Moestuin: Update mei 2015

moestuin14

Dit artikel wil ik al zo lang schrijven, want eigenlijk kon ik niet wachten om de vooruitgang op ons terras te laten zien! Maar er moest dan wel al een beetje iets zijn om te laten zien natuurlijk. En nu alles staat (Ja, voor de ijsheiligen, alles staat bij ons al van in april buiten!) kan ik jullie eindelijk ons moestuin-terras laten zien!

moestuin10

Dit is wat je ziet als je vanuit de deur naar buiten kijkt. De bank hoorde bij onze oude terrasmeubelen en hebben we gehouden om wat planten op te zetten en over te laten groeien, ook kunnen we hieronder wat spullen kwijt.

In de taxus die je hier ziet (is die naaldboom van bij de buren) hebben trouwens 2 duiven hun nestje gemaakt. Maar ik heb niet echt het gevoel dat ze weten wat ze doen, haha. Ze zijn er al zo lang aan bezig en nog is het niet helemaal af. Soms zit het vrouwtje ook 2 dagen op het nest en kan je echt naast de boom gaan staan zonder dat ze wegvliegt. Maar de volgende dag zie je ze allebei een hele dag niet. Allemaal wat vreemd, maar ik vind het wel leuk om te bekijken allemaal. Het was ook heel tof om te zien hoe ze de hele tijd af en aan vlogen met takjes enzo!

moestuin7Wat staat er allemaal?

In de grote, zwarte kuipen zie je hier van rechts naar links:
Snijbiet, gele courgette, aardappelen, wortelen en (niet helemaal op de foto) een ronde en nog een gele courgette.

Op het bankje staan er 2 potten met klimop, een pot met vetplantjes en een pot waarin we eetbare bloemen hebben gezaaid.

Links van het bankje staan 2 tomatenplanten en rechts ook nog 1. Achter de bank staat nog een grote zwarte kuip met peulen (hier komt nog iets bij) en de hoop is dat de peulen deels over de bank zullen klimmen. En daarachter staan nog een grote bak met rode besjes en frambozen. Er zou nog ergens ook een braam moeten tussenzitten, maar die zie ik niet door de woekerende frambozen!

Rechts bovenaan zie je links een bak met bloemen en rechts een curryplant.

moestuin13
De courgettes, wortelen (we zaaiden 2 soorten: oranje en rode) en dan zie je hier de twee tomtenplanten ook goed.

moestuin10Ok, ik begin hier pas vanaf links van de bank en werk zo verder naar links. En ik benoem alleen de dingen die op de grond staan!

Dus in de grote kuipen staan wortelen, dan achteraan een ronde courgette en links ervan een gele courgette (bij alle courgettes staan stinkerdjes geplant). Daarnaast staat onze ananassalie.

In de houten bakken staat rechts munt en citroenmelisse. In de linkse houten bak staan bloemetjes en gras, het gras geven we aan ons konijn, haha!

Op de rechtstaande houten bak links staan vergeet-me-nietjes en basilicum die net aan het uitkomen is.

En dan de 2 potten links vooraan. Rechts 2 peperplantjes en links nog een tomatenplant.

moestuin4In de bakken op het muurtje staan vooral kruiden.

Van links naar rechts:

Zonnebloemen, tijm, bieslook, basilicum, een stinkerdje, peperplant, rozemarijn, oregano en citroentijm.

moestuin2Dit is een foto genomen van bij de houten bakken die ik net liet zien. En hier zie je dus het terras vanuit de andere richting en de deur naar binnen.

Van links naar rechts op de grond:

Deze zag je net al: gele courgette en snijbiet. Daarnaast staan hortensia’s, laurier, tijm en oregano. Naast de deur staan onze grote rozemarijn die al een maand mooi aan het bloeien is!

In de grote hangbakken aan deze kant zitten allemaal bloemen. In de ronde hangpotjes zit links curry, dan een aardbei, dan daslook en helemaal aan de deur nog een aardbei. De daslook zou eigenlijk weg moeten, want die is redelijk dood (oeps) en de aardbei die onderaan hangt, kan dan in die pot.

Achter de lange hangbakken, hangen aan de andere kant van de ballustrade ook nog eens 4 van die lange hangbakken. Ik ben hiervan vergeten een foto te maken, maar daarin zit nog spinazie, platte peterselie, rucola en pluksla.

moestuin1En hier zie je dan onze nieuwe zetel! Er zijn eigenlijk nog van die witte kussen voor tegen de rugleuning. Hij zit echt heel goed en je kan er makkelijk met 2 op liggen. Ook zijn het allemaal aparte blokken en dus kunnen ze hem zetten zoals we willen.

