Theeclub Thee Met Een Verhaal December 2015

theeclub-december-1

Vandaag kan ik met veel plezier en een warme kop thee in mijn hand het tweede pakketje van de Theeclub aan jullie laten zien! Allereerst begin ik al met te zeggen dat de Matsici Theeclub van naam is veranderd en verder zal gaan als de Theeclub van Thee met een Verhaal!

Wat is de Theeclub nu juist? Eigenlijk is het een verrassingsbox waar je een abonnement op kan nemen voor 1, 3, 6 of 12 maanden. Als je lid wordt, krijg je voor die periode:

  • Elke maand een pakketje toegestuurd met verschillende soorten thee en uitleg over de verschillende smaken. Het pakketje past gewoon in de brievenbus, erg handig!
  • Je wordt uitgenodigd voor exclusieve events zoals: proeverijen met nieuwigheden, je mag als eerste deelnemen aan workshops, 1x per jaar een Mad Hatters Tea Party
  • Gedurende de periode van je lidmaatschap krijg je 10% korting op je aankopen in de winkel en de webshop (ook geldig op cadeauverpakkingen)

theeclub-december-2

Ik laat vandaag het pakketje van december 2015 aan jullie zien. Het pakketje van november liet ik al eerder zien, je kan deze theesmaken gewoon bestellen in de webshop! Als ik het doosje opendoe, ruik ik de thee meteen.
Er zitten 5 zakjes met thee in het pakket, in elk zakje zit genoeg voor enkele koppen. Een van de theesmaken is een gefermenteerde thee in een soort taartje, dit vind ik erg leuk om te krijgen aangezien ik het nooit eerder zag! En er zit een klein chocolaatje bij.

PUEHR MINI TUO CHA

theeclub-december-3
theeclub-december-4

Deze is de enige echte thee in het pakketje. Hij is gefermeteerd en samengeperst tot een soort van taartje. De thee komt uit de Pu’ehr in China, vandaar zijn naam. De thee heeft een uitgesproken smaak en geur en zou vetafbrekend werken.

Deze vind ik zo interessant in die taartvorm, dit had ik nog nooit gezien. Leuk om eens te proberen en eens anders dan theezakjes of losse thee. De smaak is inderdaad uitgesproken, maar ik vind hem wel erg lekker aangezien ik wel van een sterke kop thee hou.

Zetadvies voor 1 kop thee: volgens de Chinese theeceremonie moet je het taartje eerst spoelen. Giet hiervoor kokend water op het taartje en giet deze infusie na 30 seconden weg. Zet daarna je kop thee met de blaadjes. Je kan deze thee tot 10x infuseren.

YERBA MATE

theeclub-december-5
theeclub-december-6

Deze theesmaak is de nationale drank van Argentinië en je kan hem zowel koud als warm drinken. De thee bevat veel cafeïne, maar dan zonder de nadelige effecten ervan.

Leuk als vervanging van je kop koffie ’s ochtends, hoewel ik zelf de effecten van cafeïne nooit heel hard voel. Wel lekkere thee.

Zetadvies voor 1 kop thee: 1 goed gevulde theelepel – 100 graden – 7-10 minuten. Je kan de infusie tot 4 keer opgieten.

LAPACHO

theeclub-december-7
theeclub-december-8

Lapacho is een kruid dat je voornamelijk terugvindt in Zuid-Amerika. De kruiden voor deze thee komen uit Pau d’Arco, Brazilië en werden geoogst in januari. Het bevat heel veel antioxidanten en werd volgens de legende als wondermiddel gebruikt bij de Inca’s bij verkoudheden, koorts, … De thee smaakt zacht en zoet, maar heeft een lekker kruidige afdronk.

Superlekkere thee en ik kan me voorstellen dat deze een verzachtend effect heeft op bijvoorbeeld keelpijn.

Zetadvies voor 1 kop thee: 1 goed gevulde theelepel – 100 graden – 10-15 minuten. Je kan de infusie tot 6 keer opgieten.

HONEYBUSH

theeclub-december-9
theeclub-december-10

Honeybush lijkt van smaak op Rooibos, maar komt van een heel andere plant uit Zuid-Afrika en is van nature zoeter. Honeybush bevat heel veel antioxidanten en zou goed zijn voor de spijsvertering en kalmerend werken.

Ik vind Honeybush persoonlijk lekkerder dan gewone Rooibos, maar dat is natuurlijk persoonlijke smaak. Als je echt niet van Rooibos houdt,is dit dus waarschijnlijk niets voor jou.

Zetadvies voor 1 kop thee: 1  theelepel – 90 graden – 7-10 minuten. Je kan deze infusie tot 6x opgieten.

BOOST & ENERGY

theeclub-december-11
theeclub-december-12

Deze thee zou een perfecte vervanger kunnen zijn voor je kop koffie in de ochtend doordat hij zowel matcha (groene poederthee) en Argentijnse Maté bevat. Een goede energieboost voor ’s ochtends of tegen de middagdip.

Deze thee vind ik het best ruiken van allemaal. Lekker fris en de citroen en het citroengras komt er goed doorheen!

Ingrediënten: Gunpowder (groene thee), Matcha (Japanse Poederthee), Citroengras, Yerba Maté, Mao Feng (Witte Thee), Citroenschillen, Mallow, Pi Lo Chun Lonkou (Zwarte Thee – China), Heermoes, Paardenbloem, Spirulina, Guarana – volledig biologisch

Zetadvies voor 1 kop thee: 1 goed gevulde theelepel – 85 graden – 3-5 minuten. Je kan deze infusie tot 4x opgieten.

BARU DREAMY CHOCOLATE HIPPO

theeclub-december-13
theeclub-december-14

Als leuk extraatje zat er nog een chocolaatje van Barú in de box. Het is melkchocolade met amandel en pecan praliné. Deze ga ik snel opsnoepen en ik vind het echt leuk dat deze erbij zit!

 

Wil je ook lid worden van de theeclub? Neem dan zeker een kijkje op hun website!

xx. Isabelle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.