REVERSE BUCKETLIST

Aan het begin van het jaar word je elke keer weer overspoeld met iedereen zijn bucketlist. De meesten zien het heel groots en ik vind het soms ook wel eens leuk om na te denken over wat ik nog allemaal wil doen in mijn leven. Maar soms lijken onze doelen en dromen zo onbereikbaar en dan is het leuk om even te kijken wat er vorig jaar, 5 jaar geleden of 10 jaar geleden op je bucketlist stond en wat je er ondertussen van kan aanvinken.

OP VAKANTIE NAAR ROME

Rome was jaren mijn droombestemming, de geschiedenis, de cultuur, het sprak me allemaal ongelooflijk aan. Toen ik ziek werd, was ik bang dat ik Rome wel kon vergeten. Maar uiteindelijk besloten we om in plaats van een korte citytrip te doen en in een hotel te verblijven, 10 dagen te boeken in een appartementje. Zo moesten we niet van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat de stad doorlopen om vanalles te gaan bekijken, maar konden we het over meerdere dagen verdelen en was er tijd voor mij om in de dag te rusten in het appartement. Ik was zo gelukkig toen onze reis geboekt was en ik spendeerde veel tijd aan alles te plannen en schreef een heel schrift vol met alles wat ik wou bezoeken, hoe we daar geraakten en alle info over die plekken. Het was een heerlijke vakantie en ik kan iedereen aanraden om een bezoek aan een stad zo aan te pakken. We betaalden uiteindelijk zelfs minder voor onze 10 dagen dan we aan 2 nachten hotel betaald zouden hebben!

EEN HUIS MET GROTE TUIN KOPEN

Een eigen huis, met een grote tuin, weg uit de stad. Hiervan droomden zowel ik als Bart al jaren. Maar toen ik ziek werd, werden er veel toekomstplannen on hold gezet. We wisten niet wat ik had en hoopten op een diagnose en een oplossing. Die diagnose kreeg ik uiteindelijk wel, maar volledig genezen, dat zat er niet in. Na enkele jaren kregen onze plannen om een eigen huis te kopen weer wat meer vorm en begonnen we hier doelbewust voor te sparen. We hadden het geluk dat we niet heel lang naar een huis hebben moeten zoeken voor we het huis vonden, ik denk dat we er 7 gezien hebben. Op 26 oktober kregen we de sleutel en na de lijdensweg die onze verbouwing was, verhuisden we op 24 februari 2018 naar ons eigen huis met grote tuin. Ondertussen wonen we hier nu bijna 2 jaar en nog steeds sta ik soms even stil en denk ik wat een gelukzakken wij zijn.

EEN EIGEN PAARD

Al van toen ik een klein meisje was droomde ik ervan om mijn eigen paard te hebben. Ik bracht zoveel tijd als ik kon door in de manege tussen de paarden, het was altijd mijn happy place. Toen de manege waar ik jaren had paardgereden sloot, had ik de kans om mijn lievelingspony over te nemen. Het was wat geregel en haar gezondheid was heel slecht, maar ik wou haar zo graag een mooi pensioentje geven! Ze kon op de wei bij mijn grootouders staan (waar ik nog steeds ongelooflijk dankbaar voor ben) en werd daar rotverwend! Langzaamaan, met veel zorg en ook wel veel centjes, kwam ze er weer bovenop en ze genoot met volle teugen van haar oude dag op een grote, groene wei. Jammer genoeg heb ik enkele jaren geleden afscheid van haar moeten nemen en ik mis haar nog steeds, maar ik weet dat ze een mooie oude dag heeft gehad. Op een dag, als we wat centjes hebben gespaard wil ik graag weer een paard en nu hebben we zelf een wei waar het op kan staan. Maar dat is iets voor de toekomst!

