DIT WAS MIJN FEBRUARI

februari

Weer een maand voorbij. Tijd om eens terug te blikken op de voorbije 28 dagen en om te laten zien wat ik allemaal gedaan heb, leuk en minder leuk vond. Dit was mijn februari!

HET BESTE VAN FEBRUARI

Ik nam deze maand deel aan een online programma van Maxime. Ik volg haar al een hele tijd op instagram en wou al langer deelnemen aan één van haar workshops. Het Luna Online Programma kwam op het juiste moment. Een maand lang kreeg ik elke week enkele mailtjes van Maxime met hierin uitleg over de maanfase, wat oefeningen om thuis te doen, af en toe een yoga of meditatiefilmpje en vooral heel veel inspiratie. Ik heb tijdens dit traject mezelf wat beter leren kennen en nieuwe manieren gevonden om tijd te nemen voor mezelf. Neem zeker eens een kijkje op het instagramaccount en de website van Maxime!

Bart en ik vierden Valentijn 2x. Op Valentijn zelf op het gemakje thuis met een candlelight dinner en een film in bed (we keken Io en vielen bijna in slaap, geen aanrader dus). De dag erna gingen we naar Leuven voor cocktails en lekker eten bij The New Holy Cow, waar ik Vindaloo koos die zo pikant was dar er bijna een gat in mijn maag gebrand was…

Onze mega bestelling zaadjes kwam binnen! Ik heb me nog een week kunnen inhouden, maar toen ben ik toch beginnen zaaien. Heel vroeg en het valt nog af te wachten of het ook te vroeg was, maar op dit moment heb ik mijn eerste babyplantjes waar we binnen een paar maanden hopelijk onze eerste oogst van kunnen plukken. Maar we hebben niet alleen binnen dingen voor de moestuin voorbereid, buiten werd de eerste helft van onze moestuin al klaargemaakt.

februari-23

DE FAVORIETEN

Na een overdosis Swish and Flick te luisteren in de eerste 3 weken van februari, ben ik weer overgestapt op True Crime Garage. Van een vrolijke Harry Potter podcast terug naar de harde realiteit van true crime.
Over true crime gesproken, ik keek deze maand onder andere Dirty John op Netflix. Geen slechte serie, maar de podcast is veel beter! Een betere Netflix aanrader is The Umbrella Academy, deze serie heb ik op 2 avonden uitgekeken.
Op vlak van muziek heb bijna naar niets anders geluisterd dan Delta, het nieuwe album van Mumford & Sons en ik ken als gevolg dus alle tekst uit mijn hoofd.
En ik las de eerste 2 Harry Potter boeken en startte in An Edited Life van Anna Newton. Ik ben weer helemaal into lezen en lees elke avond minstens een hoofdstuk voor ik mijn oogjes dichtdoe en naar dromenland ga.

STAPJES IN DE GOEDE RICHTING

Oh deze vind ik heel moeilijk! Vorige maand was ik zo trots op de vooruitgang die ik gemaakt heb, maar ik ben sinds toen een beetje blijven hangen. Dus jammer genoeg ben ik geen stap dichterbij mijn doelen geraakt. (Wie komt mij een shot onder mijn gat geven?)

Maar dat wil niet zeggen dat er niets positief is geëvolueerd in februari! Ik merk dat ik me stilletjes aan wat beter ben beginnen voelen op fysiek vlak. Fibromyalgie gaat met ups & downs en naar mijn gevoel ben ik in juni vorig jaar in een dal gerold waar ik pas in januari uit ben beginnen klimmen. En nu lijkt het zich allemaal weer wat te stabiliseren. Ik kan mijn oefeningen van de kinesist weer doen, yoga lukt zonder dat ik na 5 minuten moet stoppen van de pijn, mijn lichaam recupereert weer op een voor mij normaal tempo na een zware dag (lees: ik lig 1, maximum 2 dagen in mijn bed en geen week) en ik ben nog eens gaan paardrijden (hiervan heb ik wel zo’n spierpijn gehad dat ik 5 dagen lang rondliep als een oud vrouwtje…).

februari-1

DE MINDERE KANTJES

Naar mijn gevoel heb ik in februari niet veel meer gedaan dan gewoon geleefd… Mijn hele lichaam riep dat het rust nodig had en ik heb mezelf dat ook gegund en het heeft deugd gedaan. Maar tegelijk voelt het toch alsof ik de maand vanuit mijn bed heb zien voorbij kruipen. Geen leuk gevoel! We leven in een tijd waarin het lijkt dat hoe meer je doet en hoe meer je bereikt, hoe meer je waard bent. En bij het schrijven van dit artikel merkte ik hoe moeilijk het was om iets te schrijven bij de vorige puntjes.

Onze furbabies hebben ons wat kopzorgen gegeven. Zo kwam Banner op een ochtend aangelopen met een superdikke kaak, waarschijnlijk door een andere kat gebeten. Dus hij kreeg een spuitje antibiotica bij de dierenarts en moest daarna nog 5 dagen ’s ochtends en ’s avonds een pilletje krijgen. Hij is dus enkele dagen verwend geweest met lekker natvoer waar stiekem een pilletje in zat en waar zijn zusjes niet aan mochten komen. Gelukkig was de zwelling na 1 dag antibiotica al volledig verdwenen. Een week na Banner was het Baptiste haar beurt met een ontstoken oog waar bij de dierenarts een stuk hooi van 2cm lang uitkwam… Haar oogje was een beetje beschadigd en ik moet er een paar keer per dag drupjes in doen. Gelukkig laat ze dat goed toe en ondertussen is het volledig genezen.

Oh en onze droogkast is nog steeds stuk…

IN MAART…

… ga ik voor de eerste keer ooit met mijn zus een avondje uit!

… wil ik weer regelmatiger gaan wandelen.

… komt Captain Marvel uit en dat betekent datenight met Bart!

 

Hoe was jouw februari?

xx. Isabelle

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  1. Ik vind dat vreselijk hoe het lijkt dat je je leven maar vol moet proppen met leuke dingen… Ja voor sommige mensen werkt dat, of die hebben dat net nodig (of die dénken dat ze dat nodig hebben). Het is zoveel belangrijker om te luisteren naar je lijf. En da’s niet gemakkelijk, ik weet dat. Ik ben doodop na een citytrip Parijs maar als mijn fiets hier thuis had gestaan en niet op ’t werk was ik boodschappen gaan doen en in de tuin gaan werken, in plaats daarvan heb ik me dus “moeten” rustig houden en dat deugd… Ook al ziet ge dan op IG allemaal leuke dingen passeren. Zennnn…. ’t Is moeilijk he. Zeker als ge u slecht voelt. Take care en hopelijk brengt de zon niet enkel vitamine D maar ook meer energie en minder pijn voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.