is een soort kom waar herinneringen in kunnen opgeslagen worden om ze later opnieuw te bekijken. Als Harry Potter fan vind ik het wel leuk om dit er in te zetten!

bujo-sept-setup-3

En dan als laatste laat ik nog even mijn eerste weekly spread zien van de maand september. Ik vind het erg handig om een week overzicht te hebben waar ik alles snel op terug kan vinden.

bujo-sept-setup-1

Zoals je kan zien ben ik een echte planner. Ik kan er echt van genieten om de spreads uit te tekenen en alles in te vullen doorheen de maand. Mijn schrift is nu alweer bijna vol en het is echt leuk om door te bladeren. Een Bulletjournal is zeker geen standaard agenda, maar een plaats waar je echt alles wat je wil in kwijt kan.

Hoe plan jij?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.