MIJN LIEVELINGSBAND LIVE ZIEN

Als ik oude bucketlists in mijn journals bekijk staat deze er vaak bij! Mijn favoriete band is Tool en ik droomde ervan om ze live te zien, maar ze zijn iets van 13 jaar niet meer in BelgiΓ« geweest om op te treden. Maar in 2018 kreeg ik een berichtje van een vriend van mij, Tool was aangekondigd als headliner op Werchter, op mijn verjaardag. Meant. To. Be. Dus we kochten meteen onze tickets en vanaf dan was het aftellen naar 28 juni 2019! Het enige nadeel aan de headliners is dat je tot 1u ’s nachts moet wachten voor ze eindelijk beginnen, ik was dus doodmoe en had heel veel pijn tegen dat het zover was. Maar ik heb er van genoten en het was nog beter dan ik had kunnen dromen, hopelijk wachten ze nu geen 13 jaar meer om terug te komen!

‘JA’ KUNNEN ZEGGEN

Dit is een beetje een dubbele omdat ik het nooit echt op een bucketlist heb geschreven, maar het is wel iets waar ik al lang op hoopte. Afgelopen jaar heeft Bart mij gevraagd of ik met hem wou trouwen. Het ging niet helemaal zoals ik het mij altijd had voorgesteld, het duurde namelijk vrij lang voor ik doorhad wat er gebeurde. Bart ging op zijn knie zitten en mijn reactie was: ‘Wa doet gij nu, sta toch recht’. Bart vroeg mij achteraf zelfs of ik nu eigenlijk echt ja had gezegd, haha. Ik denk dat we dus wel kunnen zeggen dat ik het helemaal niet verwacht had. Maar het was een perfect aanzoek door de perfecte man voor mij.

EEN DIER UIT HET ASIEL ADOPTEREN

Het liefst had ik een hele kinderboerderij rondlopen, maar een dier heeft plaats nodig en je moet er voor kunnen zorgen en die zorg kost nu eenmaal geld. Dus op ons appartement hebben we jaren alleen ons Baptistje gehad. Toen we ons huis kochten begon ik al te dromen van 2 katjes, mijn vriend heeft hier wat overtuiging voor nodig gehad aangezien we allebei heel allergisch waren toen (die allergie is trouwens 100x beter geworden sinds we onze katten hebben). Katten binnen was geen optie door de allergie en omdat we dat niet helemaal vertrouwden met ons konijn. Maar we hebben een grote garage waar het warm en droog is en een hele grote tuin, dus toen we verhuisden stuurde ik een mailtje naar een asiel in de buurt. En niet veel later hadden we 3 nieuwe gezinsleden, 2 zusjes en hun broertje, Wayne, Catasha en Banner. Ze wonen nu bijna 2 jaar bij ons en onze familie zou niet meer compleet zijn zonder onze furbabies.

Wat heb jij al van je bucketlist kunnen schrappen de afgelopen jaren?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  1. Oooo, Rome, ik wilde er graag dit jaar heen maar het lief spreekt het niet zo aan (net als ik is hij er enkel als tiener nog eens geweest, en dat heeft toen blijkbaar niet zo’n goed beeld nagelaten) dus waarschijnlijk wordt het Wenen (als ik nog uit mijn kot durf komen that is). Lijkt mij heerlijk om een stad op dat tempo te bezoeken: citytrips zijn niet de meest rustgevende vakanties, want ge wilt op zo weinig mogelijk dagen zo veel mogelijk hebben gezien en eerlijk, ik doe dan liever natuurvakanties en (in het ideale geval) af en toe een dagje cultuur ofzo ertussen.
    Andere van de dingen op je lijst zijn ook nog dromen voor mij (al is de “grote tuin” al deels ingelost door een “kleine tuin” waar ik wel een hele moestuin van mag maken, en da’s toch al dat), en een dier adopteren uit het asiel zou ik ook heel graag doen maar het lief is allergisch aan alles met haar (behalve mensen).
    Leen heeft laatst dit geschreven…Plantjes in huisMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.