CAPSULE WARDROBE SPRING 2016

Ik was al een tijdje heel ontevreden met mijn kledingkast. Door veel schommelingen in mijn gewicht als gevolg van mijn gezondheid en medicatie die ik neem, paste bijna niets me nog. Elke keer als ik me moest aankleden werd ik hier weer mee geconfronteerd en ik werd er alleen maar ongelukkig door. Ik besloot dus mijn kledingkast aan te pakken en er met de grove borstel door te gaan. Maar hoe pak je dat nu aan?

capsule-wardrobe-unfancyHet idee van een Capsule Wardrobe sprak me erg aan en ik besloot dit systeem toe te passen op mijn eigen kledingkast! Op de website van Caroline kan je heel uitgebreid terugvinden hoe je zelf je eigen Capsule Wardrobe samenstelt. Ze heeft zelfs een gratis downloadbare printable hiervoor die echt erg handig is. Verder heeft ze ook gewoon een hele fijne en mooie blog en laat ze leuke outfits zien uit haar Capsule Wardrobe.

Eigenlijk is het idee heel simpel, je haalt aan het begin van elk seizoen alles uit je kledingkast en selecteert hieruit de kledingstukken en schoenen voor het volgende seizoen. Caroline kiest voor 37 kledingstukken, maar de hoeveelheid kan je eigenlijk zelf kiezen. Vervolgens draag je een seizoen lang alleen deze items en koop je niets nieuws. De laatste 2 weken van het seizoen ga je je Capsule Wardrobe evalueren: wat heb ik het meest gedragen, wat het minst of zelfs helemaal niet, in welk soort kledingstuk voel ik me het beste, wat heb ik gemist, … en dan kan je gaan shoppen voor het volgende seizoen!

Je kan natuurlijk zelf kiezen welke kledingstukken je tot je Capsule Wardrobe rekent. Ik reken alleen mijn gewone kledingstukken en schoenen tot mijn Capsule. Sportkledij, loungewear, feestkledij, pyjama’s, handtassen en juwelen horen bij mij niet in mijn Capsule. Dit wil niet zeggen dat ik hier heel veel van heb, ook hier ben ik met de grove borstel door gegaan!

Vandaag laat ik jullie mijn Capsule Wardrobe voor de lente zien!

CAPSULE WARDROBE SPRING 2016

capsulespring-2016
capsulespring-2016-2
capsulespring-2016-3
capsulespring-2016-4
capsulespring-2016-5
capsulespring-2016-6

Zoals je kan zien kom ik niet aan 37 items zoals Caroline, ik heb er maar 31 in totaal. Het is meteen duidelijk dat ik van donkere kleuren houd, zwart en bordeaux komen het meest terug in mijn Capsule ook al is het lente. Ik heb wel geprobeerd om voor deze Capsule enkele lichtere items aan te schaffen zoals het gestreepte shirt en het witte shirt met de print. Ook de lichte cardigan, de boyfriend jeans en het zwarte hemd waren nieuwe aankopen! Verder hingen alle items al in mijn kast.

In juni ga ik mijn Capsule van dit seizoen evalueren en daarna ga ik mijn Capsule voor de zomer samenstellen! Ik ga beide stappen zeker met jullie delen!

Hoe ziet jouw kledingkast er uit? Zou het Capsule Wardrobe systeem iets voor jou zijn?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

    1. Ja, ik vind het zooooo handig! ik sta nooit meer een uur voor mijn kledingrek te twijfelen. Het is even wat werk maar eens je je eerste capsule hebt, valt het wel mee daarna denk ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.