BYISABELLE 2.0

Begin juli werd het plots volledig stil op de instagram van byisabelle.be en al enkele maanden ervoor was er al niets nieuws meer te lezen hier. Ik publiceerde mijn laatste post op 27 maart. Sindsdien schreef ik nog verschillende artikels, maar velen werden niet volledig afgewerkt en geen enkele werd nog online gezet. Ik wist gewoon niet of ik het nog wou, dat bloggen.

Ik voelde telkens een enorme druk om een goed artikel online te zetten, dat interessant was en mooie foto’s erbij had. Maar voornamelijk de druk om meer lezers te krijgen, meer volgers, meer likes op social media werd me echt teveel. Ik had het gevoel dat ik mezelf niet meer kon zijn.

Mijn interesses zijn de afgelopen jaren enorm veranderd, IK ben enorm veranderd. Ik wil niet meer alleen over beauty schrijven. Maar over ons huis, over onze huisdieren, over iets leuks dat ik gedaan heb, over hoe ik mij voel in mijn lijf en mijn hoofd, over een mooi boek, een goede film, over het leven en alle goede en minder goede dingen die daarbij horen, … Maar sommige van die onderwerpen voelen vrij kwetsbaar voor mij en ik vond het moeilijk om alles zo om te gooien hier. Ik had het gevoel dat ik met mijn blog en instagram vastgepind zat in de beautycategorie. Zouden mijn lezers wel geïnteresseerd zijn in alle andere dingen die ik te vertellen heb en wil delen?

Aaaaah! Twijfels, twijfels, twijfels en dus bleef het hier stil, meer dan zes maanden al. Maar toch bleef ik nieuwe dingen schrijven en opslaan, om misschien volgende week te delen, of ooit, of nooit, … De zin om te schrijven ging niet weg, de durf om het gewoon te delen wel. Want wie was er nu geïnteresseerd in mijn ervaring met vegan eten, of het zetten van een piercing, of mijn favoriete podcasts?

Maar enkele weken geleden bedacht ik me dat het eigenlijk niet zo veel uitmaakt, zolang ik het een interessant onderwerp vind en het wil delen.

Het is nu zo lang geleden dat ik een teken van leven gaf en ik vind het wel jammer dat ik hierdoor lezers zal zijn kwijtgeraakt. Maar op de een of andere manier maakt het de omschakeling naar iets nieuws wel makkelijker voor mij. By Isabelle 2.0 en ik hoop dat jullie er evenveel zin in hebben als ik!

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

  1. Mensen veranderen, en dat je blog mee met jou verandert is dan maar logisch vind ik :-).
    Enkele jaren geleden twijfelde ik over hetzelfde: ik wou over meer schrijven dan enkel vegan recepten, en het was schrijven over ‘mij’ of stoppen met bloggen. Ik heb er nog geen seconde spijt van dat ik persoonlijker ben gaan bloggen, en ik heb er een pak lezers bij gekregen.
    Dus: ja, ik ben heel erg benieuwd naar je ervaringen met vegan eten, naar je favoriete boeken en podcasts, … 🙂

    1. Dank je voor de lieve reactie! Nu ik de klik in mijn hoofd heb gemaakt dat dat allemaal dik ok is en dat ik misschien lezers zal verliezen, maar er ook nieuwe zal bijkrijgen, zit ik weer vol inspiratie! Een heel leuk gevoel en ik word er helemaal enthousiast van!
      ByIsabelle heeft laatst dit geschreven…#GETINMYBELLY: PEAS HASSELTMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.