Op het tafeltje staan viooltjes en de bakjes tegen de muur hebben ook allemaal gewoon plantjes en bloemen.

Tegen de muur rechts zit een houten raamwerkje waar een klimop tegen zit (die zie je hier niet) en ik heb er bloemenlampjes van de Hema tegen gehangen. Jammer genoeg merkten we pas dat 1 slinger niet werkte toen we de verpakking en rekening al hadden weggegooid, dus alleen de onderste werken…

moestuin6

En dan heb ik nog een paar close-up foto’s!

De potjes hier zijn van de Hema en de kaars is een citronellakaars die we bij het Kruidvat kochten.

moestuin3

De snijbiet. Wij zaaien altijd een mengeling en dan heb je allemaal verschillende kleuren. Dit wordt echt een hele mooie plant, je oogst er de hele zomer van en hij groeit gewoon terug!

moestuin12

Onze tomaten hebben ook al bloemetjes!

moestuin9

Eén van mijn hangbakken. De twee buitenste hebben dezelfde bloemen en de twee binnenste ook. Zo is het symmetrisch!
Ik ben altijd heel blij met mijn bloembakken en sta er dus elk jaar weer op om 4 van de hangbakken te houden voor bloemen!

moestuin11

En dan als laatste foto eentje van een stinkerdje, voor het geval jullie niet weten wat ik hiermee bedoel, haha! Het zijn heel felgekleurde bloemen die een hele sterke geur hebben. En ze worden veel in moestuinen gezet omdat ze bepaalde insecten en andere ongewenste dingen weghouden! Eigenlijk passen ze niet in het kleurenschema van mijn bloemen (die zijn allemaal wit en paars en een beetje blauw), maar ik vind ze wel heel mooi. Ze hebben een prachtige felle kleur en bloeien de hele zomer door!

Zo dat was een rondleiding op ons terras! Het lijkt wel wat groter dan het is op de foto’s denk ik, maar ik zal straks de afmetingen eens vragen aan mijn vriend.

Alles is nog zo nieuw en klein en het is zo leuk om alles te zien groeien. En ook geniet ik er echt van om weer buiten te kunnen zitten en te genieten van de zon en onze plantjes. Mijn ochtend begint elke dag standaard met een rondje op het terras!

Heb jij een terrasje of een tuin?

Volg je me al op Bloglovin’ en Instagram?

Untitled-1

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

  1. Ja, we hebben wel een tijd moeten zoeken naar die kistjes en hebben ze over een langere periode dan toch hier en daar gevonden! Ze staan inderdaad heel erg leuk.
   Die grote, zwarte kuipen waar veel van onze planten in staan vinden we zelf niet zo heel mooi, maar het was de goedkoopste oplossing die we konden bedenken, want echte potten van die grootte zijn heel erg duur!

  1. Ja, we hebben wel een tijd moeten zoeken naar die kistjes en hebben ze over een langere periode dan toch hier en daar gevonden! Ze staan inderdaad heel erg leuk.
   Die grote, zwarte kuipen waar veel van onze planten in staan vinden we zelf niet zo heel mooi, maar het was de goedkoopste oplossing die we konden bedenken, want echte potten van die grootte zijn heel erg duur!

 1. Zo te zien, groeit het best wel goed bij jou! Hier heb ik dit jaar niet veel gezaaid, dus dan kan er ook niet veel opkomen ahha.
  Mooie tuinbank overigens

  1. Bedankt!
   Wij hebben een deel gezaaid maar ook een deel van onze plantjes gekocht zoals bijvoorbeeld de tomaat en courgette.
   Wij doen dit nu al ons 4e jaar zo op ons terras en we zetten altijd meer en meer, haha!

 2. Zo te zien, groeit het best wel goed bij jou! Hier heb ik dit jaar niet veel gezaaid, dus dan kan er ook niet veel opkomen ahha.
  Mooie tuinbank overigens

  1. Bedankt!
   Wij hebben een deel gezaaid maar ook een deel van onze plantjes gekocht zoals bijvoorbeeld de tomaat en courgette.
   Wij doen dit nu al ons 4e jaar zo op ons terras en we zetten altijd meer en meer, haha!

 3. Prachtig jullie terras!!!!
  Wat is curry eigenlijk? Ik weet niet wat ik me daarbij moet voorstellen, buiten het gele poeder in mijn keuken.
  En waar haal je die zwarte kuipen?

 4. Prachtig jullie terras!!!!
  Wat is curry eigenlijk? Ik weet niet wat ik me daarbij moet voorstellen, buiten het gele poeder in mijn keuken.
  En waar haal je die zwarte kuipen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.