Theeclub Thee Met Een Verhaal Januari 2016

theeclub-januari-3

Vorige week ontving ik mijn derde en laatste pakketje van Theeclub: Thee Met Een Verhaal. Met plezier laat ik jullie ook deze maand de inhoud van het pakketje zien!

Wat is de Theeclub nu juist? Eigenlijk is het een verrassingsbox waar je een abonnement op kan nemen voor 1, 3, 6 of 12 maanden. Als je lid wordt, krijg je voor die periode:

  • Elke maand een pakketje toegestuurd met verschillende soorten thee en uitleg over de verschillende smaken. Het pakketje past gewoon in de brievenbus, erg handig!
  • Je wordt uitgenodigd voor exclusieve events zoals: proeverijen met nieuwigheden, je mag als eerste deelnemen aan workshops, 1x per jaar een Mad Hatters Tea Party
  • Gedurende de periode van je lidmaatschap krijg je 10% korting op je aankopen in de winkel en de webshop (ook geldig op cadeauverpakkingen)

De pakketjes van november en december liet ik al eerder zien, je kan deze theesmaken gewoon bestellen in de webshop!

theeclub-januari-14

Voor de maand januari koos de Theeclub voor een pakketje met verschillende soorten Blauwe Thee, oftewel Oolong. Net zoals de gekende Groene, Zwarte en Witte Thee, komt de Blauwe Thee ook van een theeplant. Hij zit een beetje tussen de Groene en Zwarte Thee in, maar heeft toch zijn eigen unieke smaak.

Aangezien ik graag ‘echte’ thee drink, dus afkomstig van een theeplant, ben ik erg enthousiast naar dit pakketje! Ook heb ik nooit eerder Oolong gedronken, dus het is voor mij volledig nieuw. Tijd om uit te pakken, te proeven en de verschillende Oolong smaken aan jullie voor te stellen!

theeclub-januari-1

Oolong betekent eigenlijk Zwarte Draak of Zwarte Slang in het Chinees. Als je de thee klaarmaakt en naar de blaadjes kijkt, valt het op dat deze zich op een speciale manier ontvouwen. Volgens de eeuwenoude verhalen lijken de blaadjes op kleine zwarte draakjes die ontwaken.

Oolong Thee wordt in China, Tibet, Nepal en Vietnam vaak gebruikt bij de Gong Fu Cha ceremonie. Dit is een fijne ceremonie waarbij samenhorigheid, geluk en liefde centraal staan. Deze ceremonie kan je zelf ook meemaken bij Thee Met Een Verhaal op 7 februari, meer info vind je terug op hun website!

SHUI XIAN

theeclub-januari-13

theeclub-januari-12

Shui Xan betekent ‘waternimf’ en is een volle Oolong uit de Fujian streek in China. Deze thee is enorm populair bij de klassieke Chinese Theeceremonie (Gong Fu Cha). De thee heeft een bloemige smaak en zit boordevol mineralen. De Theeplanten groeien op hoge plekken, zoals bijvoorbeeld in de bergen, deze thee werd geplukt in de lente van 2015.

Zetadvies voor 1 kop thee: 1 theelepel – 80 graden – 2-4 minuten

TIBETAANS GELUK

theeclub-januari-11

theeclub-januari-10

Dit is de mooiste thee in het pakketje! De kleuren geel, blauw en rood die ik in de thee zie terugkomen, spreken me meteen aan en hieruit kan je ook afleiden dat dit een melange is. Deze melange is fruitig en fris, wat perfect bij de zoetige, fruitige toetsen van de Oolong past.

Zetadvies voor 1 kop thee: 1 theelepel – 80 graden – 2-4 minuten

Tip: Ook lekker als Iced Tea!

ORANGE OOLONG

theeclub-januari-8

theeclub-januari-9

Deze thee is volledig biologisch, heeft een lekker en fris karakter door de smaak van sinaas en mango! De geur van de thee is echt overheerlijk, de sinaasappel overheerst duidelijk.

Ingrediënten: Chinese Oolong, Sinaasappelschillen (16%), Mango

Zetadvies voor 1 kop thee: 1 theelepel – 80 graden – 2-4 minuten

LOVELY BERRY

theeclub-januari-7

theeclub-januari-6

Voor deze smaak werd er aan de klassieke Chinese Oolong een mengeling van bessen toegevoegd. Dit zorgt voor een lekkere warme en fruitige smaak, ideaal voor op koude dagen!

Ingrediënten: Chinese Oolong, Vlierbessen, Chinese Sencha, Aardbeien en Blauwe, Zwarte en Rode Bessen

Zetadvies voor 1 kop thee: 1 theelepel – 80 graden – 2-4 minuten

MONKEY PINCH – OR TEA?

theeclub-januari-5

theeclub-januari-4

Dit is een wel erg speciale thee! De theebladeren hiervan zijn zeldzaam en groeien enkel in smalle en diepe kliffen. Om de theeblaadjes toch te bemachtigen werden aapjes getrained om de blaadjes te gaan plukken! Deze Oolong is zoet met een erg  specifieke nasmaak en een toets van perzik.

Zetadvies voor 1 kop thee: 1 builtje – 2-4 minuten

theeclub-januari-2

Mijn favorieten uit het pakketje zijn deze maand ‘Tibetaans Geluk’ en ‘Monkey Pinch’. Maar eigenlijk smaken ze allemaal erg lekker! Ik vond het leuk om over de Chinese Theeceremonies en de Theelegendes te kunnen lezen in de bijgevoegde brief met uitleg over de theesmaken. Ook heb ik nu ook voor het eerst Oolong echt ontdekt, want ik denk niet dat ik deze soort al eerder dronk. Hij is echt erg lekker en eerder zoet, perfect voor ’s avonds een kopje thee.

Jammer genoeg was dit het laatste pakketje van mijn samenwerking met Theeclub Thee Met een Verhaal! Gelukkig kan ik nog even verder met alle lekkere smaakjes die ze me opgestuurd hebben en ik kan ze natuurlijk ook nog gaan bijbestellen in hun webshop, wat ik zeker zal gaan doen. De Boost & Energy, Kerstpunch, Chai Latte Lemongrass en Tibetaans Geluk zijn mijn favorieten van alle smaken die ik heb mogen ontvangen en uitproberen!

Wil je ook lid worden van de theeclub? Neem dan zeker een kijkje op hun website!

xx. Isabelle

Ik heb deze producten ontvangen ter review.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

  1. Oh wat een leuk concept! Echt wat wat voor mij als echte thee liefhebber<3 Fijne theetjes, een hoop ken ik nog niet. Wel de Or tea, die zijn erg lekker.

    Oh en die eekhoorn<333

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.